Shine bright like a diamond!

Door: Caro Bouwhuis

0
1339

“Ben je ziek?” en “Heb je slecht geslapen?” zijn vragen die je vaak hoort wanneer je een vermoeide uitstraling hebt. Dit terwijl je je misschien wel kiplekker voelt en beter dan ooit hebt geslapen. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om van je vermoeide uitstraling af te komen, shine bright like a diamond!

Een vermoeide uitstraling kun jeom verschillende redenen hebben. Misschien heb je wel (chronisch) last van wallen en/of donkere kringen. Dan hebben wij in dit artikel een aantal tips en tricks op een rijtje gezet.

Het kan ook zo zijn dat je last hebt van een doffe gezichtshuid. Een doffe gezichtshuid kan door veel verschillende oorzaken komen. Misschien zit je wel de hele dag binnen op kantoor? Ga dan eens in je lunchpauze een rondje wandelen en zie je gezicht opfrissen! Wat ook helpt om zelf te doen is zorgen voor een goede nachtrust, stress te vermijden, je gezicht elke ochtend en avond reinigen en één keer per week te scrubben en alcohol en sigaretten tot het minimum te beperken.

De oorzaak van jouw vermoeide uitstraling kan ook uit je maag komen. Zo kan het zijn dat je te veel zout eet. Zout droogt uit en automatisch krijgt je gezicht een vermoeide ‘filter’ over zich heen. Kies dus wat vaker voor verse kruiden om je gerecht op smaak te brengen! Het andere witte goedje, suiker, is ook niet al te lief voor jouw gezicht. Suiker bevordert ontstekingen en zwellingen. Vervang je daily snacks zoals snoepjes, chips en koekjes wat vaker voor fruit. Fruitsuiker heeft dit effect namelijk niet op je huid. Een bezoekje aan de snackbar is ook niet zo heel slim als je een voorzien wilt zijn van een flawless skin. De oliën en transvetten in gefrituurd eten zorgen er namelijk voor dat je een vale en vermoeide uitstraling krijgt. Toch trek in een patatje? Kies dan voor ovenfriet.

Fake it till you make it

Wil je direct af van je vermoeide uitstraling? Fake it! Make-up kan wonderen doen als het gaat om een fris en uitgeslapen gezicht. Een aantal simpele tips:
Foundation: Werk je oneffenheden weg en maskeer de donkere kringen onder je ogen met foundation.
Mascara: Met een wimperkruller en mascara in de aanslag creëer je in no-time echte bambi-ogen. Hiermee krijg je een open en wakkere blik. Goodmorning beautiful!
Wit kohlpotlood: Breng een wit lijntje aan op je waterlijntje en je ogen zijn gelijk een stuk frisser.
Blush: Met zachtroze appelwangetjes zie je er gelijk een stuk frisser en wakkerder uit.
Lippenstift: Geen zin om je hele gezicht op te maken? Verleg dan de aandacht van je vermoeide ogen naar je kissable lips. Kies voor een lichte frisse kleur, zoals peach of roze en niemand zal je vermoeide ogen opmerken!

Comments

comments