8 Fitness- en Yogacentra (Pilates)
in Heel Nederland gevondenLocatie


Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Lady Sports Soest vinden:
Positief Ontspannen sfeer Hartelijke ontvangst Goede begeleiding en tipsLilian
In een gezellige sfeer met vrouwen onder elkaar sporten !manon

De beste Fitness- en Yogacentra (Pilates) in Heel Nederland

Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland scoren gemiddeld:
8.6 op basis van 69 stemmen.
86
gemiddeld

Pilates is een manier om je spieren te versterken en te trainen, door middel van vloeiende bewegingen en houdingen krijg je de kans om zelfs de kleinste spiergroepen te trainen. Lees verder over pilates en pilates oefeningen of boek nu je pilates sessie bij een van onze specialisten!

Pilates oefeningen

Pilates is een beetje zoals yoga omdat de pilates oefeningen soepel en gecontroleerd zijn waardoor je spieren flexibeler en meer getraind worden. Het verschil tussen yoga en pilates is dat pilates niet holistisch is zoals Yoga, pilates concentreert zich alleen op pilates oefeningen en een goede adem techniek.

Wat is pilates?

De pilates oefeningen focussen zich op de buikspieren en de ruggenwervel, dit zorgt voor bescherming van de onderrug. Pilates oefeningen zijn zo ontworpen dat ze alle spieren trainen, niet alleen de buikspieren. Met de kracht die je daarmee opbouwt worden je spieren langer, leniger en sterker.

Wat zijn de voordelen van pilates?


  • De algehele kracht van je lichaam versterkt
  • Door de oefeningen te coördineren met de adem ontspant het lichaam
  • Pilates zorgt ervoor dat je je meer bewust wordt van je houding en dat je buikspieren meer getraind worden. Dit heeft als resultaat dat je onderrug beschermd wordt van de druk die er dagelijks op gezet wordt

Is pilates geschikt voor iedereen?

Iedereen kan pilates beoefenen, vooral mensen die op hun eigen niveau hun rug sterker willen maken, hun buik platter willen maken of hun benen of billen willen trainen. Pilates is geschikt voor iedereen die fitter wil worden.

Pilates oefeningen zijn perfect voor mensen die problemen hebben met hun rug, hun bekken of hun nek, dit komt omdat er veel aandacht wordt gelegd op het versterken van de rug en de nek.

Hoe vaak moet ik pilates oefeningen doen?

Als je net begint met pilates is het verstandig om vijf sessie’s in te plannen zodat je de belangrijke punten en technieken van pilates onder de knie krijgt. Hoe meer pilates lessen je volgt, hoe meer je leert. Als je pilates al een tijdje doet kun je zo vaak pilates lessen volgen als je wilt, luister goed naar je lichaam en volg die aanwijzingen op! Als het goed voelt, gewoon lekker doorgaan.

Om de gewenste resultaten te behalen is het heel belangrijk dat je de pilates lessen consistent blijft volgen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Elk lichaam is anders, daarom reageert elk lichaam ook anders op pilates. Sommige mensen merken al verschil in hun houding na drie pilates lessen. Grotere veranderingen kosten wel meer tijd natuurlijk maar dat ligt aan hoe serieus je met de pilates oefeningen omgaat.

Kan ik gewicht verliezen met pilates oefeningen?

Pilates is niet ontworpen als heftige cardio work-out maar de oefeningen zullen wel je spiermassa verbeteren, dit is belangrijk is voor je metabolisme. Maar als je doel gewicht verliezen is, dan kun je bijvoorbeeld cardio toevoegen aan de pilates oefeningen. Dit zal zorgen voor het vetverlies waar je zo graag naar verlangt.

Ik heb een blessure, kan ik nu nog wel pilates lessen volgen?

Ja, pilates is eigenlijk ontworpen als een techniek die mensen helpt bij rehabilitatie of blessures. Pilates is ontstaan tijdens de tweede wereldoorlog om soldaten die gewond waren te helpen bij rehabilitatie. Ook gebeurt het vaak dat dansers die blessures hebben opgelopen pilates lessen volgen omdat het hun spieren versterkt en toekomstige blessures helpt voorkomen.

Bij Treatwell kun je vooruit boeken maar je kunt ook last-minute een afspraak inplannen bij jouw gewenste salon. Ook bieden wij je keuzevrijheid: je kunt online betalen of in de salon! Wacht niet langer en boek nu een pilates sessie bij een van onze specialisten!

In de categorie Fitness- en Yogacentra in Heel Nederland varieert de prijs van € 10 tot € 1.000.