Treatwell
The simple way to book beauty anywhere.
Download our free app.
Kapper
Nagels
Gezicht
Massage
Ontharen
Lichaam
Mannen
Giftcard
Treatment Files
Aan het inloggen, moment geduld...
Je bent ingelogd
Log in op jouw account

Treatwell & Partnervoorwaarden

LAATST BIJGEWERKT OKTOBER 2020

==SAMENVATTING==

Dit is een samenvatting van onze Partnervoorwaarden. Deze samenvatting kan niet worden beschouwd als een volledige weergave van de gehele Partnervoorwaarden hieronder en wij raden je aan om ook de volledige versie van de Partnervoorwaarden te lezen. Woorden die in deze samenvatting met een hoofdletter zijn geschreven, zijn gedefinieerd in de Partnervoorwaarden.

 • Treatwell biedt de volgende diensten aan:
 • een boekingsplatform, waarop je de Partnerdiensten die je in jouw salon/spa aanbiedt, kunt aanbieden aan een veel groter aantal potentiële klanten.
 • Een agenda-managementsysteem voor salons genaamd ‘Connect’ dat wordt geleverd met een scala van functies om je te helpen je onderneming te managen.
 • Toegevoegde functies en diensten zoals een boekings-widget om toe te voegen aan je social media pagina’s of eigen website, een aangepaste website voor uw locatie en “point of sale” software en hardware om je te helpen betalingen te beheren.
 • U kunt ervoor kiezen om sommige of alle bovenstaande Treatwell Diensten te ontvangen. Als u ervoor kiest om niet alle Treatwell Diensten te ontvangen, zijn bepaalde voorwaarden in de Partnervoorwaarden niet relevant voor u. Als bijvoorbeeld de Diensten die u van Treatwell ontvangt niet zichtbaar zijn op het boekingsplatform, zijn de voorwaarden met betrekking tot boekingen (exclusief Widget-boekingen), de Commissie en andere voorwaarden die alleen relevant zijn voor het boekingsplatform niet op u van toepassing.
 • Als onderdeel van de Treatwell Diensten (nadere informatie is opgenomen in de volledige versie hieronder) bieden we Partners de mogelijkheid Connect te gebruiken: ons online agenda-managementsysteem dat wordt geleverd met een scala van functies die voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn.
 • Wij zijn verantwoordelijk voor het regelen en afsluiten van Treatwell Boekingen en Widget Boekingen met Vooruitbetaling en worden onder deze Partnervoorwaarden aangesteld als jouw handelsagent om dit te doen.
 • Bij Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen innen wij namens jou betalingen van Widget Boekingen met Vooruitbetaling Klanten en/of Treatwell Klanten. Hun schuld aan jou is voldaan als wij de betaling hebben ontvangen van de Klant.
 • Als Treatwell Klanten besluiten te "Betalen op Locatie", zullen we onze Commissie in mindering brengen op wat wij jou verschuldigd zijn, of als we niet voldoende te verrekenen hebben, zal het bedrag dat jij verschuldigd bent aan ons op onze Factuur aan jou worden vermeld. Wij sturen je twee keer per maand een Factuur, waarop wordt aangegeven wat we aan je verschuldigd zijn voor Uitgevoerde Boekingen en wat jij ons verschuldigd bent (bv. De Commissie, Administratiekosten, Opstartkosten etc.) en het daaruit voortvloeiende saldo (of jij ons geld verschuldigd bent, wij aan jou of dat het saldo nul is).
 • Als wij jou geld verschuldigd zijn, betalen wij dit binnen 3-5 Werkdagen na de datum van de Factuur op je rekening.
 • Als je ons geld verschuldigd bent, zullen wij betaling van de Factuur namens jou in gang zetten in overeenstemming met de autorisatie die je ons hebt gegeven door akkoord te gaan met deze Overeenkomst en het verstrekken van je gegevens in Connect. Als geen toestemming is gegeven om terugkerende betalingen te innen vragen wij je om ons binnen 14 dagen na de datum van de Factuur te betalen.
 • Als het saldo nul is, verklaren we op de Factuur dat er niets meer betaald hoeft te worden.

  Als het lastig voor je is om het uitstaande saldo binnen de vastgestelde termijn te betalen, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

  We maken je er op attent dat de Opstartkosten niet kunnen worden terugbetaald.
 • Om te verzekeren dat alle betalingen worden verwerkt op een veilige manier en in overeenstemming met betalings-regelgeving, worden betalingsverwerkingsdiensten voor Partners uitgevoerd door Stripe en zijn deze onderworpen aan de Stripe connected account overeenkomst, met inbegrip van de Stripe dienstverleningsvoorwaarden (samen: de “Stripe Dienstverleningsovereenkomst”). Door akkoord te gaan met deze Partnervoorwaarden en door het gebruik van de Treatwell Diensten voort te zetten, gaat Partner ermee akkoord gebonden te zijn aan de Stripe Dienstverleningsovereenkomst, zoals van tijd tot tijd kan worden aangepast door Stripe. Afhankelijk van het akkoord op de Stripe Dienstverleningsovereenkomst en het ontvangen van goedkeuring van Stripe om een Stripe Connected Account te worden, zijn er aanvullende voorwaarden waaraan de Partner moet voldoen om Treatwell de Stripe Diensten in te doen schakelen. Deze zijn uiteengezet in artikel 10 van de Partnervoorwaarden.
 • Of een Treatwell Boeking wordt beschouwd als een Nieuwe Boeking of als een Volgende Boeking (en dus of Commissie of een Administratiekosten moeten worden betaald) hangt af van de vraag wanneer een Klant voor het laatst een Uitgevoerde Afspraak op jouw locatie heeft gehad, of deze Klant nog in je Klantenbestand aanwezig is en zo ja, wanneer die Klant is aangemaakt in het Klantenbestand. Een Klant wordt geïdentificeerd door middel van zijn/haar e-mailadres of telefoonnummer en voornaam.
 • Nieuwe Boekingen betreffen tevens Boekingen van Klanten die al meer dan 365 dagen geen Uitgevoerde Afspraak hebben gehad, en Volgende Boekingen zijn Boekingen van Klanten die in de afgelopen 365 dagen een Uitgevoerde Afspraak hebben gehad. Het is belangrijk dat je de volledige definities van Nieuwe Boekingen en Volgende Boekingen goed leest. Deze zijn te vinden in artikel 1 in de Partnervoorwaarden.
 • Widget Boekingen zijn altijd onderhevig aan Administratiekosten (geen Commissie).
 • Je kunt kiezen om onze “point of sale” softwaremodule te ontvangen, die volledig geïntegreerd is met Connect (Treatwell POS Software) en/of een bijkomstige kassa met geïntegreerde kwitantieprinter (Star Micronics mPOP) (Treatwell POS Hardware). Om de Treatwell Software te ontvangen, moet je daar als Partner voor kiezen in de Samenwerkingsovereenkomst of anderszins en aangeven of je de Treatwell POS Hardware wenst te ontvangen. De Vergoeding voor de Treatwell POS Hardware dient van tevoren aan Treatwell voldaan te worden. Het is erg belangrijk dat je de volledige voorwaarden leest die van toepassing zijn op Treatwell POS Software en Hardware in artikel 5 van de Partnervoorwaarden alvorens te bestellen.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de Partnerdiensten die je aan Klanten in je spa/salon verstrekt en het contract voor die Partnerdiensten wordt gesloten tussen jou en de Klant. Treatwell is tegenover de Klanten op geen enkele wijze aansprakelijk voor de Partnerdiensten die zij van jou ontvangen.
 • Je hebt een aantal verplichtingen richting Treatwell in ruil voor het ontvangen van de Treatwell Diensten. Deze worden gedetailleerd uiteengezet in de Partnervoorwaarden, maar enkele belangrijke luiden als volgt:
 • Je gaat ermee akkoord dat je alle toepasselijke Kosten (zoals, maar niet beperkt tot: Opstartkosten, Administratiekosten, Commissie en maandelijkse kosten) aan ons worden betaald en machtigt Treatwell hierbij om betaling van de Inschrijfkosten en enige Factuur namens jou in gang te zetten. Houd er rekening mee dat over alle Kosten btw wordt berekend.
 • Je gaat ermee akkoord dat je Treatwell Klanten en Widget Klanten niet zult uitnodigen Boekingen te doen op een andere manier dan via de Website, de App of Distributiekanalen of Widget (al naargelang wat van toepassing is).Het op deze manier uitnodigen van Treatwell Klanten kan leiden tot onvermijdelijke extra kosten omdat we ervan uit gaan dat Partner een partnerschap met ons hebben en de Treatwell Diensten in goed vertrouwen gebruiken.
 • Je gaat ermee akkoord dat je de Partnerdiensten zult verwerken en verlenen volgens de allerhoogste voor de branche geldende normen.
 • Je dient de Partnerdiensten op de Website, App, Partnersite en Widget te allen tijde aan te bieden voor een accurate prijs die overeenkomt met de meest concurrerende prijzen op de website van de Partner. Prijzen op je website die verschillen van de prijzen op de Website, App, Partnersite of Widget kunnen een negatieve klantenervaring veroorzaken en zijn in strijd met het Treatwell partnerschap. Dit kan ook leiden tot onvermijdelijke extra kosten. Voor de duidelijkheid: het is de Partner toegestaan om lagere prijzen of speciale aanbiedingen aan te bieden aan een specifieke groep individuen, zowel on- als offline, zoals bijvoorbeeld aan leden van een eigen loyaliteitsprogramma, direct in de salon van de Partner en ook op andere alternatieve online verkoopplatforms en wij leggen geen beperkingen op om dit te doen.
 • Je dient ervoor te zorgen dat je alle vergunningen, toestemmingen, bevoegdheden en verzekeringen hebt die je nodig hebt om de Partnerdiensten te mogen uitvoeren.
 • Je moet ervoor zorgen dat je handelsidentiteit en adres duidelijk zichtbaar zijn voor Klanten met betrekking tot alle Treatwell Diensten die je gebruikt en die zichtbaar zijn voor Klanten.
 • Je moet ervoor zorgen dat alle Partnerinhoud die is geüpload naar je Pagina's juist is, voldoet aan alle wet- en regelgeving en niet misleidend is.
 • Jouw voorwaarden voor het annuleren of verzetten van een afspraak met betrekking tot Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen moeten in overeenstemming zijn met onze Boekingsvoorwaarden welke beschikbaar zijn via Boekingsvoorwaarden en met artikel 6 van de volledige versie van de Partnervoorwaarden. Meer specifiek dienen Klanten met name de mogelijkheid te krijgen om te verzoeken een Treatwell Boeking of Widget Boekingen met Vooruitbetaling tot 1 uur voor het tijdstip van de afspraak te verzetten of te annuleren tot 24 uur voor het tijdstip van de afspraak.
 • Met betrekking tot BOL Widget Boekingen is Treatwell uitsluitend een technologieprovider en treedt het niet op als een commerciële handelsagent. Klanten en Partners kunnen BOL Widget Boekingen annuleren tot het moment van de afspraak en wordt er geen contract gesloten tussen de Klant en de Partner totdat de afspraak plaatsvindt. Bevestigings- en herinneringsmails worden verzonden naar Widget Klanten via Connect namens de Partner, maar de Partner is verantwoordelijk voor het leveren van de Partnerdiensten aan de Klant en het afhandelen van eventuele annuleringen of het rechtstreeks opnieuw plannen van een afspraak met de Klant of via de Widget zelf. Treatwell heeft geen verdere betrokkenheid bij het BOL Widget Boekingsproces en biedt alleen de technologie om BOL Widget Boekingen mogelijk te maken.
 • Indien we contact met je moeten opnemen over boekingen of voor enige reden gerelateerd aan de Treatwell Diensten, kunnen we dat doen via e-mail, telefoon, SMS of Whatsapp gebruikmakend van de contactinformatie die je ons hebt verstrekt in Connect. Hiervoor kunnen aanvullende kosten in rekening worden gebracht.
 • Noch Treatwell, noch enig bedrijf onder haar controle bieden eigen goederen en diensten aan via Treatwell P2B diensten. Bij het aanbieden van de Treatwell P2B Diensten treedt Treatwell uitsluitend op als marktplaats voor onze Partners in verband met hun Partner diensten.
 • De volgorde waarin de Partners te zien zijn in onze zoekresultaten op de Website en de App hangt af van een aantal factoren. Zie Artikel 16 voor meer informatie.
 • Als je een klacht in wilt dienen over Treatwell of iets anders met ons wilt bespreken, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag:

