Soorten fruit die je helpen af te vallen

Door: Anna van Niel

0
6069
fruit

Fruit is heerlijk en goed voor je, maar wist je dat bepaald fruit er ook voor kan zorgen dat je makkelijker afvalt? Let’s take a look!

#1 Avocado

De avocado, ofwel het groene goud, is een fruit die bomvol vezels en gezonde vetten zit. Mede door de vezels en gezonde vetten in de avocado heb je sneller een verzadigd gevoel. Ook blijken avocado’s goed voor je hart te zijn!

#2 Dragonfruit

Het ziet er ontzettend bijzonder uit door de felroze schil en de zwart wit gestipte binnenkant, maar hij heeft een heel zoete en frisse smaak. Dragonfruit bevat zo’n 60 calorieën per stuk en is heel licht en goed verteerbaar.

#3 Groengele bananen

Nog nét niet rijpe bananen bevatten een bepaald zetmeel dat op een andere manier verteerd wordt dan normaal. Dit zetmeel gaat namelijk gewoon door je darm zonder op te lossen, wat inhoudt dat je minder suikers opneemt. Door dit zetmeel zit je ook langer vol, waardoor je minder snel té veel van andere dingen of snacks zult eten.

#4 Kokosnoot

Het vruchtvlees van verse kokosnoten bevat veel gezonde vetten. Hierdoor heb je een langer verzadigd gevoel. De andere soort vetten die de kokosnoot bevat worden opgenomen door het lichaam en zorgen voor een energyboost.

#5 Kiwi

Kiwi’s zijn heel gezond en wist je dat je ze zelf met schil en al op kunt eten? De schil bevat namelijk veel vezels, in de kiwi zelf zit veel vitamine C en ook een natuurlijk enzym waardoor je lichaam makkelijker en sneller proteïnen afbreekt.

Comments

comments