2 Spa’s / Sauna’s (Sauna)
in Utrecht gevondenLocatie

Type salon

Beschikbaarheid

Maximale prijs

De beste Spa’s / Sauna’s (Sauna) in Utrecht

Spa’s / Sauna’s in Utrecht scoren gemiddeld:
8.4 op basis van 241 stemmen.
84
gemiddeld

Een sauna bezoek in Utrecht

Utrecht is een stad vol met studenten, dit dankzij de vele universiteiten en hoge scholen in de stad. Utrecht staat ook bekend om zijn mooie grachten. De Lonely Planet noemde Utrecht zelfs een stad die ‘’bizar weinig’’ gezien wordt. Wat de stad zo leuk maakt is dat het bestaat uit een middeleeuwse binnenstad waar je alles kunt vinden: musea, uitgaansgelegenheden, winkels en nog veel meer. In het centrum van Utrecht heb je het indrukwekkende museumkwartier waar je de mooie geschiedenis van de stad kunt bekijken. Ook kun je lekker rondwandelen op de vele streek marktjes waar de stad echt tot leven komt. Leuk feitje: Dick Bruna, de vader van Nijntje komt uit Utrecht. Hierdoor zie je Nijntje overal terug.

Verschillende sauna’s

Utrecht is een stad waar meer dan genoeg beauty en wellness te vinden is, zo zijn er ook verschillende sauna’s te vinden. Hieronder volgt meer informatie over verschillende sauna’s zodat jij de sauna kan kiezen die het beste bij jouw wensen past.

Een sauna is een verwarmde ruimte waarin zweten opgewekt wordt en waarin je tot ontspanning komt. Sauna’s bestaan al honderden jaren, de meest populaire sauna’s zijn de Turkse stoomcabine’s, de kruiden sauna en de infra-rood sauna’s.

Wat is een Turkse stoomcabine?

In Turkse stoomcabine’s is de gemiddelde temperatuur 50 graden, dit zorgt ervoor dat er een hoge luchtvochtigheid ontstaat. De temperatuur van het stoombad is lager maar dit betekent niet dat je lichaam minder opgewarmd wordt dan in een traditionele sauna. Door de grote luchtvochtigheid is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed uitrust en af koelt zodra je eruit gaat.

Kruiden sauna

In een kruiden sauna worden kruidenaroma’s omhoog gebracht met behulp van stoom, deze aroma’s worden ingeademd en geabsorbeerd door het lichaam. Doordat je lichaam erg opwarmt gaan je poriën open staan en wordt je bloedsomloop gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat verschillende organen beter gevoed worden en beter hun werking kunnen doen.

infra-rood sauna

Een infra-rood sauna heeft een kortere opwarm tijd dan een gewone sauna en een sessie duurt meestal tussen de 20-30 minuten. De lagere temperatuur in een infrarood cabine maakt het geschikter voor een grotere groep mensen, zoals mensen die last hebben van astma of voor mensen van oudere leeftijd.

Terwijl je ontspant wordt de infrarood energie opgewekt door speciale lampen, deze warmte dringt vervolgens je huid binnen en wordt via je bloedbanen afgevoerd. Dit veroorzaakt een temperatuurstijging van het bloed en dit proces verwijd ook je bloedvaten. Het resultaat hiervan is een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen beter en sneller uit je lichaam vervoerd kunnen worden. Daarnaast ga je ook zweten van de warmte, dit zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Als je last hebt van een blessure is een infra-rood sauna ook zeker en aanrader omdat de spieren herstellen en ontspannen door de warmte, ook krijgen je spieren een betere doorbloeding van zuurstofrijk bloed in een infra-rood sauna.

De vele gezondheidsvoordelen van een sauna bezoek in Utrecht

Boek je sauna bezoek in Utrecht, zo kun je heerlijk ontspannen en gelijk een dagje het leuke centrum verkennen. Bovendien is een bezoek aan een sauna heel goed voor de gezondheid.

Een sauna bezoek verwijdert afvalstoffen

het lichaam verwijdert afvalstoffen door middel van transpiratie. Daarom is een lange periode zweten een hele effectieve manier om afvalstoffen te verwijderen die zich hebben opgehoopt in je lichaam.

Sauna’s helpen bij het verliezen van gewicht

Een bezoek aan een sauna kan ervoor zorgen dat je sneller afvalt met minimale inspanning. Tijdens een sauna sessie van ongeveer 20 minuten verbrandt je lichaam al een hoop extra calorieën. Dit komt doordat je een sneller metabolisme ontwikkeld in de sauna, dit is vergelijkbaar met wanneer je een sport beoefent.

Je krijgt een sterker afweer systeem van de sauna

Een ander groot voordeel van de sauna is dat je er een sterker afweer systeem van krijgt. Tijdens een sauna bezoek ontwikkel je witte bloedcellen en deze zijn precies wat je lichaam nodig heeft om slechte bacteriën tegen te houden. Mensen die regelmatig naar de sauna gaan hebben dus een hoger aantal witte bloedcellen in hun bloed, ook blijven ze gezonder en zijn ze minder lang ziek.

Sauna’s verjongen je uiterlijk

Naarmate we ouder worden hopen er meer dode huidcellen zich op in onze poriën, dit komt doordat de huid minder elastisch wordt. Een paar sauna sessies verbeteren de bloedtoevoer naar onze huid, hierdoor verbeterd de celdeling van onze huid waardoor dode huidcellen sneller verdwijnen. Ook krijgen de natuurlijke oliën die zich in onze huid bevinden een boost door een regelmatig sauna bezoek.

Boek nu een afspraak bij een sauna in Utrecht

Het is heel belangrijk om af en toe even heerlijk te ontspannen in de sauna, boek nu een afspraak bij een sauna in Utrecht. Treatwell biedt je de mogelijkheid om online of in de salon te betalen, ook kun je de boeking tot 24 uur voor aanvang kosteloos wijzigen.

In de categorie Spa’s / Sauna’s in Utrecht varieert de prijs van € 15 tot € 540.