Waarom is een peeling goed voor je huid?

Door: Caro Bouwhuis

0
1300

Een babyhuidje zo zacht en zo egaal dat je geen instagram-filters meer nodig hebt, dat is het resultaat van regelmatig je huid peelen. Of je nou een verouderde, onzuivere, droge of normale huid hebt; een peeling is altijd een goed idee!

Wat is een peeling?

Een peeling zorgt voor verbetering van je huid, omdat het cel-vernieuwend, egaliserend en beschermend werkt. Bij een peeling worden de zogenoemde ‘hoorbrugjes’, dat is de verbinding tussen huidcellen onderling, opgelost. Hierdoor hydrateer je de huid enorm, waardoor je een superzacht en egaal babyhuidje krijgt!

Soorten peelings

Er zijn verschillende soorten peelings, voor verschillende soorten huidjes. De peelings worden met verschillende benamingen aangeboden, de bekendste zijn de scrub en fruitzuur peeling. Een scrub is een peeling met afgeronde korreltjes. Het is de meest milde en snelle vorm van peelen, die je ook thuis kunt toepassen. De fruitzuur peeling is de meest effectieve optie, dit komt omdat hij tot diep in de huid doordringt. Een fruitzuur peeling is wat agressiever voor de huid dan een scrub, hierdoor wordt er geadviseerd om dit nooit zelf thuis uit te voeren. Laat dit altijd aan een specialiste over!

Een jong huidje

Een van de grootste voordelen van een peeling is dat het je huid verjongd. Naarmate je ouder wordt, wordt het vernieuwingsproces van je huidcellen steeds trager. Doordat je de dode huidcellen verwijdert en deze plaats maken voor nieuwe huidcellen, versnel je het proces weer. Na een peeling toont de huid egaler, frisser en jonger. Tegelijkertijd voorkomt het ook de vroegtijdige vorming van lijntjes en rimpels, what else do you want?

Een betere hydratatie

Na een peeling is je huid beter in staat om vocht vast te houden en zichzelf te hydrateren. Daarnaast neemt je huid voedende crèmes beter op, omdat de dode huidcellen niet meer in de weg zitten. Een mooi zacht en gehydrateerd huidje, wie wilt dat nou niet?

Een flawless skin

Acne is misschien wel de meest voorkomende reden om voor een peeling te kiezen. Peelen is perfect bij de behandeling van acne, omdat de verstopte poriën grondig worden schoongemaakt. Bij herhaling kan het zelfs zo zijn dat de acne na een tijdje niet meer terugkomt!

Na een peeling

Heb je net een peeling gehad en wil je je huid optimaal verwennen? Maak je (home)treatment dan af door aanvullend je huid nog te vertroetelen met een verzorgend maskertje, serum en heerlijke dag- of nachtcrème.

Read next:
> Verzorgingstips voor de donkere huid
> Een stralende huid met dit 24-uurs drinkmenu!
> Ben jij klaar voor de zon?

Comments

comments