7 Spa’s / Sauna’s (Sauna)
in Den Haag gevondenLocatie

Type salon

Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Thaise Wellness Studio Marnda vinden:
Lekkere massage. Nette salon met aardige masseuse.Lianne
Heel rustige ambiance en kundige massage!Veronique

Wat andere mensen van Graves, c'est la difference vinden:
Harsen. Zeer ervaren persoon en welkom gevoel!casey
Echt even heerlijk ontspannen!Ingrid

De beste Spa’s / Sauna’s (Sauna) in Den Haag

Spa’s / Sauna’s in Den Haag scoren gemiddeld:
8.5 op basis van 480 stemmen.
85
gemiddeld

Blaas stoom af in Den Haag

Minimale inspanning en maximale ontspanning, wie wilt dat nou niet? In de Haaglanden, maar ook vlakbij het Noorderstrand en in de buurt Rosenburg heerlijk stoom afblazen in een van de luxe saunas of city spas. Combineer je dagje Binnenhof, Paleis Noordeinde of Kurhaus met een ontspannend bezoekje aan een sauna om jouw lichaam en geest een boost te geven. Kies op treatwell.nl voor een dagentree of avondentree en laad jezelf op!

Wat voor faciliteiten zijn er?

Er zijn verschillende soorten saunas. De een heeft een hogere temperatuur of een hogere luchtvochtigheid en andere positieve uitwerkingen op je gezondheid. De populairste saunas zijn: de traditionele Finse sauna, de stoomcabine en de infraroodsauna.

De Finnen hebben de positieve effecten van de Finse sauna allang ontdekt, want met meer dan 5 miljoen inwoners zijn er maar liefst 2 miljoen saunas in Finland. De temperatuur in deze houten sauna ligt tussen de 80 en 90 graden celsius en door middel van een kachel worden lavastenen opgewarmd. Door er water overheen te gieten, komen er heerlijke geuren vrij. Ga je niet vaak naar de sauna? Dan doe je er goed aan om maximaal 10 minuten in de Finse sauna te zitten. Het hout neemt de warmte op en straalt deze terug.

In een stoomsauna heerst er een veel hogere luchtvochtigheid; het is er tot wel 2 keer vochtiger dan een traditionele sauna! Je betreedt een stoomsauna of stoomcabine dan ook zonder handdoek. Door middel van een verdamper wordt de aangename warmte (45-65 graden celsius) en de zachte stoom door de ruimte verneveld. Vaak wordt er gebruik gemaakt van aromatherapie in de stoomsauna. Geniet van geuren zoals munt of eucalyptus terwijl het vocht in de lucht je luchtwegen weer helemaal vrijmaakt en reinigt.

Een infraroodsauna is bijzonder geschikt bij spierpijn of gewrichtspijn. De infraroodstralen van de infraroodlampen dringen tot diep in de huid door.. Door de warmte wordt melkzuur sneller afgevoerd en verbetert je bloedsomloop, waardoor je lichaam ontspant. Na een bezoek aan deze sauna kun je je het best met lauw of warm water afspoelen. Want als je je afspoelt met koud water zullen je spieren samentrekken, waardoor de positieve effecten van het infraroodlicht teniet worden gedaan.

De voordelen van een bezoek aan de sauna of spa

Uit onderzoek is gebleken dat je veel meer serotonine aanmaakt bij regelmatig bezoek aan de sauna. Dit is het lichaamseigen stofje dat ervoor zorgt dat jij je happy and relaxed voelt. Ook krijgt je er een beter immuunsysteem van, want tijdens een sessie in de sauna maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan, waardoor je daadwerkelijk minder vatbaar bent voor infecties. Hoera, dus minder vaak verkouden! Maar hier stopt het niet, want door het zweten in de sauna gaan je poriën openstaan en verwijden je bloedvaten. Je verliest vocht, overtollig talg en vuil, waardoor je huid mooier wordt. Je huid wordt echter niet alleen maar gereinigd, maar een bezoek aan de sauna versterkt ook nog eens de beschermlaag én het hydrateert de hoornlaag van de huid.

Boek je sauna of spa in Den Haag

Boost je gezondheid en prikkel je zintuigen in een van de city spas of saunas in Den Haag. Vergeet niet om je badkleding mee te nemen en reken af met je stress in een oase van rust. Kom tot rust in een weldadige sauna of trek een paar baantjes in een zwembad met speciaal thermaal bronwater. In Den Haag kun je op treatwell.nl sauna en wellness prima combineren, dus boek er ook eens een massage bij of combineer je bezoek aan de spa met een sessie personal training en je dagje feel good is helemaal compleet.

In de categorie Spa’s / Sauna’s in Den Haag varieert de prijs van € 7 tot € 330.