44 Spa’s / Sauna’s
in Amsterdam gevondenLocatie

Type salon

Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Skin & Spa + Store vinden:
Heerlijke ervaring, ik kom zeker terug!Nikki
Prettige sfeer en er werd leuk gekletstStefanie

Wat andere mensen van Vitalité Amsterdam vinden:
prima service, prima omgeving, prijs aan de hoge kantAngelique
Nancy jeste? wspania?a -:) the best salon -:)??????Natalia

De beste Spa’s / Sauna’s in Amsterdam

Spa’s / Sauna’s in Amsterdam scoren gemiddeld:
8.6 op basis van 995 stemmen.
86
gemiddeld

Spa in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad, waar altijd iets te doen is. Zo kun je er naar toe om een dagje te winkelen, lekker te eten, te wandelen of musea’s te bezoeken. Wat je ook in Amsterdam kunt doen is ontspannen. Je zou het misschien niet verwachten in een grote drukke stad als Amsterdam, maar de stad heeft ook vele wellness resorts. In deze spa’s kun je lekker relaxen en ontsnappen aan de drukte in de stad. Je hebt keuze uit verschillende soorten spa’s, er is dus voor ieder wat wils!

Oosterse wellness

Er zijn spa’s waar je de Oosterse tradities en cultuur goed terug kunt vinden. Misschien ken jij deze spa’s ook wel als hammam. De salons zijn vaak sfeervol ingericht in de Oosterse stijl, met allerlei warme kleuren, kaarsen en kussentjes. Hierdoor voel je je bij binnenkomst al helemaal zen worden. In een hammam heb je keuze uit vele Oosterse massages, scrubs en peelings. Deze behandelingen zijn te herkennen aan het vele gebruik van verschillende kruiden en oliën. Het ruikt dan ook heerlijk in deze salons. Deze wellness centra vinden hun oorsprong al in de Middeleeuwen. Vanuit toen is de hammam ook een soort ontmoetingsplaats geworden waar je vrijuit kunt spreken. De hammam is dus een perfect uitje om samen met een vriend of vriendin te plannen! Leuk extraatje, in veel hammam salons staan er verschillende soorten thee en/of koffie en zoetigheden voor je klaar.

Luxe wellness

In Amsterdam zijn er ook genoeg luxe spa’s te vinden. In deze resorts is het aanbod groot, je kunt kiezen uit de vele behandelingen of je kunt de behandelingen combineren. Je kunt in de sauna relaxen, een ontspannings- of sportmassage boeken, baantjes trekken in het zwembad, een kleurtje opdoen in het solarium en ga zo maar door. Sommige wellness centra hebben zelfs een kapper of nagelstyliste! Een aantal van deze spa’s zijn te vinden in bekende Amsterdamse hotels zoals het Conservatorium Hotel. Je kunt het ontspannen dus uitbreiden met een heerlijk nachtje weg en zo optimaal ontstressen. Als je toe bent aan wat verwennerij is een luxe wellness zeker een aanrader.

Stille wellness

De ultieme manier om stressvrij te worden is door middel van floating. Floating is het gewichtloos drijven in een zoutwaterbad met als doel te ontspannen of pijn te laten verdwijnen. Dit kan in een floatkamer of een floatcabine. Bij een sessie ben je helemaal afgesloten van de prikkels van buitenaf, je hoort geen geluiden, ziet geen lichten en voelt geen temperatuurverschillen. Het is dus misschien wel het meest rustige plekje midden in de drukke stad Amsterdam!

Finse wellness

De oorsprong van de traditionele sauna die wij kennen ligt in Finland. Door de warmte van een sauna gaan je poriën openstaan en ga je zweten, dit wordt als reinigend ervaren door de Finnen. Een saunasessie zorgt volgens de oude Finnen ook voor een mentale reiniging, het is namelijk ontspannend en reinigend voor de geest. In de sauna kom je dus helemaal tot rust. In een sauna is het tussen de 80 - 120 ℃. De sauna is dan ook een heerlijk uitje na een drukke Amsterdamse (werk)dag. Een voordeel van na het werk naar de sauna gaan is dat je dan ook vaak een aangepast goedkoper tarief hebt. Even helemaal ontspannen en een fijne extra: na afloop ben je verzekerd van een goede nachtrust. Als je naar de sauna gaat volg je een zogenoemde saunagang. Deze saunagang kun je twee tot drie keer herhalen. Deze bestaat uit acht stappen.


  • Stap 1: Een saunagang begint altijd met een warme douche, dit is voor de hygiëne.
  • Stap 2: Afdrogen, dit is nodig om in de sauna de hete lucht op de huid toe te kunnen laten.
  • Stap 3: Warm voetenbad, zo worden de voeten warm en bereidt het lichaam zich voor op de sauna.
  • Stap 4: De saunasessie, het is belangrijk om horizontaal te liggen zodat het lichaam gelijkmatig opwarmt. De sessie duurt ongeveer zes tot tien minuten.
  • Stap 5: Koud luchtbad, je kunt vijf tot vijftien minuten naar buiten gaan zodat de longen weer genoeg zuurstof krijgen.
  • Stap 6: Koud afspoelen, dit kan door middel van een koude douche of een koud dompelbad. Dit is nodig om het zweet af te spoelen en je lichaam te verkoelen.
  • Stap 7: Warm voetenbad, zo wordt het afgekoelde lichaam langzaam weer opgewarmd.
  • Stap 8: Rust, een pauze van ongeveer vijftien minuten om je vochtgehalte bij te vullen en iets te eten.

Bij Treatwell kun je alle spa’s in Amsterdam rustig bekijken en 24/7 online een afspraak boeken!

In de categorie Spa’s / Sauna’s in Amsterdam varieert de prijs van € 10 tot € 535.