Hoe draag je je haar tijdens een sollicitatiegesprek?

Door: Anna van Niel

0
2869
Hoe moet je je haar dragen tijdens een sollicitatiegesprek

Heb jij binnenkort een belangrijke sollicitatie op de planning staan? Misschien ben je dan al wel lichtelijk zenuwachtig en zoek je nu al kleding bij elkaar om er op je best uit te zien. Maar vergeet niet ook aandacht aan je haar te besteden, want een coupe a la bird nest geeft je niet die flair die je nodig hebt. Wij hebben de no’s en go’s voor jou op een rijtje gezet zodat je het perfecte kapsel tijdens je sollicitatie dragen kunt.

No’s

 • Vet haar is een big No-no. Stap daarom gewoon eventjes onder de douche en was je haren voordat je naar een belangrijk gesprek gaat. Als je het niet red om vooraf nog te douchen kun je gewoon tons of droogshampoo in je haar sprayen. Dit kan best voor een keertje én dit is de beste oplossing om je vette lokken snel en gemakkelijk te verbloemen.
 • Fjieuw, met knikkende knietjes zit je dan in de spreekruimte en om je een houding te geven frummel je aan je haar. Don’t! Als je speelt met je haar tijdens een gesprek leidt dit af en het komt onzeker over, dit wil je niet! Bang dat je met je haar gaat spelen tijdens het gesprek? Zet je haar dan van te voren gewoon goed vast.
 • Zorg er wel voor dat wanneer je speldjes of elastiekjes gebruikt, je deze zorgvuldig wegwerkt. Felle elastiekjes en speldjes met pompons of gekke franjes eraan kun je ook beter eventjes thuis laten.
 • Je kunt wat droogshampoo in je lokken spuiten als deze nog net niet zo vet zijn als de frituur van je huisgenoot, maar verder moet je het simpel houden. Gebruik niet te veel haarproducten. Haarlak, gel, wax: weet wat je doet, of laat het liever achter wegen. Deze producten kunnen soms net iets te veel aangebracht worden waardoor het er snel slordig uit gaat zien.
 • Een ‘no’ die te betwisten valt zijn de vlechten. Vaak worden vlechten niet écht aangeprezen tijdens een sollicitatiegesprek, omdat deze je er kinderlijk en minder professioneel uit kunnen laten zien. Tenzij je een vlecht maakt die mooi omhoog gewerkt is, zoals een ingevlochten crown.

  Go’s

 • Een huge Go-go is gezond haar. Niet alleen tijdens een sollicitatiegesprek, maar gezond haar is altijd beter. Daarnaast geeft het een goede eerste indruk. Laat je puntjes dus knippen, zorg ervoor dat je geen uitgroei meer hebt, was en voed je haar goed. Ga ruim van te voren (het liefst een paar dagen) naar de kapper om jouw lovely locks waar te maken.
 • Als je bij een fashionbedrijf wilt gaan werken kun je natuurlijk all out gaan met vlechten zoals boxerbraids of andere creatieve en on trend coupes. Hoe meer fashionable hoe beter in dat geval, maar als je een meer formele functie wilt bekleden kun je beter voor een nette chignon gaan.
 • Los haar kan er soms wat slordig uitzien, maar dat betekent dat je met updo’s de plank niet snel misslaat. En daarbij, heb je zo’n 4 vliegen in één klap: je kunt niet met je haar spelen, het ziet er zowel fashionable als professioneel uit, andere haarproducten zijn overbodig, en het ziet er bovenal heel verzorgd uit.
 • Je kunt natuurlijk voor een knot gaan, maar als dit niet bij jou past, zul je je er maar ongemakkelijk bij voelen. Kies een kapsel waar jij je fijn bij voelt en waarbij je jezelf bent. Om een verkeerde indruk te vermijden. Hou het simpel, maar laat wel je eigen stijl doorschijnen.
 • Wil je je haar toch graag los dragen? Een blow-out is dan dé oplossing. Het geeft je haar volume én het blijft lang mooi zitten. Als je een blow-dry een dag van te voren neemt zit je haar de volgende dag nog steeds heel mooi, maar net even wat subtieler dan wanneer je hem net hebt laten doen.
 • Succes!

  Read next:
  > Meet the experts: Blowdry Browbar
  > Make-up tips voor de donkere huid
  > Waarom je make-up liever niet uit moet lenen

Comments

comments