249 Schoonheidssalons (Gezicht) (Peeling)
in Heel Nederland gevonden


Wat andere mensen van Bem Estar Health, Beauty & Spa vinden:
Fijne verzorgde salon en goede behandeling gehad!Liselotte
Zeer vriendelijk personeel en goed in hun werkDestiny

Wat andere mensen van Flawless Beauty Shop vinden:
Geweldige nagels en ook nog door een hele leuke vent. Aanrader dus!Femke
Heerlijke ontspannen ervaring & n stralend huidje!Reineke
New
New

Wat andere mensen van Femme Skin Care vinden:
Heerlijke behandeling gehad! Kom zeker terug. Dank Fenne!Anke
Goed geholpen en fijne service! Kom zeker terug :-)Xandra
New
New

Wat andere mensen van Beauty by Ruby vinden:
Goede en gezellige sfeer. Mijn nagels zien er weer heel mooi uit!Marloes

Wat andere mensen van Skin for Care vinden:
Was heerlijk ontspannen! Lekkere gezichtmassage.Brenda
Mooie nette professioneele salon.Kamil

De beste Schoonheidssalons (Gezicht) (Peeling) in Heel Nederland

Schoonheidssalons (Gezicht) in Heel Nederland scoren gemiddeld:
8.9 op basis van 2.137 stemmen.
89
gemiddeld

Waarom kiezen voor een peeling?

Als je de huid een extra boost wilt geven kun je kiezen voor een peeling, een peeling heeft hetzelfde doel als een scrub maar werkt dieper op de huid in. Een peeling verwijdert dode huidcellen en stimuleert de cel vernieuwing. De huid ziet er jonger uit dankzij de verbeterde huidstructuur, verfijnde poriën en verminderde lijntjes en rimpels.

Wat is een peeling?

Bij een chemische peeling wordt de bovenste laag van de huid verwijderd door middel van een chemisch schuurmiddel. Na een chemische peeling herstelt de huid zich en ziet deze er jonger en frisser uit. Oneffenheden, zon beschadigingingen, rimpels en acne-littekens worden sterk verminderd na een chemische peeling. Ook is het mogelijk om een vroeg stadium van huidkanker te behandelen met een chemische peeling.

Het consult

Je zult afhankelijk van het type peeling een consult hebben met een huidtherapeut (lichte peeling) of een cosmetisch arts (diep chemische peeling).

De cosmetisch arts of huidtherapeut zal je tijdens het eerste consult belangrijke informatie geven over de behandelingen en vragen naar je verwachtingen. Ook zal de huid goed bekeken worden om te kunnen beoordelen of een peeling wel de juiste behandeling is voor jouw huid.

De behandeling

De volgende stoffen worden vaak gebruikt tijdens een peeling.

  • Glycolzuur
  • Salicylzuur
  • Trichloorazijnzuur (TCA)
  • Fenol (bij een diep chemische peeling)

Deze stoffen penetreren de bovenste huidlaag en lossen deze op. Trichloorazijnzuur en Fenol zijn agressiever dan glycolzuur en salicylzuur en dringen dan ook dieper door.

Voordat de behandeling begint wordt het gezicht diep gereinigd. Hierna wordt de peeling op het gezicht geplaatst, dit gebeurt vaak met een wattenstaafje. De delicate huid rondom de lippen, wenkbrauwen en ogen wordt vrijgelaten. De peeling duurt meestal 30 minuten tot twee uur en kan brandend of tintelend aanvoelen, dit gevoel verdwijn natuurlijk weer na een tijdje.

Nadat de peeling goed is ingewerkt, wordt deze afgespoeld met water. Hierna krijgt de huid een tijd rust en wordt het ingepakt met een beschermend masker om korstjes te voorkomen. Tijdens de behandeling is een narcose of een verdoving niet nodig.

Grove poriën behandelen met peelings

Als je last hebt van grove poriën en een grove huidstructuur, dan kan een peeling hier goed bij helpen. Chemische peelings maken de huid gladder, strakker en verwijderen oneffenheden. Ook verbeterd een peeling de talg productie waardoor de poriën kleiner worden.

Kosten peeling

De kosten voor een peeling verschillen per salon en per type peeling. In het menu kun je kiezen wat jij wilt uitgeven aan de behandeling. Selecteer op plaats en prijs en boek vervolgens je behandeling via Treatwell.nl, misschien kun je vandaag nog terecht!

Voorbereiding voor een peeling

Meestal moet je twee tot acht weken van te voren beginnen met een speciale crème die de huid voorbereidt op de behandeling. Dit zorgt er mede voor dat de peeling beter de kans heeft om tot de huid door de dringen, ook versnelt dit het genezingsproces na de behandeling.

Wat is de nazorg na een peeling?

het herstel hangt af van de gekozen peeling, bij een lichtere peeling is de hersteltijd van korte duur, bij een chemische peeling is de hersteltijd wat langer. Je hebt in principe geen pijn, de huid trekt wel en kan ook droog aanvoelen.

Na de behandeling krijg je een zalf mee naar huis die je elke dag op het gezicht dient aan te brengen. De eerste dagen na de peeling is het misschien slimmer om thuis te blijven. Afhankelijk van de gekozen peeling, kan de huid er wat rood uitzien en/of vervellen.

Ook moet je de eerste dagen/weken voorzichtig zijn met zonlicht omdat je in het begin van de herstelperiode risico loopt op het ontwikkelen van pigmentvlekjes. De volledige herstelperiode kan een maand duren, maar de meeste mensen gaan binnen een week weer aan het werk.

De huid is vaak volledig hersteld binnen 2-5 weken, een herhaalbehandeling kan nodig zijn voor een optimaal resultaat.

Resultaat

Een chemische peeling zorgt voor een erg goed resultaat dat ook erg lang blijft bestaan, soms zelfs tot 10 jaar. Na 2 weken is de huid meestal voor het grootste gedeelte hersteld en wordt het resultaat zichtbaar: een zachtere huid die gladder en ook elastischer aanvoelt. Kleine rimpels zijn dan verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een egale en frisse huid.

Bij een lichtere peeling met TCA, glycolzuur of salicylzuur kan een tweede behandeling nodig zijn voor het beste resultaat. Een diep chemische peeling met Fenol wordt meestal maar één keer bij iemand uitgevoerd.

Onze klantenservice is zeven dagen per week beschikbaar! Lees de vele geverifieerde reviews en boek nu een peeling behandeling bij een van onze specialisten.

In de categorie Schoonheidssalons (Gezicht) in Heel Nederland varieert de prijs van € 9,95 tot € 800.