Tips voor een krullenbol

Door: Anna van Niel

0
1981

Als krullenbol ken jij maar al te goed de positieve, maar ook de negatieve kanten van krullen hebben. Krullen eisen namelijk vaak net wat meer aandacht dan stijl haar. Om ervoor te zorgen dat jij het hele jaar door blij bent met je haardos hebben wij een aantal tips om jouw krullen zo goed mogelijk te verzorgen en een prachtig vol koppie te creëren waar velen jaloers op zullen zijn!

Power products

Gebruik de juiste producten. Vaak is het een lange zoektocht om het perfecte product voor jouw krullen te vinden. Maar als je die hebt gevonden, kan niks jou meer wat doen! Meestal zijn producten voor krullend haar extra verzachtend en verzorgend. Omdat krullend haar vaak droger van zichzelf is dan stijl haar, is het slim om wekelijks een haarmaskertje in te doen.

Zorg er wel voor dat je niet té veel producten voor je krullen aanschaft. Hou het bij de basics. Een goede shampoo en conditioner vooraf en daarna een fijne mousse, olie of spray. Gebruik het niet allemaal tegelijk! Dit verzwaart je haar en het wordt ook nog eens sneller vet.

Softy

Krullend haar beschadigt sneller dan stijl haar. Dit komt door de golvende textuur, hierdoor sluiten haarschubben zich vaak minder goed en dus wordt je haar sneller vatbaar voor invloeden van buitenaf. Om je haar niet te beschadigen na een voedende wasbeurt kun je het beste een hele zachte handdoek gebruiken.

Het is slim om je haar voor het douchen te borstelen met een zachte borstel. Nat haar borstelen is namelijk niet erg voor je haar en je haar borstelen als het opgedroogd is om het daarna in model te brengen is een no-go bij krullenbollen. Je wilt geen stopcontact-look of wel?

Ben je niet in het bezit van een mooie natuurlijke krullenbos? Hier een aantal tips om ze toch te krijgen:

#1

Maak in droog haar een schuine scheiding.

#2

Begin aan de kant waar het minste haar zit. Hier zet je als eerste de krultang in en draai je haar vervolgens losjes om de tang heen. Hoe losser, hoe natuurlijker de krullen er uiteindelijk uitzien! Als je deze kant helemaal gekruld hebt begin je aan de andere kant. Tip: als je begint met krullen van de andere kant kun je de krullen die klaar zijn naar de al gekrulde kant overgooien. Zo blijft gekruld haar en stijl haar gescheiden!

#3

Borstel je haar met een zachte borstel nadat je al je haar gekruld hebt. Wil je dat ze de hele dag blijven zitten? Spray er dan lichtjes wat haarspray in. Niet al te veel, want je wilt geen krullen van steen!

Comments

comments