Make-up vlekken uit je kleding krijgen

Door: Anna van Niel

0
1209
make-up vlekken

Make-up vlekken in je kleding is een hel en helaas ontzettend herkenbaar. Je ziet een perfect truitje hangen in de winkel, maar er zit een dikke make-up vlek in… Je besluit hem toch te kopen, maar de vlek krijg je er niet uit… Help!

Lippenstift

Je hebt het bloesje van je dromen gevonden. Hij staat je prachtig, maar er is één nadeel. Er zit een dikke veeg van een flamingo roze lippenstift in de hals. Niet echt jouw kleur en je wilt dit er daarom graag zo snel mogelijk uit verwijderen. Spray dan een beetje haarspray op de plek waar de lippenstift afgegeven heeft en laat het een paar minuten drogen. Maak vervolgens wat keukenpapier- of wc-papier velletjes nat met koud water en dep het op de flamingo roze vlek. Herhaal dit een paar keer, bij lichte lippenstift kleuren is het er sneller uit dan donkere kleuren. Koud water zorgt er vaak voor dat vlekken lichter worden of dat ze helemaal verwijderd worden.

Eyeliner en mascara

Dit is verschrikkelijk! Zwarte vlekken zijn namelijk ontzettend vervelend om uit je kleding te verwijderen. Gebruik een olievrije make-up remover, doe het op een watje en dep het op de vlek. Spoel je truitje daarna af met koud water.

Poeder make-up

Poeder make-up zoals blush, bronzer, gezichtspoeder of oogschaduw is heel vervelend om op je kleding te krijgen. Vaak probeer je het uit reflex weg te vegen, maar hier maak je het alleen maar erger mee. Stop met vegen, maar blaas de poeder weg van je kleding. Dit kan ook met een fohn op koude stand. Blijft er dan alsnog wat poeder achter? Pak dan een oude panty uit de kast en haal hem zachtjes over de resterende poederdeeltjes heen om het helemaal te verwijderen.

Foundation of andere vloeibare make-up

Super herkenbaar, maar oh zo rot. Pak een mesje of een lepel en verwijder het grootste deel van de crème die op je kleding achter is gebleven. Haast je dan naar de vriezer en grijp naar een ijsklontje. Haal deze over de vlek totdat hij gesmolten is.. Als dit niet helpt kun je een beetje afwasmiddel in de vlek wrijven, het kledingstuk goed uitspoelen en vervolgens in de wasmachine doen.

Heb jij nog andere tips om make-up vlekken uit je kleding te krijgen?

Read next:
> Hitte proof make-up
> Lipsticks die perfect zijn voor de zomer
> De grootste skincare mistakes

Comments

comments