Make-up tips voor de rijpere huid

Door: Anna van Niel

0
743
rijpere huid

Veel vrouwen hebben moeite met het vinden van de juiste manier om hun huid te verzorgen en op te maken zodra deze iets ouder wordt. Dit is niet gek, want de rijpere huid heeft nu eenmaal een andere verzorging nodig en door andere make-up technieken te gebruiken, kun je een prachtig ‘verjongend’ effect creëren. Wij verklappen jou de juiste make-up trucjes!

Huidverzorging voor de rijpere huid

Eigenlijk draait het bij de rijpere huid vooral om huidverzorging. Een goede huidverzorging is verplicht als je een goede jong uitziende huid wilt behouden. Natuurlijk kun je rimpels niet voorkomen, maar het verouderingsproces wel een beetje vertragen met goede vochtinbrengende en voedende crèmes of serums. Begin hier al mee op jonge leeftijd! Als je de basis van een goed verzorgde huid onder de knie hebt, hoef je alleen nog maar een aantal make-up trucjes toe te passen die er voor zorgen dat je er jonger uitziet.

Make-up

Primer is een echte musthave voor de rijpere huid. Primer breng je onder je foundation aan en dit geeft je huid an sich al een verjongende look. Dit komt door de siliconen in het product. Deze leggen als het ware een laagje over je huid heen waardoor grove poriën en ‘groefjes’ zichtbaar verminderen.
Hierdoor ziet je huidoppervlak er echt gladder, egaler en stralender – dit komt door de lichtreflecterende deeltjes in de primer – uit. Ook zorgt primer ervoor dat de huid minder snel uitdroogt, omdat primer het verdampingsproces vertraagt en het vochtpeil van de huid zo beter op pijl blijft.
Als je na de primer foundation aanbrengt, merk je dat deze nu beter blijft zitten èn ook dat je minder foundation nodig hebt! Fijn, want zo gaan je dure foundations een stuk langer mee!

Het is belangrijk om de rijpere huid goed te voeden en met zo min mogelijk make-up te besmeren. Breng een licht laagje foundation aan en gebruik heel weinig poeder. Voor de rijpere huid geldt namelijk qua make-up: less is more! Gebruik een vloeibare foundation die geschikt is voor een wat drogere huid. Eigenlijk geldt het voor alle crèmes of lotions die je op je gezicht aanbrengt: houdt ze vloeibaar. Vloeibare producten hebben over het algemeen een meer vochtinbrengende werking en dat is wat we willen!

Als je poeder op je gezicht wilt aanbrengen zoals een beetje blush of bronzer kun je dit het beste met een fijne poederkwast doen. Met een draaiende beweging over je gezicht ‘kwasten’ zorgt ervoor dat je geen strepen of vegen op je gezicht krijgt. Vervolgens kun je highlights aanbrengen. Door de highlights zal je gezicht oplichten en je gezichtsstructuur wordt benadrukt. Je jukbeenderen en ogen lijken hoger en hierdoor lijk je net wat jonger! Speel met schaduw en licht en accentueer je sterke punten in je gezicht. Door highlighting en door het toevoegen van schaduwen kun je een ‘liftend’ effect creëren.

Als finishing touch kun je lichtelijk wat mascara of oogschaduw aanbrengen, maar onthoud: less is more! En als het om verzorgende producten voor de huid gaat, geldt juist: hoe meer, hoe beter!

Comments

comments