68 Massagesalons (Full Body / Lichaamsmassage)
in Utrecht gevonden


Wat andere mensen van Sipan Style vinden:
Goede sfeer en goede behandeling.Denise
Supergoed zoals altijd, de beste!Heleen

Wat andere mensen van Excellent Beauty vinden:
VriendeliIk en professioneel.Rianne
Heerlijk, zeker een aanrader!Nagihan

Wat andere mensen van MASSEUR vinden:
Wat een fijne massage en prettige masseur. Voelde me helemaal op mijn gemak.Laurelien
Top! Gelijk een volgende afspraak geboekt.M.C.

Wat andere mensen van Hair Budget vinden:
vriendelijk, meedenkend en goed gekniptRobin
Vriendelijke kapster en goed geknipt!Tess

De beste Massagesalons (Full Body / Lichaamsmassage) in Utrecht

Massagesalons in Utrecht scoren gemiddeld:
8.8 op basis van 2.822 stemmen.
88
gemiddeld

Even helemaal niets

Neem een rustmomentje buiten de deur met een ontspannende lichaamsmassage. Laat je van top tot teen masseren en voel alle spanningen uit je lijf verdwijnen. Een massage is geen overbodige luxe, want een lichaamsmassage is op fysiek én mentaal vlak wetenschappelijk bewezen goed voor je. Wil je je dagje shoppen aan de Oudegracht combineren met een massage aan de Oudegracht of in de binnenstad? Dat kan! Van Lombok tot Wittevrouwen en van Zuilen tot Tolsteeg, op treatwell.nl vind je een ruim aanbod aan massagesalons waar jij helemaal tot rust kan komen en kunt genieten van de vele voordelen van een lichaamsmassage.

Warmte en aanraking: de voordelen van een massage

Een lichaamsmassage, wie vindt dat nou niet fijn? Even helemaal ontspannen en wegdromen terwijl je van top tot teen wordt gemasseerd. Een massage is niet alleen maar heel fijn, maar het is op geestelijk en lichamelijk vlak ook erg goed voor je. Een massage zorgt voor warmte en dat warmte in combinatie met de druk zorgt voor een verminderde spierspanning en een flexibele huid en pezen. De zenuwprikkeling verwijden de bloedvaten, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd. Dit leidt tot een betere stofwisseling en afvoer van afvalproducten van het lichaam. Is je doorbloeding beter, dan wordt zuurstof ook beter aangevoerd.

Wetenschappelijk bewezen: de gelukshormonen

Een massage bevordert je stemming, zorgt voor een betere nachtrust en geeft je energie, maar hoe werkt dit precies? Door de aanraking en warmte worden er overdrachtstofjes in het lichaam aangemaakt. Voel jij je ook altijd veel beter na een massage? Dat komt door deze gelukshormonen die bij een massage vrijkomen:

  • Serotonine is betrokken bij je stemming, de slaap en het geheugen. Heb je een tekort aan serotonine, dan ben je vaak vermoeid, minder zelfverzekerd en heb je vaker last van angstgevoelens.
  • Dopamine, ofwel het ‘feel good’-hormoon, zorgt voor een gevoel van gelukzaligheid en genot, maar is ook deels verantwoordelijk voor de beweging van de spier, de ademhaling en de eetlust
  • Endorfine heeft juist een pijnstillende werking: het helpt om stress weg te nemen, is verantwoordelijk voor je gevoel van trots en verder is betrokken bij het herstel van het lichaam bij lichamelijke inspanning.

Last, but not least wordt oxytocine ook aangemaakt in het lichaam als gevolg van de aanraking en warmte. Dit ontstekingsremmende en pijndempende stofje stimuleert het immuunsysteem en heeft een verlagende werking op de bloeddruk, hartslag en het zorgt voor een betere circulatie van het stofje cortisol. Cortisol wordt aangemaakt bij stress en een goede afvoer van cortisol draagt dan ook bij aan een lager stressniveau. Het resultaat: het lichaam komt tot rust!

Investeer in jezelf

Wanneer je regelmatig een lichaamsmassage neemt, houden de positieve effecten van een massage langdurig aan. Lichamelijke en geestelijke spanningen verminderen, waardoor chronische stress en een depressie worden voorkomen. Investeer in je mentale en lichamelijke welbevinden met een heerlijke massage.

In de categorie Massagesalons in Utrecht varieert de prijs van € 30 tot € 540.