Waarom je make-up liever niet uit moet lenen

Door: Anna van Niel

0
2796
make-up

Make-up lenen en uitlenen, het is zo voor de hand liggend, maar niet verstandig. Waarom niet? Dat leggen wij je kort en krachtig uit, zodat je er de volgende keer wellicht twee keer over nadenkt.

Het pincet

Het handige hebbedingetje wat je in iedere make-up tas terug kunt vinden. Wel zo handig als jij hem zelf toevallig niet bij je hebt. Je weet alleen niet wat de ander allemaal met het pincet heeft uitgespookt. Pincetten kunnen namelijk voor wondjes of vochtblaasjes zorgen en die bacteriën blijven achter op het pincet, of het nu je eigen of die van een ander is. Bij die van jezelf is het prima – wel regelmatig ontsmetten -, maar je weet niet hoe goed een ander zijn pincet ontsmet en kun je je wekelijkse plukbeurt dus beter eventjes uitstellen als het enige pincet binnen handbereik die van een ander is.

Het scheermesje

Net zoals bij het pincet weet je niet waar scheermesjes al dan niet geweest zijn. Dit zou al genoeg reden moeten zijn om hem niet van een ander te gebruiken; iewl. Maar ook scheermesjes kunnen zorgen voor wondjes of het openspringen van vochtbultjes. Je hebt niet voor niets nieuwe frisse opzetstukken die je in de winkel kunt kopen, want deze onsmakelijkheden blijven in het mesje hangen. Vaak vernieuwen dus, ook voor het beste resultaat! Anyway, leen je mesje niet meer uit!

Mascara en eyeliner

Bij je vriendin op bezoek en besluiten jullie onverhoopt een avondje te gaan stappen? Je grijpt snel eventjes naar haar make-up trommel om mascara en eyeliner op te doen. Don’t! Ook in mascara en eyeliner nestelen bacteriën zich. Niet alleen hebben make-up artikelen een houdbaarheidsdatum – oude make-up is not done -, maar stel je vriendin heeft een ontstoken oog gehad. Die bacteriën blijven alsnog in de borsteltjes of kwastjes zitten en zo vergroot je ook jouw kans op een ontstoken oog…

Make-up kwasten

Even snel dat mooie poedertje van je collega gebruiken? Beter van niet. In make-up kwasten is het vaak warm en vochtig, dé perfecte plek om je,als bacterie zijnde, in te nestelen. Reinig je kwasten daarom altijd goed en leen ze nooit van een ander!

Crèmepjes

Als je een potje met crème hebt, waarvoor dan ook, is het al een stukje minder hygiënisch dan een flesje crème met een pompje. Je doopt je vinger namelijk in de pot crème, maar op je handen zitten enorm veel bacteriën. Niet prettig om op je gezicht te smeren. Was je handen daarom altijd goed voordat je je crème op je gezicht aanbrengt of pak met een spateltje een klein beetje crème. Gebruik crème van een ander liever niet, je weet namelijk wederom niet hoe de ander met zijn crème omgaat en andermans bacteriën uitgesmeerd op je gezicht is ook niet top.

Lipstick en lipgloss

Bacteriën zijn all over the place, en dus ook op je lippen. Je vriendin heeft net haar kat een kus op de snoet gegeven, haar oma een natte klapzoen gegeven en daarbij heeft ze net kaaschips gegeten – want dat poeder is hardnekkig voor op je vingers én je lippen -. Kortom, het is dus niet zo fijn om je lippenstift of gloss uit te lenen.

Read next:
> Wil jij deze piemel-highlighters hebben?
> Hoe lang kun je je beautyproducten bewaren?
> Beauty behandelingen die je beter niet zelf kunt doen

Comments

comments