7 Schoonheidssalons (Gezicht) (Laserbehandeling)
in Utrecht gevonden

De beste Schoonheidssalons (Gezicht) (Laserbehandeling) in Utrecht

Schoonheidssalons (Gezicht) in Utrecht scoren gemiddeld:
8.0 op basis van 322 stemmen.
80
gemiddeld

2 manieren om laser in te zetten bij verwijde bloedvaten

Laser kan worden ingezet om verschillende huidaandoeningen aan te pakken; denk hierbij aan couperose of spataderen. Alhoewel ze ongevaarlijk zijn, worden ze vaak als lelijk of storend ervaren. Gelukkig kun je door middel van lasertherapie op doelgerichte wijze je huidproblemen verhelpen. In Utrecht vind je salons en klinieken die jou graag helpen aan een langdurig gladdere en egalere huid.

Wat is couperose?

Couperose of spider naevi (spinnenkopjes) ontstaan door een toename van heel kleine bloedvaatjes in het gezicht. Je vindt deze uitgezette bloedvaatjes meestal rond de wangen, kin, voorhoofd en de neus. De precieze oorzaak van couperose is niet altijd bekend. Het komt bijvoorbeeld door rosacea (een ontstekingsreactie van de huid) of het ontstaat spontaan of door te veel blootstelling aan uv-straling. Bij overgang van een koude naar een warme omgeving kan je gezicht onaangenaam warm aanvoelen. Couperose verdwijnt niet vanzelf en dus komt er professioneel apparatuur aan te pas om je hiervan af te helpen.

Wat je kunt doen bij couperose

Bij een laserbehandeling worden er met een laserapparaat kleine lichtpulsen gebruikt om het bloed in de te behandelen vaatjes te laten stollen. Deze verdwijnen als gevolg van de stolling. Het gevoel kan het best worden beschreven als kleine prikjes in de huid. Binnen 15 tot 30 minuten sta je alweer buiten en daarna heeft je huid een hersteltijd nodig van een paar weken. Je huidtherapeut kan je hier uitgebreid over adviseren. IPL kan ook worden ingezet bij couperose. De uitwerking is vergelijkbaar met de lasermethode, maar bij IPL wordt er met een flitslamp gewerkt. Met IPL pak je grotere oppervlakten tegelijk aan. Net als bij laser heb je gemiddeld 2 of 3 behandelingen nodig om de vaatjes te verwijderen: dit is afhankelijk van de diepte en de mate van verwijding van de bloedvaten.

Laser bij spataderen, beenvaten

Een laserbehandeling kun je ook toepassen voor het lichaam. Grote en uitzette spataderen in de boven- of onderbenen zijn niet alleen cosmetisch storend, maar gaan ook gepaard met een zwaar, onrustig gevoel in de benen (restless legs), eventueel met krampen of huiduitslag (en dus jeuk!). Je herkent de spataderen door de zichtbare blauw-rode, verdikte en voelbare aderen die kronkelig verlopen. Met laser, maar ook IPL worden de dieper gelegen vaten in de benen verwarmd en vernietigd. Het licht wordt geabsorbeerd door hemoglobine in het bloedvat, het bloed stolt en wordt vervolgens afgevoerd door het lichaam. Stel je huid 4 weken voorafgaand aan de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank en bedek de benen goed af, zodat je het meeste uit je behandeling kan halen.

Behandel verwijde bloedvaten in Utrecht

Door middel van lasertherapie pak je die vervelende en opvallende verwijde bloedvaten aan. Het is niet alleen cosmetisch storend, maar geeft ook fysieke klachten, waar je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf wilt. Boek in Utrecht je couperosebehandeling of laserbehandeling bij spataderen en je zult een duidelijk verschil opmerken in de structuur en het kleurpigment van de huid.

In de categorie Schoonheidssalons (Gezicht) in Utrecht varieert de prijs van € 7,5 tot € 600.