Zo lang mogelijk genieten van pastelkleurig haar?

Door: Caro Bouwhuis

0
1333

Haar in een pasteltint, een trend die je niet meer alleen op de catwalk en bij celebs ziet, maar ook steeds vaker op straat. Je kunt gaan voor een unicorn hairdo of een subtiel zacht kleurtje door je lokken heen. Erg mooi, maar hoe kun je zo lang mogelijk genieten van pastelkleurig haar?

pastelHoe maak je je haar pastelkleurig?

De zachte pastelkleuren hebben een bleke ondergrond nodig. Als je witblond haar hebt kun je er dus gelijk een pasteltintje doorheen doen, maar heb je mooie donkere lokken? Dan zal je haar dus eerst gebleekt moeten worden. Hier is je haar niet zo blij mee en je lokken hebben een ‘betere’ verzorging nodig. Breng wekelijks een voedend maskertje aan en zachte haarcrèmes en olies zijn je nieuwe best friends.

Hoe kun je zo lang mogelijk genieten van pastelkleurig haar?

#1 – Begin met het verven van plukjes haar, zo maak je pastelkleurige highlights. Je kunt naarmate de tijd steeds meer pastelkleurige lokken toevoegen, totdat de coupe is zoals jij wilt! Op die manier bouw je de kleur op en blijft de kleur ook steeds beter zitten. Als je je haar in één keer in een pasteltint verft, zul je je haar sneller bij moeten werken. P.S.: voor het mooiste resultaat kun je het het beste door een professional laten doen! pastelhair

#2 – Was je haar zo min mogelijk! Shampoo, vooral de anti-roos versie, haalt namelijk sneller de kleur uit je haren. Stel de wasbeurten uit totdat het echt niet meer gaat en gebruikt tussendoor wat droogshampoo om de meest vette lokken tegen te gaan. Pluspuntje: het is sowieso beter voor je haar om je haar zo min mogelijk te wassen.

#3 – Om de kleur langer mee te laten gaan kun je een theelepel van de pastelkleurige haarverf in je fles conditioner doen. Goed schudden en na elke wasbeurt met conditioner is je kleur weer wat opgefrist!

#4 – Was en spoel je haar met zo koud mogelijk water. Warm water maakt de oliën en proteïnen in je haren vloeibaarder, waardoor die uit het haar verdwijnen én ze de kleurpigmenten meenemen.

#5 – Handig voor deze zomermaanden, spray je lokken in met een zonnebrandspray speciaal voor je haren. Zo bescherm je je haren en zullen de zonnestralen je pastelkleurtje niet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Comments

comments