16 Nagelstudio’s (Pedicure - Medisch)
in Rotterdam gevondenLocatie


Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Pandora Wellness & Spa vinden:
Heel zorgzaam en erg goeie massage. Heerlijkchristian
Fijne massage en schone omgeving.Kim

Wat andere mensen van Pedicurepraktijk Astrid Peperkamp vinden:
Kundig en prettig voor herhaling vatbaarMartijn
Fijne behandeling van deskundig pedicure.Desiree

Wat andere mensen van Beautysalon Meltem vinden:
Zeer vriendelijke ontvangst, prima behandeling!Anja
Ben super geholpen en heel tevredenBojana

De beste Nagelstudio’s (Pedicure - Medisch) in Rotterdam

Nagelstudio’s in Rotterdam scoren gemiddeld:
8.5 op basis van 865 stemmen.
85
gemiddeld

Een medisch pedicure in Rotterdam

Je voeten worden dagelijks belast. Wist je dat je er, als gevolg hiervan, voet- of nagelproblemen kunnen ontstaan? Denk hierbij aan dikke eelt, likdoorns, ingegroeide nagels, verdikte nagels, schimmelnagels, maar ook standsverandering van de tenen. Gelukkig kun je via Treatwell in de vakkundige handen van de gediplomeerde, medische pedicures terechtkomen. Zien je voeten eruit alsof je net de Vierdaagse hebt gelopen? Ook dan kan jij wel een medisch pedicure gebruiken. Een medische pedicure werkt preventief voor sporters en is verder ook geschikt voor mensen met risicovoeten, diabetes, reuma of spastische voeten.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Bij je eerste bezoek worden je voeten gescreend. Hierbij worden eventueel blauwdrukken gemaakt. Op papier krijg je gegevens over de grootte, drukpunten en standsveranderingen van de voeten. Er kunnen in de loop der tijd meerdere blauwdrukken worden gemaakt om de vorderingen in de gaten te houden. Bij een standaard behandeling worden de nagels geknipt en gepolijst. Je voeten worden ontdaan van eksterogen, likdoorns, eelt of verharde eeltpitten en je nagelomgeving komt er weer helemaal mooi uit te zien. Afhankelijk van je voetprobleem, kunnen er verschillende specialistische technieken worden gebruikt. Op doelgerichte wijze worden je voetproblemen met handmatige of machinale instrumenten aangepakt. Na een heerlijk voetencrème zijn je voeten zijn weer zijdezacht, glad én vrij van fysieke ongemakken. Ten slotte ontvang je advies over passend schoeisel en een goede persoonlijke verzorging van de voeten.

Welke technieken gebruikt de medisch pedicure zoal?

Bij (terugkerende) ingegroeide nagels en schimmelnagels kan een nagelbeugel worden geplaatst. Door de bolling van de nagel kun je vervelende klachten krijgen. Met behulp van een beugel van ijzerdraad of kunststof wordt de nagel langzaam in een vlakke vorm geduwd. Om de paar weken dien je terug te komen om de beugel iets te verplaatsen, totdat de klachten zijn verdwenen.

Na het behandelen van eelt of likdoorns kunnen er op deze pijnlijke drukpunten materialen worden aangebracht, zoals foam of vilt. De pijnlijke plek wordt hiermee drukvrij gelegd en zo krijgen je voeten goed de tijd om beter te herstellen.

Bij zwakke, afgebroken nagelhoeken of gedeeltelijk ontbrekende nagels kunnen er aan de hand van kunstnagels, gemaakt van gel of acryl, nagelreparaties worden uitgevoerd. Een schimmelnagel (mycosenagel) kan met deze technieken ook worden verfraaid. Ook mannen kunnen prima een nagelreparatie ondergaan, want er wordt veelal voor een transparante gel- of acryllaag gekozen. Zo kan de pedicure goed zien wat er onder de nagel afspeelt. De stevige gellaag voorkomt verdere schade aan de nagel en je nagel kan weer mooi doorgroeien.

Heb je last van een standafwijking van de teen? Een orthese is een siliconen teenstukje, welke preventief, corrigerend en ontlastend werkt. De druk van de teen wordt hiermee beter verdeeld, waardoor hamertenen worden ontlast en likdoornvorming wordt tegengegaan. Een hamerteen heeft een afwijkende houding als gevolg van een gebogen teenkootje. De hulpstukjes kunnen zacht, medium of hard zijn, afhankelijk van de pijnklachten die je hebt.

Medische pedicure voor diabetici en reumapatiënten

Een medisch pedicure voor diabetici en reumapatiënten wordt mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar indien je de aantekening ‘Voetverzorging bij diabetici (DV)’ of ‘Voetverzorging bij reumapatiënten (RV)’ hebt. Bij je zorgverzekering kun je hier navraag naar doen. Een medisch pedicure met een aantekening ‘RV’ of ‘DV’ heeft extra bijscholing gevolgd, werkt volgens vaste richtlijnen en kan jou eventueel doorverwijzen naar een (behandelend) arts of podotherapeut.

Maak direct een afspraak in Rotterdam

Breng je voeten weer in tiptop conditie en loop zeker niet rond met voetklachten; voorkomen is immers beter dan genezen. Ook voor voetverzorging advies bij zweetvoeten of het voorkomen en tijdig opsporen van voetproblemen ben je bij een medisch pedicure in Rotterdam aan het juiste adres. Zet de stap naar mooiere en gezondere voeten en boek snel een afspraak!

In de categorie Nagelstudio’s in Rotterdam varieert de prijs van € 5 tot € 200.