55 Fitness- en Yogacentra (Fitness)
in Heel Nederland gevondenLocatie


Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Stella Maris massage en acupunctuur praktijk vinden:
Een bijzondere, persoonlijke en aandachtsvolle Treat!Helen
Geweldig,erg ontspannen heerlijk.Hanneke

Wat andere mensen van Beautyvol You vinden:
Heel plezierige en vriendelijke behandeling Je voelt je echt op je gemak.ES
Tikkie koude ruimte maar heerlijke ontspannings-massageSabine

De beste Fitness- en Yogacentra (Fitness) in Heel Nederland

Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland scoren gemiddeld:
9.0 op basis van 282 stemmen.
90
gemiddeld

Fitness en sport zijn heel erg belangrijk voor het lichaam, als je je spieren niet regelmatig traint met oefeningen kan het zijn dat je spieren minder goed gaan functioneren, ook worden je gewrichten zwak en stijf als je niet regelmatig aan fitness of sport oefeningen doet. Lees verder of boek nu je fitness behandeling bij een van onze specialisten!

Hoe vaak moet ik aan sport doen?

Als je goede resultaten wilt behalen met fitness of sport is het heel belangrijk dat je de oefeningen regelmatig doet zonder onderbrekingen. Mensen denken vaak dat je sneller resultaten behaalt als je zo veel mogelijk aan sport of fitness doet. Maar, een teveel aan fitness kan krampen veroorzaken en kan juist ongewenste resultaten geven.

Cardio

Als je een beginner bent kun je het rustig opbouwen. Drie dagen per week een sport beoefenen of aan fitness doen is realistisch, veilig en effectief. Als je meer ervaren bent kun je verschillende oefeningen drie uur per week doen zoals hardlopen en fietsen, wel is het belangrijk dat je de oefeningen niet langer doet dan een uur per sessie.

Gewichten heffen

Gewichten heffen moet je niet vaker doen dan drie keer per week. De spiergroepen moeten op verschillende dagen getraind worden omdat de spieren tijd nodig hebben om te herstellen, dit is erg belangrijk omdat je geen resultaten kunt behalen met sport of fitness als je spieren vermoeid zijn.

Rekken

Veel mensen vergeten dat rek oefeningen heel belangrijk zijn voordat je met sport begint, flexibiliteit is erg belangrijk dus maak er tijd voor! Rek oefeningen kun je iedere dag doen maar zorg ervoor dat je de oefeningen drie keer per week doet zodat je op een gezonde manier je gewenste doel bereikt. Als het lichaam opgewarmd is na een fitness of sport sessie kun je vijf tot tien rek oefeningen doen die zich op de grote spieren focussen. Houd elke rek oefening ongeveer tien tot 30 seconden aan.

Fitness en sport voorkomen ziektes!

Onze lichamen horen te bewegen, regelmatig aan fitness en sport doen is belangrijk voor het lichaam en de gezondheid. Fitness en sport oefeningen verminderen de kans op hartziekten, kanker, hoge bloeddruk, diabetes en andere ziekten. Ook verbeterd sport je uiterlijk en algehele stemming.

Fitness Verbetert je weerstandsvermogen

Tijdens fitness verbruikt je lichaam energie om door te kunnen gaan. Oefeningen zoals lopen en fietsen vragen constante fysieke energie en zorgen ervoor dat je lichaam zijn energie efficiënter gaat gebruiken zodat er minder energie nodig is voor hetzelfde werk.

Fitness en sport versterken de spieren

Regelmatig met gewichten heffen traint en versterkt de spieren en botten zodat je meer kracht en uithoudingsvermogen opbouwt, Ook verbeterd je lichaamshouding als je regelmatig aan sport doet. Je gaat je niet alleen beter voelen van sport, je gaat er ook beter uitzien!

Fitness en sport verbeteren je lenigheid

Rek oefeningen zijn ook erg belangrijk voor een goede houding, ze houden je lichaam lenig. Je lenigheid verbeteren door middel van rek en stretch oefeningen is erg belangrijk omdat het de kans op letsel kleiner maakt. Ook verbeterd het je balans en coördinatie. Als je pijnlijke, stijve en gespannen gebieden hebt zoals de rug of nek dan kunnen rek oefeningen deze spieren losser maken.

Sport en fitness houden je gewicht op peil

Fitness oefeningen verbranden calorieën en als je meer calorieën verbrandt dan je naar binnen krijgt, verlies je gewicht. Zo simpel is het.

Fitness verbeterd je levenskwaliteit.

Als je begint met sporten zul je merken dat sporten je levenskwaliteit op verschillende manieren kan verbeteren. Zo vermindert fitness stress, verbeterd het een slechte bui en zorgt fitness ervoor dat je beter slaapt. Ook zorgt fitness ervoor dat je er jonger uitziet en je jonger voelt.

Wil je afkomen van die overtollige kilo’s? Vraag persoonlijk advies aan een personal trainer of diëtist, of doe fitness in groep sessies! Treatwell biedt je vele mogelijkheden. Onze klantenservice is zeven dagen per week bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden. Boek nu een fitness behandeling bij een van onze specialisten!

In de categorie Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland varieert de prijs van € 7 tot € 950.