Zonder smoesjes sporten!

Door: Anna van Niel

0
876

Het blijft altijd een hele opgave, naar de sportschool gaan. Betrap jij jezelf vaak op smoesjes verzinnen om niet te hoeven sporten? Als je dit artikel hebt gelezen zul je nooit meer excuses hebben om niet te hoeven sporten!

#1 Zoek een sportschool dichtbij

Als je een sportschool in de buurt vindt, zul je nooit meer de smoes kunnen gebruiken dat de sportschool zo ver fietsen is en zul je sneller gaan! Daarnaast is het natuurlijk lekker om na het sporten ook bijna direct thuis te zijn, zonder verschillende reizen te moeten maken.

#2 Sport samen

Samen met je boyfriend of je beste vrienden sporten is natuurlijk de beste vorm van motivatie. Daag elkaar uit wie het het langst op de loopband volhoudt of wie met de zwaarste gewichten kan squatten. Steun elkaar als je het zwaar krijgt tijdens een oefening of haal een lekkere shake na het sporten om even bij te kunnen praten.

#3 Realistisch blijven

Als je de knop eenmaal om hebt gezet en vaak naar de sportschool gaat, moet je wel realistisch blijven. Gebruik geen smoesjes om het op te geven doordat je niet snel genoeg effect ziet. Het effect zal er zijn en daarbij, hoe sneller je afvalt, hoe sneller het gewicht er ook weer aankomt. Een langdurige levensstijl is dus veel effectiever dan binnen een aantal weken ontelbare kilo’s kwijt willen zijn.

#4 Plezier hebben

Dwing jezelf niet in allerlei moeilijke bochten, maar kies een aantal oefeningen die jij echt leuk vindt om te doen. Zorg voor variatie of kies voor een uitdagende groepsles. Luister naar jezelf en je zult nooit meer de smoes hebben dat je sporten maar stom vindt.

#5 Vermijd bankhangen

We snappen natuurlijk ook dat je na een lange werkdag het liefste op de bank neerploft en er niet meer vanaf komt. Maar zo krijg je nooit dat verzadigde gevoel of een beachbody. Een tip is om direct na het werken of na je schooldag te gaan sporten. Als je je sportspullen meeneemt in je tas zul je er ook niet aan ontkomen. Mocht je écht heel moe zijn van je werk- of schooldag? Een half uurtje sporten is al beter dan een half uur bankhangen! Een half uurtje is zo voorbij en je hebt toch even goed voor jezelf gezorgd. Daarnaast val je een paar uur later beter in slaap, heerlijk toch?

#6 Sportkleding in overvloed

De smoes: ‘ik heb niks om aan te trekken’. Is nu onderhand wel heel achterhaald. Zorg ervoor dat je genoeg sportkleding in huis hebt en leg op de dag dat je wilt sporten het stapeltje klaar of trek het alvast aan, wedden dat jij als een wiedeweerga naar de sportschool gaat?

#7 Treat yourself well

Natuurlijk is zweten in de sportschool hartstikke fijn, maar zorg er ook voor dat je jezelf niet alleen afbeult en wissel het af met een verwenmomentje voor jezelf. Een keer een heerlijke sportmassage of een saunabezoek moet kunnen. Ook iets lekkers mag écht wel, beloon jezelf en je zult gemotiveerd raken om vaker te gaan sporten!

Comments

comments