Zo overleef je een kater!

Door: Anna van Niel

0
4137
kater

We kennen het allemaal, het bonkende, zeurende gevoel in je hoofd, een mond zo droog als de Sahara en misselijkheid waarvan je niet weet op welk moment het op kan komen of weg kan ebben. Het liefst breng je de hele dag door in je bed, maar helaas kan dit niet altijd. Om je snel weer fris en beter te voelen kun je het volgende doen:

Wandelen

Neem allereerst een douche om die muffe kroeglucht weg te spoelen en trek daarna je stoute schoenen aan. Op pad met een kater? Heerlijk! Trommel je vriendinnen op en ga naar het bos of waai uit op het strand. De frisse buitenlucht zal je ongetwijfeld goed doen!

Citrussap

Citrussappen zorgen ervoor dat gifstoffen zoals de alcohol uit je lichaam weggevoerd worden. Een glaasje versgeperste citroen (met wat water erbij om het te verdunnen) doet wonderen. Drink de sap het liefst op een nuchtere maag!

Oh, honey!

Doordat je bloedsuikerspiegel na een avondje goed stappen uit balans is, kun je het best een goede lepel honing nemen. De suikers van de honing brengen je bloedsuikerspiegel weer in balans. Doe een lepel honing in een kopje verse munt thee of maak een broodje met geitenkaas, honing en walnoten. Jummy!

Zuiver zuivel

Zuivel zoals melk, schijnt je kater ook wat te verzachten. Blijf er trouwens wel genoeg water bij drinken, want dit gouden duo zorgt ervoor dat je kater binnen no time verdwenen is. Als je geen zin hebt in melk kun je ook langs de Mac gaan voor een milkshake – en misschien een greasy Big Mac -, of haal ergens frozen yoghurt die je af kunt toppen met vers fruit.

A coke please!

We hebben het over de oude vertrouwde Coca Cola, die je misselijkheid als sneeuw voor de zon doet laten verdwijnen. Cola schijnt namelijk de maag te kalmeren waardoor je je minder misselijk voelt. Gooi niet gelijk een hele liter coke achterover, maar drink één of twee glaasjes. Dit moet voldoende zijn!

Sleepy head

Je zult sowieso al niet veel energie hebben met een kater, dus verwen jezelf dan na je kopje thee met honing op de zachte donsdekens van je bedje. Kruip onder de wol en slaap even lekker je roes uit.

De gouden tip: het ei

Dat een eitje tegen een kater helpt heb je vast al heel vaak gehoord. De dooier van het ei bevat cysteïne. Cysteïne is een aminozuur en het zorgt ervoor dat je lichaam weer sneller nieuw vocht aanmaakt. Ook helpt een eitje bij de afvoer van gifstoffen én voel je je energieker na een ei.

Comments

comments