2 Nagelstudio’s (Pedicure - Medisch)
in Groningen gevondenLocatie


Beschikbaarheid

Maximale prijs

De beste Nagelstudio’s (Pedicure - Medisch) in Groningen

Nagelstudio’s in Groningen scoren gemiddeld:
8.9 op basis van 126 stemmen.
89
gemiddeld

Medische pedicure in Groningen

Iedereen is gebaat bij goede voetverzorging. Je belast je voeten immers de hele dag. Groningen is een gezellige studentenstad waar altijd van alles te beleven valt. Je kunt hier bijvoorbeeld allerlei musea bezoeken of losgaan op diverse dansvloeren. Als je dit doet terwijl je oncomfortabele schoenen draagt, langer op je voeten staat dan normaal of als je met verkeerd geknipte nagels rondloopt, kun je pijnlijke voeten en tenen krijgen. Om voetproblemen te voorkomen, zoals likdoorns, overtollig eelt of ingegroeide nagels, is een regelmatig bezoek aan de pedicure geen overbodige luxe. Zorg dat jouw voeten gezien mogen worden!

Cosmetische versus medische pedicure

Tijdens een normale of cosmetische pedicure wordt ervoor gezorgd dat je voeten er weer fris en verzorgd uitzien. Een medische pedicure gaat net een stapje verder. Tijdens deze behandeling kunnen ook allerlei voetaandoeningen verholpen of voorkomen worden.

Welke voetproblemen kun je laten behandelen tijdens een medische pedicure?

Iedereen heeft eelt, maar vorming van overtollig eelt kan pijnlijke plekken veroorzaken. Tijdens een medische pedicure wordt gemakkelijk al het overtollige eelt weggesneden, -gevijld of -geraspt.

Een likdoorn wordt ook wel een eksteroog of clavus genoemd. Ze ontstaan als gevolg van eelt dat door een extreme druk onder de voet naar binnen gaat groeien. De pedicure kan deze eventuele eeltpitjes vakkundig met speciaal hiervoor bestemde apparatuur makkelijk verwijderen.

Een ingegroeide nagel is een pijnlijk probleem en kan om verschillende redenen ontstaan, maar meestal is de reden dat de nagel verkeerd is afgeknipt of dat er te nauwe schoenen worden gedragen. De nagel groeit dan naar binnen aan de buiten- of binnenkant van je vel of vlees. Als de teennagel te diep in de teen steekt, kan deze gaan ontsteken. De pedicure kan een ingegroeide nagel meestal pijnloos verwijderen. Soms moet er een nagelbeugel worden geplaatst voor een optimaal resultaat.

Ook een behandeling voor kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, is geheel pijnloos. De besmette nagels worden met een speciale frees dunner gevijld en geknipt. Omdat kalknagels meestal heel dik en brokkelig zijn is het bijna niet mogelijk om dit zelf thuis goed te doen. Na de behandeling zal je geadviseerd worden om de nagels zelf thuis verder te behandelen met een speciaal product.

Diabetici en reumapatiënten

Mensen met suikerziekte of reuma hebben zogenaamde risicovoeten. Omdat ze ten gevolge van hun ziekte minder gevoel in hun voeten kunnen krijgen, merken ze wondjes minder snel op. Het is voor deze groep dus raadzaam om regelmatig naar de pedicure te gaan om hun voeten te laten controleren en verzorgen. In Groningen zijn de meeste salons die medische pedicures aanbieden gespecialiseerd in het behandelen van deze zogenaamde risicovoeten.

Maak direct een afspraak in Groningen

In het en rond de binnenstad van Groningen heb je verschillende nagelsalons waarbij je goed terecht kunt voor al je voetproblemen. Boek dus nu een medische pedicure of een deelpedicure, waarbij er wordt gefocust op een bepaald probleem, en zorg dat jouw voeten weer in topconditie gebracht worden. Ook zijn mannen zijn van harte welkom voor een goede nagel- en voetbehandeling in de gezellige en professionele Groningse nagelsalons.

In de categorie Nagelstudio’s in Groningen varieert de prijs van € 9,5 tot € 78,5.