  Contact: webformulier
  Post: Treatwell, Nieuwezijds Voorburgwal 120 – 1012 SH Amsterdam
  Als je een klacht in wilt dienen die specifiek verband houdt met Treatwell P2B Diensten, vind je meer informatie over de klachtenprocedure en gegevens van de bemiddelaar inzake Treatwell P2B Diensten in artikel 9 van de volledige voorwaarden hieronder.

(HIERONDER STAAT DE VOLLEDIGE VERSIE)

Lees alsjeblieft deze Partnervoorwaarden (evenals de Boekingsvoorwaarden) zorgvuldig door voordat je de Treatwell Diensten gaat gebruiken, aangezien deze van toepassing zijn op jouw relatie met Treatwell. Wij raden je aan een kopie van deze Partnervoorwaarden af te drukken voor toekomstig gebruik. Als je niet akkoord gaat met deze Partnervoorwaarden, mag je geen gebruikmaken van de Treatwell Diensten.

 1. Definities
  • “Administratiekosten”: is de verwerkingsvergoeding (+ btw) die door de Partner aan Treatwell over Volgende Boekingen en Widget Boekingen moet worden betaald, zoals omschreven in de Samenwerkingsovereenkomst en berekend op basis van het totale bedrag dat door de Klant betaald moet worden voor een Volgende Boeking of Widget Boekingen;
  • "App": betekent de marktplaats boekingsapplicatie van Treatwell op Android of iOS;
  • "Algemene Verordening Gegevensbescherming" of “AVG” betekent Verordening (EU) 2016/679 en alle wet- en regelgevingen ter implementatie daarvan of daaruit voorvloeiend, of ter wijziging, vervanging, consolidatie daarvan; “Bankkosten”: heeft de betekenis zoals daaraan gegeven is in artikel 12.9;
  • “Beveiligingsincident”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 8.3;
  • “Boeking”: elke boeking door een Klant voor een van de Partnerdiensten, hetzij via de Website, App, Partnersite, Widget of Distributiekanalen, al naargelang welke van toepassing is;
  • "Boekingsvoorwaarden": betekent de boekingsvoorwaarden van Treatwell met betrekking tot de producten of diensten van derden die op de Website, App en/of Reserve With Google worden aangeboden en beschikbaar zijn via Boekingsvoorwaarden;
  • “BOL”: betekent betalen op locatie
  • “BOL Widget Boekingen”: een boeking die via de Widget is gemaakt, waarbij er niet online voor de boeking is betaald en de Klant en Partner de mogelijkheid hebben om af te zeggen tot het moment van de afspraak aangezien er geen overeenkomst tot stand is gekomen tussen de Klant en de Partner totdat de afspraak plaatsvindt;
  • “BOL Widget Klant”: betekent een Klant die een BOL Widget Boeking maakt;
  • "Commissie": de provisie (+ btw) die door de Partner aan Treatwell moet worden betaald zoals omschreven in de Samenwerkingsovereenkomst en berekend op basis van het totale bedrag dat betaald moet worden door een Treatwell Klant voor een Treatwell boeking;
  • "Connect": de "Treatwell Connect"-software die uit hoofde van deze Overeenkomst aan de Partner in licentie is gegeven als een van de Treatwell Diensten, die kan bestaan uit de Treatwell POS Software;
  • "Distributiekanalen": betekent elke website van derden of andere media waarmee de Partner Diensten worden aangeboden of geadverteerd aan Klanten of potentiële Klanten via Treatwell P2B Diensten, inclusief platforms van derden, Instagram, Facebook, reverse with Google, Lastminute.com, YouTube, GoogleAdds Google Display networks en aangesloten netwerken (elk van tijd tot tijd en zoals van toepassing);
  • "Dubbele Klant": de Klant van wie het e-mailadres of het telefoonnummer samen met de voornaam van een Klant overeenkomt met meer dan één Klant in het Klantenbestand;
  • "eCRM-dienst": betekent de e-mail- en mail marketing binnen Connect, die van tijd tot tijd als een van de Treatwell Diensten kan worden aangeboden in ruil voor de toepasselijke Vergoedingen;
  • “Foto’s”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 4.1;
  • "Fotografiedienst": de fotografiedienst die aan Partners kan worden geleverd door Treatwell overeenkomstig de voorwaarden die in artikel 4 van deze Overeenkomst zijn omschreven;
  • “Gehuurde Hardware”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 5.9;
  • "Gelieerde onderneming": betekent met betrekking tot Treatwell elke entiteit die van tijd tot tijd direct of indirect wordt gecontroleerd door, of onder gemeenschappelijke controle staat van Treatwell;
  • "Gevrijwaarde Derde": heeft de betekenis die in artikel 9.8 uiteen is gezet;
  • “Gratis Proefperiode”: betekent de beperkte periode waarin een Partner sommige of alle Treatwell Diensten zonder enige Vergoeding (behalve Commissies) kan ontvangen, zoals vastgesteld door Treatwell naar eigen discretie. Bij het aflopen van een Gratis Proefperiode zal de Partner verantwoordelijk zijn voor de Vergoedingen zoals uiteengezet in de Samenwerkingsovereenkomst.
  • "Ingangsdatum": de eerste van de volgende data waarop (a) de Partner begonnen is om Treatwell Diensten te ontvangen, (b) de Partner het hokje aanvinkt waarmee zij deze Overeenkomst in Connect aanvaardt, (c) de dag waarop de Partner zich inschrijf via de Partner inschrijfpagina om de Treatwell Diensten te ontvangen of (d) de Samenwerkingsovereenkomst door de Partner is ondertekend om de aanvaarding van deze Overeenkomst te bevestigen;
  • "Intellectuele Eigendomsrechten": betekent alle intellectuele eigendomsrechten wereldwijd, hetzij nu bestaand of anderszins, hetzij gevestigd of aanstaande, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) auteursrecht (met inbegrip van de vertaalrechten), modelrechten, databankrechten, rechten op domeinnamen, geregistreerde modellen, octrooien, handelsmerken, handelsnamen, tekens en andere aanduidingen, mits het voorgaande van een eigendomsrechtelijk karakter is en alle soortgelijke rechten, al dan niet geregistreerd of anderszins (met inbegrip van, zonder beperking, alle verlengingen, terugleveringen, herhalingen en vernieuwingen ervan). Het bovenstaande omvat, met betrekking tot de registreerbare rechten, alle aanvragen die gedaan zijn of rechten om aanvragen te doen met betrekking tot dergelijke rechten;
  • “Kennisgeving Prijswijziging”: heeft de betekenis zoals uiteengezet in artikel 2.5;
  • “Klacht” heeft de betekenis zoals vermeld in artikel 9.1;
  • "Klant": een persoon die de Partnerdiensten koopt of ontvangt, via de Website, App, Widget, Partnersite of Distributiekanalen, inclusief niet gelimiteerd tot een Treatwell Klant, een Widget Klant of een Klant van de Partner;
  • “Klantenbestand”: de Partners’ klantendatabase in Connect;
  • "Kosten": de Commissie en de Vergoedingen;
  • "Materiële schending": een schending (inclusief een anticiperende schending) die niet minimaal of triviaal is wat betreft de gevolgen ervan voor Treatwell, waaronder maar niet beperkt tot een schending van artikel 6.1 (betalen van kosten en accepteren van Boekingen), 6.1, 6.2 (alleen afwijzen van Boekingen in uitzonderlijke gevallen), 6.5 (verzekeren van nauwkeurigheid van Partner inhoud), 6.6 (toestemming voor Portfoliofoto’s), 6.10, (Prijspariteit) 6.15 (niet-uitnodigen van Klanten), 6.16 (vermijden van Kosten), 6.17 (betalingsgegevens na gratis proefperiode), 6.18 (vermijden van Kosten aan het eind van de gratis proefperiode), 8.5 (correct gebruik van review platforms), 10 (Klantgegevens), 11.5 (toestemming Partnerinhoud) en 12 (Betalingsvoorwaarden). Bij de beslissing of een schending materieel is of niet, dient geen rekening te worden gehouden met het feit of de schending optreedt door een ongeval, ongeluk, fout of misverstand;
  • "Nieuwe Boeking": houdt de betekenis die in artikel 2.7 uiteen is gezet in;
  • “Opstartkosten”: de niet-restitueerbare vergoeding (+ btw)die door Treatwell in rekening wordt gebracht aan de Partner wanneer de Partner zich inschrijft om de Treatwell Diensten te ontvangen, te betalen via een elektronische kaartbetaling of anderszins overeengekomen, zoals uiteengezet in de Samenwerkingsovereenkomst;
  • "Overeenkomst” of “Partnervoorwaarden” betekent deze overeenkomst, samen met de Samenwerkingsovereenkomst en/of enige voorwaarden die je per email zijn toegezonden of aan je gepresenteerd op de online Partner inschrijfpagina, waarin gezamenlijk de voorwaarden staan waaronder Treatwell de Treatwell Diensten aan de Partner zal verlenen, en deze overeenkomst wordt van kracht op de Ingangsdatum;
  • “P2B” heeft dezelfde betekenis als “Platform to Busines Regulation” zoals hieronder gedefinieerd;
  • “Pagina'(s)”: de internetpagina of pagina's en de content van het aan de Partner toegewezen gedeelte van de Website of App of Distributiekanalen (inclusief de Treatwell-"homepage" van de Partner en elke pagina voor de Partnerdiensten die op de Website worden aangeboden), samen met elke toepasselijke pagina of pagina's en content van de eigen website(s) van de Partner of andere website(s) waarop de Widget wordt gebruikt, met inbegrip van een Partnersite;
  • “Partner”: betekent jij als partner, de salon of spa die een Overeenkomst aangaat met Treatwell op de Ingangsdatum, handelend op eigen titel en namens alle medewerkers en contractspartijen;
  • “Partner Content”: alle informatie, documentatie, apparatuur, software, foto's, domeinnaam (voor zover gebruikt voor het hosten van een Partnersite), aangepast thema/skin op de Partnersite of ander materiaal (waaronder de Partnernaam, het logo en eventuele andere merkeigenschappen en Intellectuele Eigendomsrechten begrepen kunnen zijn) die op de Pagina('s) uit hoofde van deze Overeenkomst kunnen worden gepubliceerd, inclusief Portfoliofoto’s van Stylisten;
  • “Partner Foto’s”: heeft de betekenis die daaraan wordt gegeven in artikel 6.6;
  • "Partnerdiensten": de spa-, beauty- haar en/of andere goederen en diensten die de Partner in het kader van haar bedrijf aan Klanten aanbiedt en levert en die door de Partner aan Klanten worden verhandeld door gebruik te maken van de Treatwell Diensten;
  • "Partner Klant": betekent een Klant die Partner Diensten rechtstreeks bij de Partner boekt en geen gebruikmaakt van de Website, App of Widget maar waarvan de gegevens zijn opgeslagen in Connect in de Klanten database of door een afspraak toe te voegen in Connect of anderszins;
  • "Partnersite": betekent een aanpasbare website, mogelijk gemaakt door Connect en tegen vergoeding aangeboden als een van de Treatwell diensten, en met een "Boek Nu" -knop die klanten verbindt met de widget, gehost op een uniek subdomeinadres op mytreatwell.nl of naar keuze van Treatwell, op het eigen domein van de Partner;
