28 Fitness- en Yogacentra (Yoga)
in Heel Nederland gevondenLocatie


Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Wellness en Meer vinden:
Onverwacht uitstekend alles was meer dan naar wensZuzana
Echt geweldig, een aanrader Ik ga zeker terug :-)Janine

Wat andere mensen van Vin-Von vinden:
Voelde me meteen helemaal thuis. En dat heb ik niet zo snel. Was top.nicole
Heerlijke massage, weet de juiste plekken goed weg te masseren.Marianne

De beste Fitness- en Yogacentra (Yoga) in Heel Nederland

Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland scoren gemiddeld:
8.7 op basis van 430 stemmen.
87
gemiddeld

Heb je last van stress, pijn of andere spanningsklachten? Dan is yoga een goede remedie om deze klachten te verminderen. Yoga oefeningen zorgen ervoor dat stress geen vat op je lichaam krijgt.

Oorsprong van yoga?

Yoga bestaat al duizenden jaren en komt oorspronkelijk uit het oosten. De relatie tussen lichaam en geest staan centraal. Dit kun je ook terug vinden in het boeddhisme en het hindoeïsme. Het verschil zit in de focus: Oosterse religies leggen de nadruk op gebed en het respecteren van een god. Yoga gaat over positief in het leven staan en het hebben van een gezonde lichaam en geest.

Wat betekent yoga?

Yoga staat voor het balanceren van geest en lichaam, dit is ook precies wat er gebeurt tijdens de yoga oefeningen. Yoga betekent verbinden, tegenwoordig zijn teveel mensen te druk bezig met wat er in hun hoofd afspeelt in plaats van in hun hart. Door dit gestress en overmatig nadenken kunnen snel lichamelijke klachten ontstaan.

Yoga zorgt ervoor dat je bewust wordt van je geest, het is belangrijk om goed te zorgen voor je innerlijk en veel mensen vergeten dit vaak. Een gezond en tevreden innerlijk zorgt ervoor dat je met een positiever beeld naar de buitenwereld kijkt. Ook zorgt Yoga ervoor dat je dicht bij jezelf blijft.

Bikram yoga

De laatste jaren is er een nieuwe vorm van yoga ontstaan: Bikram yoga. Tijdens Bikram yoga herhaal je verschillende yoga oefeningen voor een bepaalde tijd. Bikram yoga is opgericht door Bikram Choudhury. Bikram Choudhury heeft voor Bikram yoga speciale oefeningen uitgekozen die ervoor zorgen dart zuurstofrijk bloed zich door het gehele lichaam kan verspreiden.

Wat maakt Bikram yoga zo speciaal?

Bikram yoga onderscheidt zich doordat de ruimte waarin de oefeningen plaats vinden op een temperatuur staat van 41 graden, deze ruimte wordt daarnaast ook heel vochtig gehouden. Bikram yoga wordt soms ook wel hot yoga genoemd.

Yoga oefeningen op matten

Bij deze vorm van yoga doe je de oefeningen op een mat, deze oefeningen maken gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaam om weerstand te bieden. Het hoofddoel van deze oefeningen is om de ondersteunende spieren van je lichaam te versterken zodat je houding, balans en coördinatie verbeteren.

Yoga oefeningen met behulp van uitrusting

Yoga oefeningen kun je ook doen met uitrusting zoals gewichten. Tijdens deze yoga oefeningen maak je met de gewichten vloeiende en natuurlijke bewegingen, deze yoga oefeningen verbeteren je balans, je mobiliteit en spieren.

Leefregels van Yoga

De basis van Yoga bestaat uit een achtvoudig pad, deze basis wordt door middel van yoga oefeningen geïntegreerd met als doel het beheersen van onze gedachtes wat uiteindelijk moet leiden tot Nirvana oftewel gelukzaligheid.


  • Yama’s: Gedragsregels zoals niet liegen, niet stelen, geen geweld
  • Niyama’s: Zuiver gedrag, zelfdiscipline, zelfstudie
  • Asana: Yoga oefeningen die je lichamelijke gezondheid goed houden
  • Pranayam:Beheersing van je ademhaling
  • Pratyahara: Beheersing van je zintuigen
  • Dharana: Beheersing van je concentratie
  • Dhanya: Mediteren en het beheersen van je gedachten
  • Nirvana: Tevredenheid en eenwording

Wat voor kleding?

Het is belangrijk dat je losse kleding meeneemt, dit zal erg van te pas komen tijdens de yoga oefeningen, denk hierbij aan een shirt en een jogging broek bijvoorbeeld. Je hoeft geen schoenen mee te nemen omdat yoga beoefend wordt op blote voeten.

Waarom yoga oefeningen zo belangrijk zijn

Volgens yoga specialisten kun je pas af komen van spanningen als je weet waar ze zitten. Yoga oefeningen werken zowel lichamelijk als geestelijk en zorgen ervoor dat het lichaam en de geest met elkaar verbonden worden. Regelmatige yoga oefeningen zorgen voor een soepeler en krachtiger lichaam.

Kom geestelijk en lichamelijk tot rust en boek nu een yoga behandeling bij één van onze specialisten!

In de categorie Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland varieert de prijs van € 10 tot € 950.