Waarom is douchen zo ontzettend fijn?

Door: Anna van Niel

0
1093
douchen

De één start zijn dag en de ander sluit zijn dag af met een douche. Hoe dan ook: het moment dat je onder de warme douche stapt is een ultiem geniet moment. Naast een heerlijk ruikende douchegel, warme stralen en een ultra zachte handdoek achteraf, zijn er nog meer redenen waarom douchen 100% genieten is.

Goddelijk douchen

Met een douche kun je heerlijk wakker worden. Als je in de ochtend moeite hebt met uit je bed komen kun je de avond van te voren een dikke ochtendjas klaarleggen waar je jezelf gelijk in wikkelt als je uit bed komt – zodat je geen kou vat – en stap vervolgens onder een lauwwarme douche. Super warm douchen is natuurlijk heel verleidelijk, maar wil je écht wakker worden, en je huid niet uitdrogen, dompel jezelf dan onder in lauwwarme waterstralen. Leg een warme handdoek of ochtendjas klaar om uit de douche om je heen te slaan. Heb je een verwarming in je badkamer? Leg de handdoek of ochtendjas dan gedurende je wellness momentje onder de douche op de verwarming.

Tijdens het douchen kun je eventjes helemaal tot jezelf komen. Je innerlijke zangeres in je losmaken of wedgromen over belangrijke zaken zoals je warme bed of wat je gaat ontbijten. Je kunt er ook onder genieten met je lief, mits jij de temperatuur natuurlijk mag bepalen en hij minder lang onder de stralen hoeft te staan ;). Je kunt er na een lange dag van hot naar her gereisd te hebben met de metro, bus, fiets en tram eventjes jezelf helemaal schoon schrobben.

Alleen al als we er aan denken… vanavond gaat de douche voor ontspanning weer aan!

Comments

comments