Top Rated 2022: word jij onderdeel van Treatwells top salons?

Top Rated is terug! We zijn blij om de terugkeer van een heel speciale uitreiking aan te kondigen. Treatwells Top Rated werd in 2017 gelanceerd om alle haar- & beauty salons te belonen en te erkennen die nét dat stapje verder gaan en uitzonderlijke service bieden aan klanten.

Met Top Rated laten we klanten zelf hun mening geven via de beoordelingen die ze achterlaten na elke behandeling. Wil jij ook onderdeel uitmaken van de Top Rated selectie in 2022? Lees hieronder hoe je een Top Rated salon kunt worden. En zoals je misschien al kunt raden: aan het zijn van een Top Rated salons op Treatwell hangen een aantal leuke voordelen. Zo krijg je exclusieve online zichtbaarheid op onze marktplaats en kun je zo eindeloos veel potentiële klanten bereiken. Ook handig: je ontvangt een welkomstpakket en nog meer interessante verrassingen.

Iedereen verdient speciale erkenning voor z’n harde werk. Daarom laten wij al onze klanten weten welke salons de Top Rated-onderscheiding hebben ontvangen.

Hoe kan ik een Top Rated salon worden?

Je klanten hebben dit in handen. Moedig ze dus vooral aan om een beoordeling achter te laten na hun behandeling. Elke 5-sterren review die je ontvangt, is een stap dichterbij de Top Rated-onderscheiding, of de klant nu heeft geboekt via de Treatwell app, website of via de Boek Nu-knop van je salon.

Je hebt in 2022 minstens 45 reviews nodig, waarvan minstens 90% 5 sterren moet zijn ⭐️ . Je hebt tot 23 oktober de tijd om een Top Rated salon te worden! In de eerste week van november maken wij bekend wie de Top Rated status in 2022 heeft behaald.

In thet kort: zo word je Top Rated in 2022

 • In 2022 heb je tenminste 45 reviews gekregen, waarvan minstens 90% 5 sterren;
 • Deze reviews zijn voor of op 23 oktober geplaatst. Reviews die daarna zijn geplaatst, doen niet meer mee voor de Top Rated 2022 race;
 • In de eerste week van november wordt bekend welke salons de Top Rated status hebben behaald in 2022.

Waarom zijn reviews zo belangrijk?

Wanneer we als klant op zoek gaan naar de beste salon voor een relaxmoment, de beste kapper of een lekkere mani-pedi, besteden we veel aandacht aan de ervaringen van andere klanten voor we een beslissing nemen. Wist je dat meer dan 90% van de boekingen naar salons gaat met 21 reviews (of meer)? Goede beoordelingen spelen een cruciale rol als het gaat om het binnenhalen van boekingen, want ze bieden klanten zekerheid en dus een goed gevoel bij het boeken.

Zo moedig je klanten aan om 5⭐️ reviews achter te laten

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je beoordelingen te verbeteren. Hier een aantal tips:

 • Bied kwaliteitsservice
  Zoals je vast weet, begint het allemaal met kwaliteitsservice. Als je voldoet aan de verwachtingen van je klanten, ben je goed op weg naar een 5-sterren beoordeling.
 • Luister naar je klanten
  Zorg ervoor dat je inspeelt op de behoeften van elke klant. Door vóór de afspraak over de verwachtingen te praten, vergroot je de kans op een goede beoordeling.
 • Wees vriendelijk en spraakzaam
  Als het team vriendelijk en gastvrij is, is de kans groter dat klanten je salon een goede beoordeling geven. Het is vooral belangrijk dat de klant zich op z’n gemak voelt – doe er alles aan om van de behandeling een unieke ervaring te maken.
 • Een open gesprek
  Laat je klanten op een vriendelijke manier weten dat je een beoordeling na de afspraak zeer op prijs zou stellen. Maar wees hier niet opdringerig over; dat kan hen afschrikken of ongemakkelijk laten voelen.
 • Maak het jezelf gemakkelijk
  Treatwell maakt het snel en eenvoudig om een review achter te laten en wij sturen je klanten direct na elke afspraak automatisch een reviewverzoek.

Wat krijg ik als lid van Top Rated 2022?

Door bij de Top Rated salons te horen krijgt je salon meer zichtbaarheid, wat weer resulteert in meer boekingen. Je krijgt van ons ook een exclusief pakket met materialen zodat je klanten commissievrij kunnen boeken. In het welkomstpakket zit:

 • Een brief;
 • Het Top Rated-certificaat;
 • Een handleiding voor het delen op sociale media in A5-formaat (digitaal en gedrukt);
 • Top Rated-sticker;
 • Raamstickers en spiegelstickers met QR-code;
 • Top Rated-badge voor je locatie op onze marktplaats;
 • Verhoogde zichtbaarheid van je salon op onze marktplaats.

Hoe weet ik waar ik sta in de ranglijsten?

Wij zullen je regelmatig updates sturen, maar je kunt dit ook gemakkelijk controleren in Treatwell PRO door naar de sectie Reviews te gaan. Daar zie je alle beoordelingen die je klanten hebben achtergelaten. Je moet het percentage van 5-sterren beoordelingen dan wel handmatig berekenen.

Hoe? Deel simpelweg het aantal 5-sterrenbeoordelingen dat je in 2022 hebt ontvangen door het totale aantal beoordelingen dat je in 2022 hebt ontvangen. Dat percentage moet 90% of meer zijn.

Heb je interesse om een Top Rated salon te worden maar ben je nog geen Treatwell Partner? Meld je vandaag nog aan – het is nog niet te laat voor jouw salon om deel te nemen.