  • “Platform to Business Regulation” of “P2B” betekent Richtlijn (EU) 2019/1150 en alle wet- en regelgeving ter implementatie daarvan of die daaruit voortvloeit of ter wijziging, vervanging of consolidatie daarvan;
  • “Samenwerkingsovereenkomst": de overeenkomst die door Treatwell en de Partner is ondertekend, of alternatief zijn overeengekomen via email en/of via de online Partner inschrijfpagina en waarmee de acceptatie van deze Overeenkomst, de Opstartkosten, de Commissie en alle andere Kosten door beide partijen wordt bevestigd (voor zover van toepassing);
  • “Stripe” betekent Stripe Payments Europe Ltd, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (‘private limited company’) naar het recht van Ierland, en Stripe Payments UK Ltd, een Engelse onderneming, die de Stripe Diensten verlenen aan zowel Treatwell als haar Partners (die ook bekend staan als Stripe Connected Accounts);
  • “Stripe Connected Account”: betekent een Partner die heeft ingestemd met de Stripe Dienstverleningsovereenkomst en een goedkeuring van Stripe heeft om Stripe Diensten te ontvangen;
  • “Stripe Connected Account Gegevens” betekent de gegevens over Stripe Connected Accounts, activiteit op hun Stripe accounts en hun transacties;
  • “Stripe Dienstverleningsovereenkomst”: betekent de Stripe connected account overeenkomst, met inbegrip van de Stripe dienstverleningsvoorwaarden;
  • “Stripe Diensten” betekent de betalingsverwerkingsdiensten aangeboden door Stripe aan Treatwell en Stripe Connected Accounts, met inbegrip van diensten die de acceptatie van betalingen van Klanten mogelijk maken, het routeren van geld van en naar Stripe Connected Accounts en de betaling van geld buiten Stripe;
  • “Third Party Platforms”: heeft de betekenis zoals daaraan gegeven is in artikel 9.3;
  • “Treatwell”: Treatwell BNL B.V. (p/a Treatwell), een vennootschap geregistreerd in Nederland onder nummer 56870256, met statutaire zetel te Nieuwezijds Voorburgwal 120-126, 1012 SH Amsterdam, Nederland, met btw-nummer NL852340114B01;
  • “Treatwell Boeking”: betekent de Boeking via de Website of App waarbij op het moment van boeking door de Klant een tijd en/of datum is gekozen om de Partnerdiensten te ontvangen (met inbegrip van de diensten waarbij de optie “Betalen op Locatie” is gebruikt);
  • “Treatwell Diensten”: de voordelen en diensten die een Partner kan ontvangen van Treatwell, zoals omschreven op de online Partner inschrijfpagina, in de Samenwerkingsovereenkomst, elk addendum aan deze Overeenkomst en/of in e-mails tussen Treatwell en de Partner, in ruil voor betaling van de Kosten aan Treatwell (behalve waar een Gratis Proefperiode geldt);
  • "Treatwell Fotograaf": een onafhankelijke fotograaf wiens diensten door Treatwell worden ingehuurd en die van Treatwell opdracht kan krijgen om de Fotografiedienst te verlenen aan een Partner;
  • “Treatwell Klant” betekent een Klant die boekt via de Website of App;
  • “Treatwell Lookbook” betekent de inventaris van afbeeldingen, inclusief, maar niet beperkt tot Stylist Portfoliofoto’s die weergegeven kunnen worden op de Website, App, Partner Site, Widget, Treatwell’s sociale media pagina’s, en/of de Distributiekanalen en die toegankelijk zijn voor gebruikers ter inspiratie en die van tijd tot tijd Klanten de mogelijkheid kunnen bieden om de Partner diensten die verband houden met de afbeelding, te boeken;
  • “Treatwell POS” betekent de Treatwell POS Software en/of Treatwell POS Hardware;
  • “Treatwell POS Hardware” betekent de hardware die gepaard gaat met de Treatwell POS Software die kan bestaan uit een kassa met geïntegreerde kwitantieprinter (Star Micronics mPOP), waarvan de details uiteengezet worden in de Samenwerkingsovereenkomst;
  • “Treatwell POS Software” betekent de “point of sale” softwaremodule die volledig geïntegreerd is met Connect;
  • “Treatwell P2B Diensten” betekent de Treatwell Diensten waarbij Treatwell optreedt als een online tussenpersoon tussen een Partner en Klanten als zodanig onderworpen is aan de P2B Regelgeving. De Treatwell P2B Diensten omvatten de Widget, Partnersites, Website en App via welke de Partner Diensten worden aangeboden door Treatwell namens een Partner aan Klanten, maar geen andere Treatwell Diensten zoals Connect, de Fotografiedienst en Treatwell POS.
  • "Uitgevoerde Afspraak": een afspraak in Connect (ofwel middels een Treatwell Boeking, Widget Boeking of boeking rechtstreeks bij de Partner) waarvoor de Partner met succes de Partnerdiensten aan de Klant heeft verleend;
  • "Uitgevoerde Boeking": een Boeking in het kader waarvan de Partner met succes de Partnerdiensten aan de Klant heeft verleend;
  • “User Generated Content”: heeft de betekenis die daaraan gegeven is in artikel 7.5;
  • "Vergoedingen" betekent de Opstartkosten en eventuele andere vergoedingen (+ btw) die door een Partner worden betaald om de Treatwell Diensten te ontvangen zoals uiteengezet in de Samenwerkingsovereenkomst, elk addendum bij deze Overeenkomst en/of e-mails tussen Treatwell en de Partner;
  • “Vertrouwelijke Informatie”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 12.1;
  • “Volgende Boeking”: de Treatwell Boeking die niet valt onder de definitie van Nieuwe Boeking zoals gedefinieerd in artikel 2.7.
  • “Website” betekent de website op www.treatwell.nl;
  • "Werkdag": een andere dag dan een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag in Nederland;
  • "Wetgeving inzake gegevensbescherming": betekent de Algemene Verordening Gegevensbescherming alsmede wet- en regelgeving die deze richtlijnen implementeren of op basis van deze Richtlijnen zijn ontworpen, of wet- en regelgeving die deze richtlijnen aanpast, vervangt, consolideert en alle andere toepasselijke wet- en regelgeving die betrekking heeft op de verwerking van persoonsgegevens en privacy, welke van kracht zijn in enige relevante jurisdictie zoals de e-Privacy-richtlijn;
  • “Widget”: betekent de web interface welke eigendom is en wordt geleverd door Treatwell via Connect als een van de Treatwell Diensten, ingebed op elke Partnersite en die de Partner kan insluiten op zijn eigen website en/of social mediakana(a)l(en) en, waarmee Klanten rechtstreeks Widget Boekingen kunnen maken bij de Partner;
  • "Widget Boeking": een Widget Boeking met Vooruitbetaling of een BOL Widget Boeking;
  • “Widget Boekingen met Vooruitbetaling”: een boeking gemaakt via de Widget waarbij de betaling online plaatsvindt door de Widget Klant aan Treatwell op het moment van de boeking;
  • “Widget Boeking met Vooruitbetaling Klant”: een Klant die een Widget Boeking met Vooruitbetaling maakt; en
  • "Widget Klant" betekent een Widget Boeking met Vooruitbetaling Klant of een BOL Widget Klant.
 2. Treatwell Diensten
  1. In ruil voor betaling door de Partner van de Kosten (en behalve in het geval van een Gratis Proefperiode) en de vervulling door Partner van al haar andere verplichtingen uit hoofde van deze Overeenkomst, zal Treatwell de toepasselijke Treatwell Diensten aan de Partner verstrekken, die (tenzij anders overeengekomen) een persoonlijke, niet-exclusieve, niet-overdraagbare en volledig herroepbare licentie voor het gebruik van Connect omvatten, waarvan de voorwaarden zijn opgenomen in artikel 3.
  2. Treatwell treedt hierbij ten aanzien van alle Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen op, en zij wordt hierbij aangewezen als, gemachtigde voor de Partner om de Boeking met een Klant af te sluiten en (indien van toepassing) betalingen namens de Partner te innen en te verwerken. Niets hierin voorkomt of beperkt de volledige verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de Partner voor de levering en verlening van Partnerdiensten aan Klanten. Treatwell is uitsluitend een technologieleverancier met betrekking tot BOL Widget Boekingen en heeft geen directe relatie met de Widget Klant met betrekking tot BOL Widget Boekingen.
  3. Als onderdeel van de Treatwell Diensten, kunnen wij contact met Gelieerde ondernemingen opnemen over Boekingen of vragen over Treatwell en/of Diensten van Gelieerde ondernemingen. We nemen contact op via e-mail, telefoon, SMS of Whatsapp gebruikmakend van de contactinformatie die aan ons is verstrekt in Connect. Hiervoor kunnen aanvullende kosten in rekening worden gebracht.
  4. Wanneer een Partner Treatwell Diensten ontvangt en Vergoedingen betaalt, en deze wenst te stoppen met het ontvangen van een of meer van de Treatwell Diensten, moet de Partner Treatwell hiervan ten minste 30 dagen schriftelijk van tevoren op de hoogte stellen en zal de Partner de toepasselijke Vergoedingen blijven betalen voor de duur van de opzegtermijn.
  5. Treatwell kan naar eigen goeddunken het bedrag van Vergoedingen en/of het percentage van de Commissie te allen tijde wijzigen met inachtneming van een termijn van 30 dagen voor de kennisgeving aan de Partner ("Kennisgeving Prijswijziging"). Het voortgezette gebruik van de Treatwell Diensten na ontvangst van een dergelijke Kennisgeving Prijswijziging door Partner zal als aanvaarding van de nieuwe Vergoedingen en/of het percentage van de Commissie worden beschouwd.
  6. Of een Treatwell Boeking wordt beschouwd als een Nieuwe Boeking of als een Volgende Boeking (en of dus Commissie of Administratiekosten moet worden geheven) hangt af van de vraag wanneer een Klant voor het laatst een Uitgevoerde Boeking op locatie van de Partner heeft gehad en of de Klant in het Klantenbestand aanwezig is en zo ja, wanneer die is aangemaakt. Een Klant wordt geïdentificeerd door middel van (1) zijn/haar e-mailadres; of (2) telefoonnummer en voornaam. Widget Boekingen zijn altijd onderhevig aan Administratiekosten, maar geen Commissie.
  7. Een Treatwell Boeking is een Nieuwe Boeking als de Klant:
   1. helemaal niet bestaat in het Klantenbestand; of
   2. meer dan 365 dagen geleden is aangemaakt in het Klantenbestand en in de afgelopen 365 dagen op de Partner’s locatie geen Uitgevoerde Afspraak heeft gehad;
   3. of minder dan 365 dagen geleden is aangemaakt in het Klantenbestand naar aanleiding van een afspraak die geen, of nog geen Uitgevoerde Afspraak is geworden.

