Verschillende manieren om je wenkbrauwen te laten shapen!

Door: Anna van Niel

0
3255
shapen

Brow shaping is hot en happening! Er zijn verschillende manieren om de overtollige en ongewenste wenkbrauwhaartjes te verwijderen en je wenkbrauwen weer mooi te vormen. Welke manier van shapen is jouw favoriet?

Harsen

Bij het harsen worden je haartjes inclusief haarwortel tijdelijk verwijderd. Het voordeel van harsen is dat het niet zorgt voor stoppels én je bent voor een aantal weken vrij van het bijwerken van je wenkbrauwen. Meer tijd om leuke dingen te doen dus! Minpuntje: het kan wel een beetje pijnlijk zijn, dus probeer het liever niet zelf, maar laat je behandelen in een een fijne salon!

Epileren

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte manier van shapen van de wenkbrauwen als do-it-at-home-oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een goed pincet en fijn licht. Is het voor jou herkenbaar dat je vaak tot je schrik te veel weggeplukt hebt bij één wenkbrauw, terwijl de andere er perfect uitziet? Leave it to the professionals! Zij zorgen ervoor dat je beide wenkbrauwen en goed uitzien en – vooral belangrijk – op elkaar lijken.

Sugaring

Sugaring is eigenlijk geen echte hars. deze ‘hars’ is een mengsel van suiker, water en citroenzuur. De ‘hars’ wordt op de te ontharen gebieden aangebracht en het droogt langzaam op. Vervolgens wordt de hars er afgehaald en neemt deze gelijk de haartjes mee. Het voordeel van sugaring is dat de ‘hars’ of ‘paste’ zich niet helemaal aan de huid hecht, wat wel gebeurd bij het normale harsen. Hierdoor is je huid minder snel rood of geiriteerd. Groot pluspunt als je na je behandeling een afspraak hebt!

Verven

Heb jij eigenlijk al pretty good eyebrows van jezelf of heb je ze wel laten shapen, maar zie je er niet zo veel van omdat je erg lichte wenkbrauwen hebt? Maak het dan af door je wenkbrauwen te verven! Door een subtiel tintje te geven aan je wenkbrauwhaartjes zorg je al voor een groots en eye-popping effect!

Threading

Threading is het epileren met draad of touw. Dit is een Oosterse huidvriendelijke methode van wenkbrauw shaping. De draad is vaak van katoen en met behendige twists epileer je zelfs de donshaartjes die je met een pincet niet te pakken krijgt. Hoe vaker je de threading behandeling herhaalt, hoe dunner de haartjes terugkomen en hoe minder vaak je dus je brows moet laten shapen! Deze methode is zeker aan te raden voor mensen met een gevoelige huid, omdat er verder geen chemische middelen worden gebruikt die de huid onrustig kunnen maken.

Comments

comments