Volumineuze lippen, how to?

Door: Caro Bouwhuis

0
1720

Wist je dat, naast je ogen, je lippen de grootste eyecatchers in je gezicht zijn? Helaas zijn we niet allemaal gezegend met de zwoele lippen van Miss Kylie Jenner. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waarmee je alsnog prachtige en volumineuze lippen krijgt.

Plump it up

Je kunt je lippen ‘verdikken’ door een lipplumpende gloss te gebruiken. Een lipplumper irriteert als het ware je lippen, waardoor de bloedcirculatie in de lippen wordt verhoogt. Het gevolg hiervan is licht opgezwollen en rode lippen. De werkende stof in een lipplumper kan zijn: kaneel, gembermunt of capsicum; dit is een soort peper.
Je kunt een lipplumper op zichzelf of als primer onder je lippenstift of lipgloss gebruiken. Een lipplumper werkt ongeveer twee tot zes uur lang, ideaal dus voor een avondje uit of je first date!

Make-up your lips

Je lippen meer volume geven door middel van make-up, makkelijker kan het niet! Wil je weten hoe je dit kunt doen? Wij hebben een stappenplan gemaakt, waarmee je lippen om te zoenen creëert. P.S. vergeet niet met een rietje te drinken!

Lippen work- out

Je kunt je hele lichaam verfraaien door te zweten in de sportschool, dus waarom zou je dit niet met je lippen kunnen? Als je je lippen veel traint worden de lip-spieren groter en dat betekent vollere lippen. Resultaat na vier weken!

  • Fluit een paar keer per dag zo’n drie à vier minuutjes achter elkaar.
  • Tuit je lippen en beweeg ze van links naar rechts, doe dat vijf seconden per kant. Herhaal dit elke dag 10 keer. Je kunt dezelfde oefening doen met samengedrukte lippen.
  • Vul je wangen met lucht en laat het lucht van de ene naar de andere wang rollen, herhaal dit 5 tot 10 keer.
  • Open je mond zo wijd mogelijk en houdt dit 10 seconden vast, ontspan dan en herhaal dit 5 tot 10 keer.
  • Druk je lippen stevig op elkaar in een rechte lijn en maak een ploppend geluid als je loslaat, herhaal dit zo vaak als je kunt/wilt.

Fillers

Wil je toch aan de slag met het grovere geschut? Kies dan voor tijdelijke fillers. Hiermee wordt er wat hyaluronzuur met een kleine naald in je lippen gespoten. Je kunt dan 6 tot 14 maanden lang genieten van volumineuze lippen! Let er wel op dat je dit altijd door een specialist laat doen en dat je je er goed in verdiept.

Comments

comments