    In alle andere gevallen wordt een Boeking (inclusief, zonder uitzonderingen, een Boeking geplaatst via Reserve With Google) beschouwd als een Volgende Boeking.
  8. In het geval van een Dubbele Klant worden de Klant en de Dubbele Klant samengevoegd en wordt de meest recente Uitgevoerde Afspraak gebruikt om te bepalen of een Treatwell Boeking een Nieuwe Boeking of een Volgende Boeking is.

   Wanneer Treatwell de Partner een Gratis Proefperiode aanbiedt, begrijpt en accepteert de Partner dat deze Partnervoorwaarden volledig van toepassing zijn. De Partner stemt er hierbij mee in om alle toepasselijke Vergoedingen te betalen na afloop van de Gratis Proefperiode en zijn bankgegevens aan Treatwell te verstrekken via Connect vóór het einde van de Gratis Proefperiode. Als de Partner nalaat zijn bankgegevens aan Treatwell te verstrekken in overeenstemming met dit artikel 2.9, begrijpt en aanvaardt de Partner dat Treatwell de levering van sommige of alle Treatwell Diensten met onmiddellijke ingang en zonder nadere kennisgeving zal staken. Treatwell kan naar eigen discretie sommige of alle Treatwell Diensten herstellen nadat de Partner de betalingsgegevens aan Treatwell heeft verstrekt. Treatwell is op geen enkele wijze aansprakelijk jegens de Partner voor de onmiddellijke beëindiging van de Treatwell Diensten, in overeenstemming met artikel 3.7 en onder voorbehoud van artikel 15.2.

