Vlekken gekregen door zelfbruiner?

Door: Caro Bouwhuis

0
978

Baal jij ook zo van de Nederlandse zomer? Om een mooi teintje op te bouwen zul je, zoals het er nu uitziet, toch echt naar het buitenland moeten gaan. Ga je (nu nog) niet op vakantie, maar wil je wel een bruin kleurtje opbouwen? Dan is een van de opties het gebruiken van zelfbruiner. Iets te enthousiast geweest en zit je lichaam nu onder de vlekken? Wij hebben de lifesavers om deze vlekken te laten verdwijnen.

Melk

Wil je je kleurtje geleidelijk wat laten vervagen? Dan kun je de huid insmeren met wat melk en een drupje citroensap.


scrubScrub

Zelfbruiner hecht zich aan de bovenste laag van je huid, deze laag bestaat uit de dodehuidcellen. Met een korrelige scrub
kun je deze dode huidcellen verwijderen, zodat de zelfbruiner vervaagt
and say hello to your flawless skin! Je kunt ook zelf een scrub maken door een beetje citroensap met wat suiker te mengen.


Babyolie

Heb jij een droge huid? Dan houd jouw huid meer pigment vast. Dit kun je ook goed zien op bijvoorbeeld je ellebogen; een stukje huid wat bij iedereen wat droger is. Door de huid goed te hydrateren met babyolie of een hydraterende bodylotion kun je de vlekken zo verwijderen. Laat de babyolie of bodylotion een kwartiertje intrekken en spoel je vervolgens af onder de douche.


zwembadZwem het er af

Durf jij jezelf, ondanks de zelfbruinervlekken, nog in bikini of badpak te vertonen? Neem dan een duik in het zwembad! Het chloor in het water zorgt er voor dat de zelfbruiner als sneeuw voor de zon verdwijnt.

 


Tandpasta

Smeer een dun laagje tandpasta op de huid die je wilt behandelen, laat dit 10 minuten intrekken en spoel het daarna af met water.


citroenWipe it away

Er zijn een aantal, wat agressievere, middeltjes waarmee je de zelfbruiner vlekken kunt verwijderen. Met wat citroensap, alcohol of nagellakremover en een wat veeg je de vlekjes gemakkelijk weg. Pas wel op, deze middeltjes drogen je huid enorm uit. Gebruik het dus zeker niet te veel.


Ontharingscrème

Wil je twee vliegen in één klap slaan? Gebruik dan ontharingscrème. Je verwijdert de haartjes op je benen en tegelijkertijd los je de zelfbruiner op.


Bakpoederbakpoeder

Je kunt bakpoeder gebruiken als een natuurlijke en zachte scrub. Wrijf de bakpoeder zachtjes over je huid and it is gone! Dit middeltje is trouwens ook perfect te gebruiken als je handen door de zelfbruiner oranje zijn gekleurd.

 Read next:
> Wat betekent SPF eigenlijk?
> Wat te doen als je verbrand bent door de zon?

Comments

comments