Treatments tijdens de zwangerschap

Door: Caro Bouwhuis

0
2607

Als je zwanger bent kun je af en toe wel wat fijne ontspanning gebruiken. Het is soms moeilijk om een behandeling te kiezen waarvan je zeker weet dat het geen kwaad kan voor het kleintje in je buik. Daarom hebben wij een aantal behandelingen die geschikt zijn voor tijdens de zwangerschap uitgezocht en op een rijtje gezet!

Gezichtsbehandeling

Je huid verandert tijdens de zwangerschap. Heb je normaal een droge huid? In dat geval kan het zomaar zo zijn dat je tijdens de zwangerschap een vette en onzuivere huid ontwikkeld. Het is in dat geval dan ook fijn dat je tijdens de zwangerschap een gezichtsbehandeling kan ondergaan. Zo wordt de huid optimaal verzorgd en straal je tijdens én na de zwangerschap.

Floaten

Wil je echt even optimaal tot rust komen tijdens je zwangerschap? Ga dan een uurtje floaten! Floating is het gewichtloos drijven in een zoutwaterbad met als doel te ontspannen of pijn te laten verdwijnen. Dit kan in een floatkamer of een floatcabine. Bij een sessie ben je helemaal afgesloten van de prikkels van buitenaf, je hoort geen geluiden, ziet geen lichten en voelt geen temperatuurverschillen. Ideaal dus als je last hebt van bijvoorbeeld je rug of voeten en de stress van alle veranderingen je even te veel wordt.

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert er veel aan je lichaam. Dit worden ook wel de zwangerschapsklachten genoemd. Denk aan vermoeidheid, spataderen, het vasthouden van vocht en pijn aan de rug, nek en bekken. Hoe heerlijk is het dan als deze klachten verminderd kunnen worden door middel van een massage?
Er zijn speciale zwangerschapsmassages die zich richten op de zwangerschapsklachten. Niet te vergeten, deze massages worden vaak gegeven op speciale massagetafels. Deze tafels hebben een uitsparing bij de buik en borsten, zodat daar geen vervelende druk op komt te staan.

Pedicure

Tijdens je zwangerschap krijgen je voeten heel wat te verduren. Ze moeten namelijk de extra kilo’s meedragen! Het is daarom heerlijk om de vermoeide voeten tijdens de zwangerschap even te verwennen. De voeten worden heerlijk schoongemaakt en gemasseerd, de nagels worden weer mooi gelakt en gevijld…
Daarnaast is er nog een goed excuus om een pedicure te boeken: je kunt namelijk zelf niet meer zo makkelijk bij je voeten!

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is erg ontspannend voor jou, als aanstaande moeder, en je kindje. Tijdens een yoga-sessie wordt er gewerkt met ontspannings-, lichamelijke-, concentratie- en ademhalingsoefeningen. Je wordt ook voorbereidt op de bevalling tijdens zwangerschapsyoga, doordat je leert te vertrouwen op je eigen kracht.

Brazilian Wax

Ben je helemaal klaar voor de bevalling? Vergeet de Brazilian wax niet. Zelf kun je er waarschijnlijk niet meer bij en het is wel zo fijn als het er allemaal netjes uitziet tijdens te bevalling. Een wax-behandeling tijdens de zwangerschap is gewoon veilig en kan geen kwaad voor het ongeboren kindje. Het enige is dat de huid wat gevoeliger is dan anders, waardoor het waxen ietsjes pijnlijker kan zijn.

Comments

comments