Wat zeggen gespleten haarpunten over jou?

Door: Simone Schaap

0
1250

Gespleten haarpunten… wie kent ze niet? Er zijn verschillende soorten gespleten haarpunten met ieder een eigen verhaal. Leuk om te weten is dat wij ladies gemiddeld 1,5 jaar besteden aan het borstelen, wassen, kleuren, föhnen, stijlen en krullen in het leven. Volgens Eric Spengler van Living Proof zijn er oneindig veel combinaties van gespleten haarpunten. Wij hebben de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet.  

 

basic-split

1.

The basic split is het meest voorkomende type van de vroegere ontwikkeling van gespleten haarpunten. In dit geval zijn de corticale cellen voor een groot deel bij elkaar en de onderste gedeeltes worden gescheiden.

Wat zeggen ze over jou? Je haarstrengen hebben meer voeding nodig! But, it’s not too late. Boek hier een treatment die jou gespleten punten helpt herstellen.


 

mini

2.

Net zoals de basic split, is ook the mini een voorbeeld van de vroegere ontwikkeling van de dode haarpunten.

Wat zeggen ze over jou? Je haarpunten hebben dorst, maar zijn niet onherstelbaar. Seal & heal de haarpunten dus, voor het te laat is!

 

fork


 3.

Dit zijn de minder voorkomende gespleten haarpunten, anders dan the basic en mini split. The fork in the road is een voorbeeld van de splitsing die meer schade heeft opgelopen aan de haarvezel.

Wat zeggen ze over jou? Jouw haar kan wel wat meer deep conditioning treatments gebruiken. Neem snel een kijkje en kies een salon bij jou in de buurt.


 

tree

4.

The tree is een voorbeeld waar meer schade is ontstaan aan de ene kant van de haarvezel dan de andere kant. En als gevolg daarvan ontstaan er ‘takken’ van de cortex cellen die beginnen te scheiden.

Wat zeggen ze over jou?
Maak zo snel mogelijk een kappersafspraak om dit vervolgens in de toekomst te voorkomen door gebruik te maken van producten die je haar beschermen tegen overmatige verwering. Producten die OFPMA bevatten zijn hier uitermate geschikt voor!


candle

5.

De kaars is een voorbeeld van significant verlies van de buitenste cuticle zonder split.

Wat zeggen ze over jou?
You need a trim! En in de tussentijd wordt er aangeraden altijd een voedende olie te gebruiken voor pre-damage control. 

knot

 


6.

Girls with curls kennen dit type waarschijnlijk heel goed. De krul is ‘verward’ en veroorzaakt zo een knoop. Zodra je je haar borstelt breekt het haar af, en dat is iets wat we niet willen, toch?

Wat zeggen ze over jou?
Brush, brush, brush.. Als je krullend haar hebt is het zeer belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je het haar borstelt om dus beschadiging te voorkomen.

 

 

Comments

comments