Zeg vaarwel tegen slechte beauty gewoontes!

Door: Anna van Niel

0
628

Iedereen heeft wel één of meerdere slechte gewoontes; zo ook op beauty gebied. Het is uiteraard handig én beter voor jezelf om deze bad habits te laten varen. Lees mee om erachter te komen wat je moet doen en vooral laten!

#1 Dirty brush

Iedere ochtend gebruik jij waarschijnlijk één of meerdere kwasten om je blush of poeder aan te brengen. Het is dus logisch dat als je ze zo vaak gebruikt, ze op een gegeven moment vies worden. Kwasten zijn namelijk een bron van bacteriën als je ze niet schoonmaakt en die wil je liever niet over je gezicht uitsmeren, toch? Door te werken met vieze kwasten kan je huid gaan irriteren en kunnen er onzuiverheden ontstaan. Leg je kwasten eens in de zoveel tijd in een lauwwarm waterbadje met een klein beetje shampoo en laat ze even weken. Zet ze vervolgens met de borstel naar beneden om te drogen zodat je zeker weet dat er geen water tussen de haren blijft zitten!

#2 Let it be

Als je te vaak scheert krijg je een geïrriteerde rode huid met ingegroeide haartjes of wondjes. Not really pretty! Beperk het scheren en zorg ervoor dat er minimaal één dag tussen je scheerbeurten zit.

#3 Test it

Misschien wel één van de meest vieze gewoontes, maar iedereen heeft zich hier wel eens schuldig aan gemaakt. Het gebruiken van make-up testers in de winkel is ontzettend onhygiënisch. Doordat heel veel mensen voor jou de test lipstick met hun mond of handen hebben aangeraakt duizelt het van de bacteriën op zo’n stick. Skip de tester, of breng hem in ieder geval niet op je gezicht aan. Aanbrengen op de rug van je hand kan wel als je je hand daarna goed wast.

#4 Sleeping beauty

We slapen allemaal eigenlijk nog steeds veel te vaak met make-up op. Natuurlijk is het heel verleidelijk om na een stapavond direct je bed in te duiken, maar slim is het niet. Lees hier wat er gebeurt met je huid als je met make-up op slaapt.

Comments

comments