   Voor alle duidelijkheid, noch Treatwell, noch enig bedrijf onder haar controle bieden eigen goederen en diensten aan via enige Treatwell P2B Diensten. Treatwell biedt geen en staat derden niet toe namens haar aanvullende goederen of diensten aan te bieden aan Klanten vóór het einde van de afspraak (onafhankelijk of in samenwerking met een Partner of derde). Partners kunnen indien gewenst wel aanvullende goederen en diensten aan Klanten aanbieden zoals de verkoop van shampoo na een kappersafspraak.
 3. LICENTIE CONNECT, TREATWELL POS, WIDGET EN PARTNERWEBSITE – DIENSTEN EN TOEGANG TOT GEGEVENS
  1. Afhankelijk van betaling van de toepasselijke Vergoedingen kan de Partner Connect, de Widget, Treatwell POS en/of de Partnersite uitsluitend gebruiken om voor of namens zichzelf Boekingen of Partnerdiensten te verwerken.
  2. Het gebruik van Connect, de Widget, Treatwell POS en/of de Partnersite door de Partner is uitsluitend voor risico van de Partner. De dienst wordt geleverd op een "zoals hij is"- en "zoals beschikbaar"-basis.
  3. Technische ondersteuning wordt primair per e-mail verstrekt en is een gunst, maar geen recht voor de Partner.
  4. De Partner begrijpt en accepteert dat:
   1. Treatwell gebruikmaakt van externe leveranciers en hostingpartners voor de levering van de hardware, software, netwerken, opslag en aanverwante technologie die vereist is om Connect, Treatwell POS, de Widget en de Partnersite uit te voeren.
   2. Treatwell beheerderstoegang heeft tot alle onderdelen van Connect, inclusief die onderdelen die specifiek op maat zijn gemaakt voor de Partner.
   3. Treatwell met behulp van tools van derde partijen zoals Google Analytics en Snowplow bijhoudt wat het gebruik door de Partner, en het gebruik van Connect door de medewerkers en contractspartijen van de Partner is geweest. De trackinggegevens omvat elke afzonderlijke interactie die de gebruiker heeft en de technische details van de gebruikte browser en het gebruikte apparaat, en omvat onder andere (a) het maken van afspraken, (b) het bewerken van werknemers en (c) het bekijken van de kalender. Deze tracking zal Treatwell helpen begrijpen hoe Connect wordt gebruikt door Partners en zorgt ervoor dat Treatwell Connect kan ontwikkelen en verbeteren. De Partner heeft geen toegang tot en recht op deze gegevens, en de Partner kan zich niet afmelden voor deze tracking. De partner is verantwoordelijk voor het waarschuwen van zijn werknemers en contractspartijen dat dergelijke tracking zal plaatsvinden. Verwijzingen naar de tracking zijn opgenomen in Treatwell's Privacy- en Cookiebeleid hier, dat onder de aandacht van de medewerkers en contractspartijen van Partner moet worden gebracht; en
   4. De Widget en de Partnersite zijn "Powered by Treatwell", bevatten Treatwell branding inclusief logo’s, merken en afbeeldingen en bieden Widget- Klanten de mogelijkheid om zich aan te melden voor het ontvangen van e-mailmarketing van de Partner en Treatwell.
   5. Treatwell heeft en heeft recht op volledige toegang tot alle gegevens die direct door de Partners en/of Klanten worden verstrekt of die gegenereerd worden via het gebruik van Partners en/of Klanten van de Treatwell P2B Diensten (“Treatwell toegang”), inclusief, maar niet beperkt tot:
    1. Partnerinhoud;
    2. alle gegevens in verband met accounts van de Partner en gebruik van de Treatwell diensten;
    3. gegevens van de Klantenaccounts, gebruiker gegenereerde inhoud en gegevens over het gebruik door Klanten van de Partner Diensten;
    4. alle geassocieerde metagegevens, bijvoorbeeld datum/tijdstip van login van Partner en klant; en
    5. persoonsgegevens van klanten en Partners zoals meer gedetailleerd beschreven in artikel 10 en in ons privacy & cookiebeleid.
   6. Treatwell behoudt Treatwell Toegang na beëindiging van deze Overeenkomst gedurende de bewaartermijn die wettelijk is vereist en conform de beleidsregels van Treatwell inzake bewaartermijnen.
   7. Een Partner heeft toegang tot zijn account gerelateerde gegevens en Klantgegevens, inclusief contactgegevens van de Klant, door in te loggen op zijn Connect account, dit kan rapporten omvatten met geaggregeerde informatie over de Partner, zijn werknemers en Klanten van de Partner. Partners hebben echter geen toegang tot Treatwell of Widget klantenlocaties, straatadressen of andere locatiegegevens die gedeeld kunnen worden door de Treatwell en/of Widget klant met Treatwell. Bij beëindiging van hun Treatwell accountkunnen Partners hun Klanten database exporteren voordat de beëindiging in werking treedt. Voor de duidelijkheid, Partner mogen geen gebruiker gegenereerde inhoud exporteren en hebben hier geen recht op.
   8. Partners hebben geen toegang tot gegevens die verstrekt of gegenereerd zijn via de verstrekking van de Treatwell diensten aan alle Treatwell Partners als geheel en/of alle Klanten als geheel (of een deel daarvan), in geaggregeerde vorm of anderszins. Treatwell streeft er echter naar algemene trends op landelijk/regionaal niveau te delen via nieuwsbrieven aan de Partners die toestemming hebben gegeven voor ontvangt van Treatwell marketing (bijvoorbeeld over hoe vaak Klanten als geheel terugkomen, hoe lang ze op de Website surfen, etc.).
   9. Bepaalde derden kunnen van tijd tot tijd toegang hebben tot gegevens van Klanten en Partners die verstrekt worden voor het gebruik van Treatwell P2B Diensten of gegenereerd zijn via verstrekking, maar deze gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit nodig is voor de correcte verstrekking van de Treatwell P2B diensten. Voor informatie over andere derden waarmee derden worden gedeeld, zie het Privacy & cookiebeleid. klanten kunnen bepaalde categorieën cookies weigeren conform het Privacy & cookiebeleid en het Cookie Preference Centre.
  5. De Partner mag niet:
   1. het geheel of enig onderdeel van Connect, Treatwell POS, de Widget of de Partnersite reproduceren, dupliceren, kopiëren, verkopen, wederverkopen of exploiteren
   2. een derde partij toestaan (inclusief groepsmaatschappijen van de Partner) gebruik te maken of toegang te geven tot Connect (inclusief Treatwell POS) zonder de uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Treatwell (welke kan worden geweigerd of verleend op die voorwaarden die Treatwell naar haar eigen goeddunken kan bepalen).
   3. ongevraagd e-mails, sms of andere elektronische vormen van marketing naar Klanten verzenden via Connect (of anderszins); of
   4. alle Connect- of Treatwell POS-inloggegevens bekendmaken, delen of doorverkopen.
  6. Treatwell garandeert niet:
   1. dat Connect, Treatwell POS, de Widget of de Partnersite voldoet aan de specifieke eisen van de Partner;
   2. dat Connect, Treatwell POS, de Widget of de Partnersite ononderbroken, tijdig, beveiligd of foutvrij zal zijn;
   3. dat alle informatie of resultaten die kunnen worden verkregen door het gebruik van Connect of Treatwell POS nauwkeurig of betrouwbaar zijn;
   4. dat de kwaliteit van producten, diensten, informatie of ander materiaal dat door de Partner via Connect, Treatwell POS, de Widget en/of Partnersite wordt gekocht of verkregen, aan de eisen of verwachtingen van de Partner voldoet; of
   5. dat eventuele fouten in Connect, Treatwell POS, de Widget of de Partnersite worden gecorrigeerd.
  7. De Partner begrijpt uitdrukkelijk en gaat er expliciet mee akkoord dat Treatwell, onder voorbehoud van artikel 13.2, met betrekking tot haar gebruik van Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website, gedurende een Gratis Proefperiode of anderszins, niet aansprakelijk is voor verlies van inkomsten of winsten, verlies van contracten, verlies van goodwill, verlies van data of andere immateriële verliezen of indirecte verliezen of gevolgschade of schade (zelfs als Treatwell door de Partner op de hoogte is gebracht van de mogelijkheid van een dergelijk verlies of een dergelijke schade) als gevolg van:
   1. het gebruik van Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website door Partner of het onvermogen van Partner om Connect, de Widget en/of de Partner Website te gebruiken;
   2. het staken door Treatwell van de Treatwell Diensten na het verstrijken van de Gratis Proefperiode;
   3. onbevoegde toegang tot of wijziging van de transmissies of gegevens van de Partner;
   4. verklaringen of gedragingen van een derde op Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website; of
   5. alle andere zaken met betrekking tot Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website.
  8. Treatwell biedt de Partner een gebruikersaccount en wachtwoord waarmee de Partner toegang heeft tot Connect en/of Treatwell POS. De Partner zal de gegevens en het wachtwoord van de gebruikersaccount vertrouwelijk en veilig bewaren en zal deze niet vrijgeven aan andere personen dan diegenen die toegang moeten hebben tot Connect en/of Treatwell POS en die op de hoogte zijn van de verplichtingen van de Partner om die gegevens te beveiligen. De Partner zal Treatwell onmiddellijk op de hoogte brengen van elke vermoedelijke inbreuk op de beveiliging of oneigenlijk gebruik, inclusief elk gebruik dat in strijd zou zijn met deze Overeenkomst, de redelijke instructies van Treatwell die van tijd tot tijd worden gegeven en/of toepasselijke wetgeving.
 4. Fotografiedienst

  Voor alle duidelijkheid, dit is geen Treatwell P2B dienst en valt derhalve niet onder de P2B Regelgeving.

  Treatwell kan naar eigen goeddunken de Fotografiedienst aan Partners onder licentie aanbieden voor een overeengekomen vergoeding, ofwel inbegrepen in het Opstartkosten of als een aparte extra vergoeding. In het geval dat Treatwell de Fotografiedienst aan een Partner verstrekt, gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

  1. Er worden geen garanties gegeven met betrekking tot de kwaliteit van de foto's die genomen worden door de Treatwell Fotograaf (de "Foto's") en/of de inhoud en de lay-out ervan. Het is de verantwoordelijkheid van de Partner om ervoor te zorgen dat alle personen die gefotografeerd moeten worden (indien van toepassing) aanwezig zijn op de afspraak bij de Treatwell Fotograaf, om ervoor te zorgen dat alle toestemmingen om te worden gefotografeerd zijn verkregen van degenen die in de foto’s verschijnen en met de Treatwell Fotograaf overeen te komen dat de opzet en inhoud van de foto's naar tevredenheid van de Partner zijn.
  2. De Partner mag de Foto's uitsluitend gebruiken en publiceren op de volgende media: op de Website, App, Partnersite, Widget en de Distributiekanalen. Indien de Partner de Foto’s op de eigen website en/of op sociale media pagina’s wil gebruiken, dan moet de Widget worden geïnstalleerd. Voor alle duidelijkheid, de Foto's mogen niet worden gebruikt op een andere online marktplaats waarop de Partner adverteert met de Partnerdiensten. Een beperkte hoeveelheid bijsnijden is aanvaardbaar, maar er is geen andere bewerking van de Foto's toegestaan en het is strikt verboden voor Partners om de copyright-notificaties van Treatwell uit de foto's te verwijderen.
  3. De Partner erkent hierbij en komt hierbij overeen dat de Foto's worden gebruikt onder een niet-exclusieve en niet-overdraagbare licentie die automatisch zal stoppen als de Partner het Treatwell-platform verlaat. Met uitzondering van de rechten onder die licentie heeft de Partner geen Intellectuele Eigendomsrechten op de Foto's. Alle Intellectuele Eigendomsrechten op de Foto's worden eigendom van Treatwell. Ter vermijding van twijfel, Treatwell mag de Foto’s gebruiken in elk van haar advertentie- en/of marketingcampagnes, op de website, App, Distributiekanalen en zijn eigen social media accounts en voor elke ander doel dat zij geschikt acht.
  4. De Partner mag de Foto's niet afdrukken, verspreiden, gebruiken, publiceren, exploiteren, bewerken, opslaan, wijzigen of op andere wijze omgaan met de Foto's, behoudens in overeenstemming met artikel 4.2 van deze Overeenkomst of met de voorafgaande schriftelijke toestemming van Treatwell, die Treatwell naar eigen goeddunken kan geven en waaraan verdere Vergoedingen verbonden kunnen zijn.
 5. TREATWELL POS

  Voor alle duidelijkheid, dit is geen Treatwell P2B dienst en valt derhalve niet onder de P2B Regelgeving

  Dit artikel 5 is uitsluitend van toepassing op Partners die Treatwell POS besteld hebben in de Samenwerkingsovereenkomst of anderszins.

