Zeg maar dag tegen wallen!

Door: Caro Bouwhuis

0
1414

Wallen en donkere kringen hebben zich onder je ogen genesteld. Je bent niet buitengewoon moe en hebt ook geen zware stapavond achter de rug, waar komen ze toch vandaan? Misschien een nog belangrijkere vraag, hoe kun je ze zo min mogelijk op laten vallen? Vermoeidheid kan de oorzaak van wallen en donkere kringen zijn. Vaker is erfelijkheid de oorzaak. Gelukkig bestaan er een aantal remedies, let’s remove the puffiness!

Inside and outside

De basis voor een stralend gezicht is een gezonde voeding met voldoende vitaminen. Denk bijvoorbeeld aan (gedroogd) fruit, noten, vlees, brood en zuivel. Drink ook voldoende water, ongeveer 1,5 liter per dag en laat voor het goede de alcohol even staan.
Heb je een bleke huid waardoor de donkere dikke kringen meer opvallen? Dan kun je extra Vitamine C, K, B6 of B12 innemen. Je huid krijgt hierdoor een oppepper en zeg maar dag tegen de wallen en/of donkere kringen!
Natuurlijk is een goede nachtrust ook belangrijk en zal dit ook effect hebben op de wallen en donkere kringen. Buiten de 7 tot 8 uur slaap per nacht om kan het ook helpen om op een dikker kussen te slapen. Hierdoor blijft er minder vocht achter de ogen hangen, waardoor je opstaat met een frisser gezicht. Vergeet ook niet voor het slapen gaan je make-up goed te verwijderen, hierdoor krijgen de dikke donkere kringen minder kans!

Ice cold the best

Is het leed al geleden en zitten de wallen en donkere kringen al op hun plek? Masseer ze dan weg. Druk met je vingers zacht op de huid onder de ogen, hiermee stimuleer je de afvoer van overtollig vocht.
Je kunt de ogen ook afkoelen door middel van gekoelde crèmes en maskers, schijfjes komkommer of aardappel, theezakjes of een lepel. Laat elk ongeveer 10 minuten op je ogen liggen en door de kou verdwijnen de wallen in no time! Dit komt doordat de bloedvaten krimpen door de kou en zo de huid weer lichter wordt.
Een tip uit grootmoeders handboek: Dompel twee wattenschijfjes in een mengsel van een eetlepel melk met drie druppels citroensap. Leg ze een kwartier op je ogen en zeg maar bye tegen de donkere kringen.

Van alles geprobeerd en blijven die vervelende wallen en donkere kringen permanent onder je ogen geplakt? Dan bestaat er gelukkig nog concealer. Kies een concealer in een tint lichter dan je foundation en camoufleer de wallen!

Natuurlijk kun je ook voor een ontspannen en verfrissende behandeling naar de schoonheidsspecialiste gaan.

 

Comments

comments