3 Fitness- en Yogacentra (Tai Chi)
in Heel Nederland gevondenLocatie


Beschikbaarheid

Maximale prijs

De beste Fitness- en Yogacentra (Tai Chi) in Heel Nederland

Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland scoren gemiddeld:
8.0 op basis van 39 stemmen.
80
gemiddeld

Veel mensen denken bij martial arts gelijk aan een vecht sport en niet aan rustige, ritmische, meditatieve lichaamsbewegingen die ontworpen zijn om het lichaam te ontspannen en innerlijke rust te bereiken door middel van meditatie. Dit is waar tai chi over gaat, door middel van tai chi leer je meer over meditatie en qiqong. Lees verder of boek nu een tai chi sessie bij een van onze specialisten.

Wat zijn de voordelen van tai chi?

In China gelooft men dat tai chi het verouderingsproces tegen gaat, je leniger maakt, de spieren sterker maakt en helpt bij het voorkomen van hartziekten, hoge bloeddruk, artritis, kanker en vele andere ziektes. Tai chi kun je zien als een mix van meditatie en sport.

Balans

De bewegingen die je maakt tijdens tai chi zijn langzaam en geconcentreerd waarbij je gehele gewicht soms van het ene naar het andere been wordt overgebracht. Dit verbetert je balans en vermindert de kans op verwondingen door bijvoorbeeld vallen. Bij andere vormen van meditatie zoals yoga staat balans ook centraal.

Kracht en uithoudingsvermogen

Veel mensen merken na een aantal lessen tai chi dat hun balans, spierkracht en uithoudingsvermogen flink zijn toegenomen. Dit komt doordat tai chi je balans èn je onder- en bovenlichaam traint. Bij tai chi leer je tegelijkertijd over sport en meditatie.

Geschikt voor iedereen

Tai chi wordt vaak beschreven als een bewegende vorm van meditatie. Tijdens de bewegingen focus je je op je ademhaling en concentratie, dit is vergelijkbaar met meditatie. Tai chi onderscheidt zich van andere sporten door de circulaire bewegingen, deze bewegingen worden nooit geforceerd.

De spieren zijn tijdens tai chi ontspannen in plaats van dat ze hard aan het werk zijn zoals bij veel andere sporten. Tai chi is een vorm van meditatie die geschikt is voor iedereen; van de meest fitte persoon tot iemand die in een rolstoel zit en aan het bijkomen is van een operatie.

Tai chi en meditatie

Veel mensen denken bij meditatie aan heel lang stil zitten en aan niks denken. Voor sommige mensen werkt deze vorm van meditatie prima, wil je graag wat actiever zijn tijdens meditatie? Dan is tai chi een hele goede keuze. Tai chi versterkt je lichaam terwijl je ook nog eens allerlei interessante dingen leert over meditatie.

Tai chi concepten

Qi: De qi is een krachtige energie die door het lichaam stroomt, in China wordt dit ook wel het levensenergie genoemd. Tai chi zorgt ervoor dat de qi goed doorstroomt.

Yin en Yang: twee tegengestelde krachten die overal in het leven en universum te vinden zijn. Yin en yang moeten altijd in harmonie blijven. Tai chi helpt de yin en yang in je lichaam te bewaren.

Tai chi sessie

Een tai chi sessie bestaat meestal uit de volgende onderdelen: Een opwarming, een korte of lange tai chi sessie en qigong.

Opwarming: rustige bewegingen zoals cirkelbewegingen met de schouders, de nek los maken en verschillende rustige bewegingen die je spieren en gewrichten losser maken en zich focussen op je ademhaling en lichaam.

Tai chi wordt in korte of lange sessies gedaan. Een korte meditatie sessie bevat maximaal tien bewegingen. Lange sessies kunnen uit wel honderd bewegingen bestaan. Verschillende oefeningen vragen ook om kleinere of grotere bewegingen. Als je net begint met tai chi is het aan te raden om voor een korte sessie te gaan.

Qigong

Qigong staat voor ademhalingstechniek. Deze oefeningen bestaan uit een paar minuten van geconcentreerde ademhaling die gepaard gaan met bewegingen. Het idee achter qigong is om de ziel te laten rusten en zijn energie krachtiger te maken. Qigong kan zowel staand, zittend of liggend beoefend worden.

Qigong is onderdeel van vele verschillende vechtsporten, qigong creëert tegelijkertijd een gevoel van vitaliteit en ontspanning en rust. Qigong is een belangrijk onderdeel van de chinese geneeskunde. De oefeningen die qigong stimuleren hebben een groot effect op het lichaam omdat je verschillende belangrijke elementen samen laat werken: je ademhaling, je beweging en concentratie. Onderzoek heeft aangetoond dat qigong je hartritme en ademvolume verbeterd.

Wil je graag meer leren over meditatie én tegelijkertijd een sport beoefenen? Kies dan voor tai chi! Er zijn al vele voor je gegaan en bij Treatwell bieden we je keuzevrijheid: je kunt online of in de salon betalen. Boek nu een tai chi les bij één van onze specialisten.

In de categorie Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland varieert de prijs van € 7,5 tot € 300.