  1. Een van de diensten die Treatwell de Partners aanbiedt, is het gebruik van de Treatwell POS Software en/of Treatwell POS Hardware waarvan de nadere informatie verstrekt wordt in de Samenwerkingsovereenkomst (of zoals elders overeengekomen tussen de Partner en Treatwell) en die anders kunnen luiden dan zoals uiteengezet in deze Overeenkomst. Treatwell POS Software en Treatwell POS Hardware zullen tezamen aangeduid worden als “Treatwell POS”.
  2. De Vergoeding voor de Treatwell POS Hardware dient vooruit door de Partner aan Treatwell voldaan te worden.
  3. Het valt onder de verantwoordelijkheid van de Partner om vertrouwd te raken met de functies van Treatwell POS en de geschiktheid daarvan af te stemmen op de bedrijfsvoering van de Partner. Treatwell biedt geen garanties wat betreft de bruikbaarheid van de Treatwell POS Software of de Treatwell POS Hardware, noch voor de bruikbaarheid daarvan tezamen. Als de Partner de Treatwell POS Software zonder de Treatwell POS Hardware aanschaft, kan Treatwell geen ondersteuning bieden voor de integratie of de installatie van de Treatwell POS Software met hardware van derde partijen.
  4. De Partner is verantwoordelijk voor zijn eigen bedrijfsvoering en dus ook voor wettelijke verplichtingen met betrekking tot zijn bedrijfsvoering, inclusief maar niet beperkt tot alle belasting- en sociale zekerheid aangifte en betalingen krachtens de toepasselijke wet.

   Levering van de Treatwell POS Hardware

  5. De Treatwell POS Hardware wordt geleverd op het door de Partner in de Samenwerkingsovereenkomst of anderszins per e-mail opgegeven leveringsadres. Treatwell levert de Treatwell POS Hardware binnen 14 dagen vanaf de volledige ontvangst van de Vergoeding. Deze leveringsperiode kan verlengd worden in geval van omstandigheden die buiten de macht vallen van Treatwell, inclusief maar niet beperkt tot arbeidsconflicten, ziekteverzuim onder de medewerkers, toeleveringsproblemen of overmacht.
  6. Tijdens de overhandiging van de Treatwell POS Hardware aan de transportonderneming wordt Treatwell ontheven van haar verplichtingen jegens de Partner met betrekking tot de levering en gaan de risico’s op beschadiging of onjuiste levering over op de Partner vanaf de plaats van verzending. Dit geldt ongeacht de plaats waar de Treatwell POS Hardware geleverd wordt en/of wie de leveringskosten betaalt.

   Defecten van de Treatwell POS Hardware

  7. Behoudens andersluidende bepalingen in deze Overeenkomst zijn in geval van defecten van de Treatwell POS Hardware op de Partner de wettelijke rechten van toepassing. Treatwell kan niet aansprakelijk gesteld worden voor openbare verklaringen van de fabrikant of andere derde partijen (bijv. reclameclaims).
  8. De Partner kan uitsluitend vorderingen instellen wegens defecten als hij zijn wettelijke voorschriften inzake inspectie en kennisgeving heeft nageleefd en hij de aanwijzingen van Treatwell voor het oplossen van problemen met betrekking tot de Treatwell POS Hardware nauwgezet opgevolgd heeft. Indien tijdens de inspectie of later een fout vastgesteld wordt, dient dit onverwijld schriftelijke ter kennis gesteld te worden van Treatwell en uiterlijk binnen twee weken vanaf de ontdekking van het defect. Onverminderd hogergenoemde plicht tot inspectie en kennisgeving, dient de Partner binnen twee weken vanaf de levering melding te maken van zichtbare gebreken. Treatwell kan niet aansprakelijk gesteld worden als de Partner niet overgaat tot een deugdelijke inspectie en/of deugdelijke kennisgeving van het defect. Treatwell zal een verpakkingsetiket verstrekken voor de verzending van de Treatwell POS Hardware naar Treatwell voor onderzoek.
  9. De Partner krijgt de mogelijkheid om tijdelijk Treatwell POS Hardware te huren (“Huur-Hardware”) tijdens de inspectie van de Treatwell POS Hardware, die toegezonden wordt binnen drie werkdagen na de melding van het defect, mits er Huur-Hardware beschikbaar is. Treatwell brengt de Partner een ruilvergoeding in rekening van €99.00 (exclusief BTW) voor de Huur-Hardware. Treatwell betaalt de ruilvergoeding volledig terug aan de Partner als de Treatwell POS Hardware een defect vertoont waar Treatwell aansprakelijk voor is. In alle andere gevallen wordt de ruilvergoeding niet terugbetaald. Als tegenprestatie dient de Partner de Huur-Hardware onmiddellijk terug te zenden naar Treatwell nadat zij alle defecten verholpen heeft of bevestigd heeft dat er geen defecten bestaan waar Treatwell aansprakelijk voor is.
  10. Als er defecten gevonden worden in de Treatwell POS Hardware waar zij aansprakelijk voor is, kan Treatwell naar eigen keuze besluiten om het defect in de bestaande Treatwell POS Hardware te verhelpen of vervangende Treatwell POS Hardware verstrekken. De reparatie omvat geen demontage van het defecte onderdeel, noch de hermontage daarvan als Treatwell oorspronkelijk niet verplicht was om dit te installeren. Treatwell dient altijd een redelijke termijn en gelegenheid toegekend te krijgen om defecten te verhelpen.
  11. Indien een defect vastgesteld wordt, zijn alle uitgaven voor tests en reparatie, met name transport-, verzend-, arbeids- en materiaalkosten (met uitzondering van de demontage- en montagekosten) voor rekening van Treatwell. Zo niet kan Treatwell vragen om terugbetaling van de kosten (in het bijzonder de test- en transportkosten en kosten van vervangingsonderdelen) door de Partner, tenzij het gebrek aan een defect niet herkenbaar was voor de Partner. Zelfs als er een defect bestaat, heeft de Partner uitsluitend recht op vergoeding en/of terugbetaling van vruchteloze uitgaven overeenkomstig artikel 15 van deze Overeenkomst, met uitsluiting van alle andere vorderingen.
  12. Er kan geen aanspraak gemaakt worden op gebreken wanneer er slechts onbelangrijke afwijkingen bestaan van de overeengekomen kwaliteit, wanneer de bruikbaarheid slechts gering aangetast is, in geval van normale slijtage of schade na de verzending door verkeerde of onachtzame hantering, overmatig gebruik of door invloeden van buitenaf die niet in de overeenkomst voorzien zijn. In geval van onderhoudswerkzaamheden of veranderingen door de Partner of een derde partij kan geen aanspraak gemaakt worden op defecten met betrekking tot genoemde werkzaamheden of veranderingen of de gevolgen daarvan.
  13. In geval het herstel mislukt kan de Partner, onverminderd aanspraak op vergoeding, de Samenwerkingsovereenkomst opzeggen en de ontvangst van de Treatwell POS Hardware en de betaling van de bijbehorende vergoeding beëindigen. Het herstel wordt als mislukt beschouwd wanneer twee vervangende leveringen eveneens defect gebleken zijn of als de rectificatie of reparatie tweemaal vruchteloos is gebleken.
  14. Vorderingen wegens defecten verjaren na 12 maanden na de levering van de Treatwell POS Hardware op het leveringsadres van de Partner. Deze bepaling is niet van toepassing als wettelijk een langere termijn voorgeschreven is.

