4 Massagesalons (Sportmassage)
in Eindhoven gevonden


Wat andere mensen van QoQo Massage - Eindhoven vinden:
Heerlijke relaxmassage gehad. Zeker voor herhaling vatbaar!Monique
Fijn, rustig en vrolijk sfeer. Masssage was lekker.tereza

De beste Massagesalons (Sportmassage) in Eindhoven

Massagesalons in Eindhoven scoren gemiddeld:
8.6 op basis van 241 stemmen.
86
gemiddeld

Wat is het doel van een sportmassage?

Je neemt een sportmassage wanneer je last hebt stijve en vermoeide spieren, bijvoorbeeld na een intensieve sportactiviteit, overbelasting of zwaar lichamelijk werk. Laat je niet in de war brengen door de naam, want een sportmassage is ook heel zinvol voor niet-sporters. De stevige massage zorgt ervoor dat je spierknopen worden verwijderd en dat vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd, zodat pijn of kramp verdwijnt. Heeft je lichaam na wat joggen in het bosrijke Philips de Jonghpark of de parkachtige Karpendonkse Plas in Eindhoven wel een sportmassage verdiend? Op treatwell.nl boek je supersnel je sportmassage.

Lagerugklachten

Door fysiek zwaar werk en langdurige overbelasting van spieren krijg je wel eens lagerugpijn en dat is natuurlijk heel vervelend. Krijg je door een overbelasting van de wervelschijven en buik-, been- en bilspieren of door een slechte houding klachten aan de lage rug? Dan is het verstandig om deze klachten niet te negeren. Pijnpunten in de onderrug kunnen door middel van specifieke stevige massagetechnieken prima worden verlicht. Wanneer je tijdig afvalstoffen verwijdert middels een sportmassage, geef je spierverhardingen zo min mogelijk kans om te ontstaan.

Tennisarm

Doet je hand pijn wanneer je deze dichtknijpt of ervaar je pijn wanneer je je pols of onderarmen buigt? Dan kun je wel eens last hebben van een tennisarm, ofwel een tenniselleboog. Door overbelasting van de pols, door bijvoorbeeld voortdurende dezelfde belastende bewegingen te maken, straalt de pijn op den duur uit naar de rug van de hand, maar ook de bovenarmen en schouder. Door middel van diepe strijkingen in de lengterichting en het rekken of buigen van de polsen, ellebogen en de handrug, herstellen de pezen sneller. Bij overbelasting van je polsen of onderarmen doe je er goed aan om veel rust te nemen en met een sportmassage bevorder je het herstelproces.

Shin splints

Je spreekt van shin splints wanneer de binnenkant van je scheenbeen geblesseerd is door overbelasting. Shin splints is ook wel beter bekend als een springscheen of beenvliesontsteking. Bij hardlopers, duurlopers, maar ook tennissers is dit een veelvoorkomend verschijnsel. Aanhoudende stijfheid en een stekende pijn van het scheenbeen is hier kenmerkend voor. Een beenvliesontsteking ontstaat wanneer je benen onvoldoende voorbereid zijn om de intensieve inspanning en de herhaaldelijke ren- en springbewegingen of standafwijkingen van de voeten. Dit kan worden verergerd door het dragen van schoenen met onvoldoende schokabsorptie of bij overgewicht. Bij een sportmassage worden de dieper gelegen kuit- en beenspieren gemasseerd en gerekt. De enkels worden aan de hand van draaibewegingen versoepeld om je spierkracht te verbeteren.

Goed voor je geest en lichaam

Met een sportmassage dring je vermoeidheidsverschijnselen door lichamelijke inspanning terug. Met een sportmassage herstel je dus sneller van een sportprestatie, maar ben je ook beter voorbereid op een volgende lichamelijke inspanning. Met een sportmassage tussen inspanningen door verminder je ook de kans op een blessure. Maar je hoeft geen klachten te hebben om te kunnen genieten van een sportmassage. Houd je simpelweg van een stevige massage, dan kun je natuurlijk ook een sportmassage nemen en genieten van de talloze voordelen die een massage met zich meebrengt.

In de categorie Massagesalons in Eindhoven varieert de prijs van € 17,5 tot € 195.