6 Spa’s / Sauna’s (Sauna)
in Amsterdam gevondenLocatie

Type salon

Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Skin & Spa + Store vinden:
Heerlijke ervaring, ik kom zeker terug!Nikki
Prettige sfeer en er werd leuk gekletstStefanie

Wat andere mensen van Vitality Spa Amsterdam vinden:
Heerlijke spa avond gehad tijdens de ladies night.Iris

Wat andere mensen van Active Club Amsterdam vinden:
Fijn! alleen bij treatwell stond 20 minuten en het waren er maar 15Lois

De beste Spa’s / Sauna’s (Sauna) in Amsterdam

Spa’s / Sauna’s in Amsterdam scoren gemiddeld:
8.3 op basis van 501 stemmen.
83
gemiddeld

Sauna in Amsterdam

De sauna’s in Amsterdam zijn een heerlijke oase van rust, midden in Amsterdam. Je kunt lekker relaxen, opwarmen en ontsnappen aan de drukte in de stad. Je hebt keuze uit verschillende soorten sauna’s, er is dus voor ieder wat wils!

Een stukje geschiedenis

De oorsprong van de traditionele sauna die wij kennen ligt duizenden jaren geleden in Finland. Mensen woonden toen in deels onder de grond gebouwde hutten. Deze hutten werden verwarmd met door vuur verwarmde stenen. De Finnen kwamen er achter dat als je water over de stenen heen giet, de ruimte steeds warmer wordt en je begint te zweten. En voila, de sauna was geboren.

Soorten sauna’s

Finse sauna: De Finse sauna is de traditionele sauna zoals wij die kennen. Door de warmte van een sauna gaan je poriën openstaan en ga je zweten, dit wordt als reinigend ervaren door de Finnen. De traditionele sauna heeft een droge lucht en een warmte tussen de 80 - 120 ℃. Een saunasessie zorgt volgens de oude Finnen ook voor een mentale reiniging, het is namelijk ontspannend en reinigend voor de geest. In de sauna kom je dus helemaal tot rust.

Turks stoombad: Een Turks stoombad is een sauna met een hoge luchtvochtigheid en een temperatuur van ongeveer 50 ℃. De cabine zit vol met een mist van stoom. Een sessie in een Turks stoombad wordt zorgt voor ontspanning en kan een verfrissende werking hebben op de luchtwegen. Er kunnen ook aromatische oliën, zoals bijvoorbeeld eucalyptus olie, aan het stoom worden toegevoegd. Eucalyptus kan worden gebruikt om een verkoudheid te verhelpen.

Infrarood sauna: Bij een infrarood sauna wordt er gebruik gemaakt van infraroodstraling in plaats van warmte. De straling wordt meteen door je lichaam opgenomen als warmte en de spieren kunnen zo optimaal ontspannen. Een bijkomend voordeel van het regelmatige gebruik maken van een infrarood sauna is dat het lichaam zich ook steeds beter kan afweren tegen virussen en bacteriën. Een infrarood sauna heeft een temperatuur tussen de 45 - 65 ℃.

Bij Treatwell kun je alle sauna’s in Amsterdam rustig bekijken en 24/7 online een afspraak maken!

In de categorie Spa’s / Sauna’s in Amsterdam varieert de prijs van € 10 tot € 195.