   Back-up van Treatwell POS Data

  15. Wanneer gebruik gemaakt wordt van Treatwell POS, is de Partner verantwoordelijk voor de regelmatige (d.w.z. dagelijkse) back-up van de gegevens. Ondanks de regelmatige back-up van de gegevens kan Treatwell de volledige back-up van alle in Treatwell POS ingevoerde gegevens niet garanderen. Treatwell kan met name niet aansprakelijk gesteld worden voor verliezen die voortvloeien uit het verzuim van de Partner om een back-up te maken van zijn gegevens. De Partner is derhalve verantwoordelijk voor het nemen van preventieve maatregelen voor het geval Treatwell POS mocht uitvallen. Treatwell kan niet de ononderbroken beschikbaarheid van Treatwell POS garanderen. Treatwell kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verliezen, met name winstderving, die voort mochten vloeien uit het feit dat de Partner niet de nodige stappen ondernomen heeft om zijn bedrijfsvoering voort te zetten in geval van een tijdelijke uitval van Treatwell POS.
 6. Verplichtingen van Partner
  1. Als tegenprestatie voor de Treatwell Diensten gaat de Partner ermee akkoord alle toepasselijke Kosten aan Treatwell te betalen en alle Boekingen te accepteren en de Partnerdiensten te verwerken en te leveren in overeenstemming met de hoogste normen in de bedrijfstak en in overeenstemming met de specifieke voorwaarden die zijn vastgelegd in deze Overeenkomst in het algemeen, en met name in dit artikel 6. Een schending van dit artikel 6.1 zal een Materiële Schending van deze Overeenkomst zijn.
  2. De Partner dient alle Boekingen te accepteren en mag alleen in uitzonderlijke omstandigheden weigeren om ze te accepteren, anders wordt de Partner geacht deze Overeenkomst Materieel te Schenden en kan zij aan haar verschuldigde betalingen in verband met deze Overeenkomst verbeuren.
  3. Partner is verplicht om met betrekking tot Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen te voldoen aan het annulerings- en verzettingsbeleid dat in artikel 5 van de Boekingsvoorwaarden is omschreven. Deze kunnen hier volledig bekeken worden. Samenvattend:
   1. Treatwell en/of de Partner biedt een terugbetaling bij Treatwell Boekingen en Widget Boekingen met Vooruitbetaling die worden geannuleerd (of niet kunnen worden verzet), op voorwaarde dat de betreffende afspraak niet in de volgende periode van 24 uur plaatsvindt.
   2. Indien een Klant de datum en/of tijd van een Widget Boeking met Vooruitbetaling of een Treatwell Boeking wenst te wijzigen en de Klant voldoet aan de voorwaarde dat zij hiervoor ten minste 1 uur vóór de tijd van de afspraak contact met de Partner of Treatwell opneemt of via de Website of de App, dan dient de Partner te trachten de Klant een geschikte alternatieve boekingstijd en/of -datum te bieden. In het geval een Partner niet in staat of bereid is te voldoen aan een Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling van een Klant die een dergelijke wijziging aanvraagt in overeenstemming met dit artikel 6.3, kan de Klant ervoor kiezen om de Boeking door te laten gaan of te annuleren in lijn met artikel 6.3(b), hetgeen betekent dat:
    1. als er nog minimaal 24 uur voor de afspraak zit Treatwell alsdan de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling als geannuleerd door de Klant zal beschouwen en de Klant het volledige bedrag terugbetalen; of
    2. als er nog minder dan 24 uur zit tot de afspraak, Treatwell alsdan de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling als geannuleerd door de Klant zal beschouwen, maar de Klant geen bedrag terugbetalen.
   3. Indien een Partner de datum en/of tijd van een Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling wenst te veranderen, en de Klant niet in staat of bereid is een dergelijke wijziging te accepteren, zal Treatwell de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling als geannuleerd door de Partner beschouwen en het volledige bedrag terugbetalen aan de Klant. Indien Treatwell het echter redelijk acht om dit te doen gelet op de omstandigheden, kan Treatwell, geheel naar eigen goeddunken van Treatwell, nog steeds van de Partner verlangen dat zij het toepasselijke bedrag van de Commissie en/of de Administratiekosten betaalt dat de Partner verschuldigd zou zijn geweest voor de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling.
  4. Met betrekking tot BOL Widget Boekingen is Treatwell uitsluitend een technologieprovider en treedt Treatwell niet op als een commerciële handelsagent. Klanten en Partners kunnen BOL Widget Boekingen annuleren tot het moment van de afspraak en wordt er geen contract gesloten tussen de Klant en de Partner totdat de afspraak plaatsvindt De Partner is verantwoordelijk voor het verlenen van de Partnerdiensten aan de klant en voor het afhandelen van eventuele annuleringen of een her-afstemming rechtstreeks met de Klant. Treatwell heeft geen verdere betrokkenheid bij het BOL Widget Boekingen proces en biedt alleen de technologie om BOL Widget Boekingen mogelijk te maken. De Partner kan in Connect selecteren of Klanten de mogelijkheid krijgen om zich aan te melden voor e-mailmarketing van alleen de Partner of van de Partner en Treatwell.
  5. De Partner dient ervoor te zorgen dat alle Partner Content (vooral omschrijvingen en prijzen van de Partnerdiensten) die zij voor publicatie op de Pagina('s) aan Treatwell verstrekt, nauwkeurig, correct en niet misleidend is. Dit betreft uitsluitend het tonen van prijzen als kortingen of actieprijs wanneer de betreffende Partnerdiensten normaal gesproken tegen een hoger bedrag dan het kortingsbedrag worden aangeboden voor een gelimiteerde periode. Elke schending van dit artikel 6.5 is een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
  6. De Partner zal er voor zorgdragen dat:
   1. bij het uploaden van Partner Content, bestaande uit foto’s gemaakt door een werknemer of contractspartij (“Partner Foto’s”), de Partner haar medewerkers en contractspartijen alleen Partner Foto’s uploaden waarvan zij de exclusief auteursrechthebbende is en/of toestemming heeft om de Partner Foto’s te publiceren op alle platforms, om ongeacht welke reden, inclusief, maar niet beperkt tot marketing, advertising, commerciële een/of editoriale doeleinden, wereldwijd en voor onbepaalde tijd, inclusief maar niet beperkt tot op de Partner’s eigen website en sociale mediakanalen, Partner Site, Widget, Treatwell’s Website, de App, Treatwell Lookbook en alle Distributiekanalen.
   2. de medewerkers en contractspartijen van Partner de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming hebben verkregen van alle personen die zijn afgebeeld in de Partner Foto’s om de Partner Foto’s te gebruiken op de wijze zoals omschreven onder (a); en
   3. de Partner Foto’s op geen enkele wijze enige vorm van naakt, obsceniteit of andere inhoud bevatten die mogelijkerwijs aanstootgevend, beledigend of alarmerend is dan wel seksueel getinte of illegale inhoud betreft en/of geweld of haat promoot.
  7. Indien Treatwell op enig moment het vermoeden heeft dat de Partner Foto’s zijn geüpload zonder dat daarvoor de benodigde rechten of toestemming is verkregen – zoals bedoeld in artikel 6.6(a) en (b) hierboven – ofwel, ter beoordeling van Treatwell, de Partner Foto’s op enige wijze ongepast zijn – zoals bedoeld in artikel 6.6 (c) hierboven) – heeft dit te gelden als een Materiële Schending van deze Overeenkomst op grond waarvan Treatwell gerechtigd is om de Partner Foto’s direct te verwijderen, onverminderd het recht van Treatwell om andere gevolgen te verbinden aan deze Materiële Schending.
  8. Partner is verantwoordelijk en gaat ermee akkoord alle wettelijke informatieverplichtingen na te komen, met inbegrip van maar niet beperkt tot de verplichting om te creëren en te onderhouden en de afdruk te maken.
  9. De Partner erkent en stemt ermee in dat zijn Pagina('s) op de Website en App geen contactgegevens, directe verwijzingen of links naar de Partner of zijn website, app, platform, tool of andere apparaten of naar websites, apps, platforms bevatten, inclusief hulpmiddelen of andere apparaten van derden.
  10. De Partner moet ervoor zorgen dat zijn handelsidentiteit en adres duidelijk zichtbaar zijn voor de klanten met betrekking tot alle door hem gebruikte Treatwell Diensten.
  11. De Partner moet onder alle omstandigheden de Partnerdiensten op de Website en App aanbieden voor een accurate prijs die conformeert met de meest concurrerende prijzen op de website van de Partner. Indien een Klant bewijs levert dat er op de Website van de Partner voor de Partnerdiensten die via de Website of App of Widget worden geleverd een voordeliger prijs wordt aangeboden, dan behoudt Treatwell zich het recht voor om de Klant te compenseren voor dit verschil en om het bedrag zoals aan Partner zou worden betaald voor deze Partnerdiensten op deze wijze aan te passen. Prijzen op een Partner website die verschillen van de prijzen op de Website, App of Widget kunnen een negatieve klantervaring veroorzaken en zijn in strijd met het Treatwell partnerschap. Dit kan ook leiden tot onvermijdelijke extra kosten. Voor de duidelijkheid: het is de Partner toegestaan om lagere prijzen of special aanbiedingen aan te bieden aan een specifieke groep individuen, zowel on- als offline, zoals bijvoorbeeld aan leden van haar eigen loyaliteitsprogramma, direct in de salon van de Partner en ook op andere alternatieve online verkoop platforms. Een schending van dit artikel 6.8 zal als een Materiële Schending van deze Overeenkomst worden gezien.
  12. De Partner moet ervoor zorgen dat er toestemming is verkregen van elk van zijn werknemers en aannemers om te worden gepubliceerd op de Website en App aan Klanten, inclusief maar niet beperkt tot details zoals naam, expertise, contactgegevens, beschikbaarheid en aangeboden diensten.
  13. Ten aanzien van Boekingen is uitsluitend de Partner verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de informatie op Connect over beschikbaarheid wat betreft tijd en datum volledig up-to-date wordt gehouden, zodat potentiële Klanten de juiste beschikbaarheid qua tijd en datum kunnen bekijken tijdens het plaatsen van een Boeking.
  14. Bij Treatwell Boekingen die zijn gedaan met gebruikmaking van de optie "Betalen op Locatie" is de Commissie voor al deze boekingen verschuldigd, behoudens wanneer de Partner vóór middernacht op de datum waarvoor de Boeking werd gedaan een "no show" heeft aangegeven op Connect. Voor alle duidelijkheid, als een "no show" niet vóór middernacht op de datum waarop de Boeking werd gedaan is aangegeven op Connect, wordt de Treatwell Boeking door Treatwell behandeld als uitgevoerd en is Treatwell gerechtigd om Commissie te ontvangen ten aanzien van die Boeking.
  15. De Partner zal Treatwell Klanten of Widget Klanten niet vragen om Boekingen anders te doen dan via de Website, App, Distributiekanalen of Widget (al naargelang wat van toepassing is). Uitnodigingen kunnen aanleiding zijn voor extra Kosten. Op grond van de Overeenkomst en het partnerschap brengt Treatwell nieuwe Klanten aan bij de Partner. Als een Partner Klant vervolgens uitnodigt om hun Boeking te annuleren en direct rechtstreeks bij de Partner opnieuw te boeken, maakt de Partner misbruik van de Treatwell Diensten zonder daarvoor te betalen, hetgeen economisch en commercieel niet fair is jegens Treatwell.
  16. Wanneer een Klant een Boeking doet en de Partner moedigt de Klant aan om diens Boeking te annuleren en een aparte boeking rechtstreeks bij de Partner te doen, dan is dat een Materiële Schending van deze Overeenkomst door de Partner.
  17. Indien Treatwell redelijke gronden heeft om te vermoeden dat de Partner direct of indirecte pogingen doet of heeft gedaan om te voorkomen dat eventuele Kosten worden betaald, bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot, een Uitgevoerde Boeking met de optie 'Betalen op Locatie' onterecht als 'no show' aangeven op Connect, dan is dit een Materiële Schending van deze Overeenkomst die Treatwell het recht geeft om, zonder beperking van andere beschikbare middelen tot rechtsherstel, alle uit hoofde van deze Overeenkomst aan Partner verschuldigde betalingen in te houden en te behouden.
  18. Wanneer de Partner enige Treatwell Diensten ontvangt als onderdeel van een Gratis Proefperiode, dient de Partner Treatwell voorafgaand aan het verstrijken van de Gratis Proefperiode voorzien van volledige betalingsgegevens. Wanneer Partner hierin in gebreke blijft is dit een Materiële schending van deze Overeenkomst.
  19. anneer Treatwell redelijke gronden heeft om te vermoeden dat de Partner een directe of indirecte poging heeft gedaan om te voorkomen dat Vergoedingen worden betaald die anders aan het einde van de Gratis Proefperiode verschuldigd zouden zijn, bijvoorbeeld door zich herhaaldelijk in te schrijven en aan te melden voor een Gratis Proefperiode door het gebruik van alternatieve contactgegevens of anderszins, is dit een Materiële schending van deze Overeenkomst die Treatwell het recht geeft om, onverlet enige andere rechten die zij mocht hebben, betalingen aan Partner op grond van deze Overeenkomst in te houden en vast te houden.
 7. Klantenservice en klachten
  1. De Partner zal haar uiterste best doen Partnerdiensten van topkwaliteit te leveren aan alle Klanten en zal alle verkoopvragen, zaken of problemen met betrekking tot Boekingen of potentiële Boekingen, alsmede klachten van Klanten, direct behandelen.
  2. De Partner is rechtstreeks aansprakelijk tegenover de Klant voor alle gevallen waarin niet wordt voldaan aan de verwachtingen van de Klant of voor enige andere juridische aansprakelijkheid die ontstaat met betrekking tot de Partnerdiensten, behoudens wanneer deze aansprakelijkheid voortvloeit uit de nalatigheid van Treatwell.
  3. Treatwell verwijst alle klachten van de Klant die zij ontvangt door naar de Partner en de Partner bevestigt alle klachten en reageert binnen 48 uur na ontvangst van een klacht door de Partner (ongeacht of de klacht rechtstreeks van de Klant of via Treatwell komt) op de betreffende Klant.
  4. De Partner zal zich alle inspanningen getroosten om binnen 14 dagen een klacht op te lossen en dient Treatwell in kennis te stellen van elke correspondentie tussen de Partner en de Klant over de klacht, en dient in het algemeen Treatwell op de hoogte te houden van de voortgang en de status van de klacht.
  5. De Partner erkent en accepteert hierbij dat de Website een beoordelingsplatform bevat, waarop Klanten openbare beoordelingen kunnen geven van hun ervaringen met Treatwell en met de Partner (met name in verband met de Partnerdiensten) ("User Generated Content") en dat een selectie van beoordelingen van voorgaande maanden ook beschikbaar zal worden gemaakt op de Partnersite (indien van toepassing). De Partner dient er rekening mee te houden dat dit platform zich niet kan onttrekken aan negatieve beoordelingen en/of feedback van Klanten die buiten de controle van Treatwell liggen, en deze van tijd tot tijd kan bevatten. Indien Partners het onderwerp zijn van User Generated Content dan hebben ze de optie om te antwoorden op beoordelingen van hen. Iedere content die de Partner post in reactie op User Generated Content dient echter beleefd, professioneel en niet-bedreigend of confronterend te zijn, en deze content kan door Treatwell worden beoordeeld (en kan naar goeddunken van Treatwell worden verwijderd of gewijzigd als Treatwell dat redelijkerwijs nodig acht). Voor alle duidelijkheid, de Partner heeft geen recht op verhaal (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, enig recht om deze Overeenkomst onmiddellijk te beëindigen) als gevolg van enige User Generated Content waarin de Partner wordt vermeld of naar de Partner wordt verwezen. Indien de Partner echter in redelijkheid meent dat enige User Generated Content lasterlijk is voor de Partner of een ander persoon of anderszins een schending is van de wettelijke rechten van een persoon, dan kan de Partner deze User Generated Content als zodanig aangeven en rapporteren aan Treatwell. In dat geval zal Treatwell de Content beoordelen en naar eigen goeddunken alle maatregelen nemen die zij nodig of wenselijk acht (met inbegrip van, bijvoorbeeld, het verwijderen of wijzigen van het relevante deel van de User Generated Content). Het is de Partner alleen toegestaan om op een review te reageren via het review platform en dient zich te onthouden van het (trachten) contact op(te)nemen met een klant in reactie op een review op enige andere wijze, zelfs wanneer de Partner bekend is met de identiteit van de klant die een review heeft geplaatst of op andere wijze kan achterhalen wat de identiteit van de klant is. Elke schending van dit artikel 7.5 wordt beschouwd als een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
 8. Klachten van Partners
  1. Als een Partner een klacht heeft over een Treatwell P2B Dienst moet hij contact opnemen met Treatwell per bericht via dit webformulier met vermelding in de onderwerpregel van ‘Formal Complaint’ (“Klacht”) en zo veel mogelijk informatie verstrekken over de Klacht.
  2. Treatwell stuurt de Partner een ontvangstbevestiging en zal de zaak onderzoeken.
  3. Na ontvangst van een Klacht zal het customer experience team van Treatwell samen met de accountmanager van de Partner de Klacht intern onderzoeken, waarbij rekening wordt gehouden met het belang en de complexiteit van het onderwerp.
  4. Als de Klacht betrekking heeft op de accountmanager van de Partner, zal een ander lid van het supply team deze persoon vervangen bij het onderzoek.
  5. Treatwell verstrekt de bevindingen van het onderzoek aan de Partner in antwoord op de Klacht en zal indien van toepassing een oplossing voorstellen.
  6. Als de Partner of Treatwell het geschil liever voorleggen aan een bemiddelaar, is Treatwell bereid samen te werken met de volgende bemiddelaars: CEDR (maar de Partner en Treatwell kunnen overeenkomen samen te werken met een andere bemiddelaar).

   Alle rapporten die Treatwell publiceert in verband met Klachten die op grond van artikel 9 worden ingediend, zullen vanaf juli 2021 beschikbaar zijn op de Website
 9. Klantgegevens.
  1. Voor de toepassing van dit artikel hebben "verwerkingsverantwoordelijke", "verwerker", "persoonsgegevens", "verwerken", "verwerking", “betrokkene” en “passende technische en organisatorische maatregelen” de betekenissen die er in Wetgeving inzake gegevensbescherming aan zijn gegeven.
  2. Treatwell en Partner erkennen dat voor de toepassing van Wetgeving inzake gegevensbescherming:
   1. met betrekking tot persoonsgegevens van Partner Klanten is de Partner de verwerkingsverantwoordelijke en Treatwell de verwerker;
   2. met betrekking tot de persoonsgegevens van Klanten van Treatwell en Widget Boekingen met Vooruitbetaling Klanten, zijn zowel de Partner als Treatwell verwerkingsverantwoordelijke; en
   3.  met betrekking tot de persoonsgegevens van BOL Widget Klanten , is Partner de verwerkingsverantwoordelijke en Treatwell de verwerker, met uitzondering van persoonsgegevens van BOL Widget Klanten (bijvoorbeeld naam en e-mailadres) door Treatwell en de Partner worden verzameld bij het afrekenen via een opt-in voor elk van hun eigen individuele e-mailmarketingdoeleinden, waarbij zij dan ieder optreden als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke.
  3. In het geval dat Treatwell en de Partner als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke worden aangemerkt, komen partijen overeen dat:
   1. elke partij zelfstandig verantwoordelijk is voor naleving van de Wetgeving inzake gegevensbescherming, met inbegrip van de AVG, tenzij anders bepaald in dit artikel 9;
   2. de Partner zo snel als mogelijk (maar in ieder geval binnen 24 uur nadat de Partner, haar werknemers of contractspartijen daarvan op de hoogte zijn geraakt) aan Treatwell melding moet maken van iedere onopzettelijke of opzettelijke schade, wijziging, vernietiging, onbevoegde openbaarmaking, verlies, misbruik or diefstal van persoonsgegevens van een Klant van Treatwell of een Widget Klant waar de Partner toegang toe heeft ('Beveiligingsincident'). Partner verleent Treatwell volledige medewerking en onmiddellijke assistentie met betrekking tot Treatwell’s inspanningen om (i) de gevolgen van het Beveiligingsincident te onderzoeken, op te heffen en te beperken, en (ii) te voldoen aan kennisgevingsverplichtingen jegens betrokkene(n), Klanten of regelgevende instanties, waaronder begrepen de Autoriteit Persoonsgegevens;
   3. Partner, inclusief haar personeel en vertegenwoordigers, niets zal doen of nalaten dat op enige wijze er (redelijkerwijs te verwachten) voor kan zorgen dat Treatwell en Gelieerde ondernemingen in strijd handelen met enige bepaling uit de Wetgeving inzake gegevensbescherming. In dat kader is Partner gehouden alle redelijke maatregelen te nemen om ten aanzien van haar personeel, contractspartijen en vertegenwoordigers om de vertrouwelijkheid van persoonsgegevens te garanderen, waaronder begrepen het informeren van personeel en vertegenwoordigers over de vertrouwelijke aard van de persoonsgegevens en het geven van trainingen op het gebied van Wetgeving inzake gegevensbescherming.
   4. Partner passende technische en organisatorische maatregelen zal implementeren en in stand houden met betrekking tot de verwerking van de persoonsgegevens welke maatregelen voldoen aan de Wetgeving inzake gegevensbescherming en dienen om persoonsgegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde of onwettige verwerking en tegen onopzettelijk verlies, vernietiging, schade, diefstal, wijziging of openbaarmaking;
   5. Partner alleen persoonsgegevens van Klanten van Treatwell en Klanten van Widget zal verwerken met het doel om de Partnerdiensten te leveren. Daarnaast zal Partner alleen persoonsgegevens van Klanten van Treatwell en Widget Klanten verwerken in het kader van het versturen van direct e-mailmarketing via de eCRM service indien de Klanten daarvoor uitdrukkelijke toestemming door middel van een opt-in hebben gegeven en indien de betreffende Klanten nog Treatwell Diensten ontvangen; en
   6. Partner volledig verantwoordelijk (en aansprakelijk) is voor eventuele noodzakelijke doorgifte van persoonsgegevens van Klanten van Treatwell en/of Widget Klanten naar locaties buiten de Europese Economische Ruimte, waaronder begrepen het voldoen aan Wetgeving inzake gegevensbescherming.
  4. In het geval dat Partner wordt aangemerkt als verwerkingsverantwoordelijke en Treatwell als verwerker, met betrekking tot de persoonsgegevens van Partner Klanten en de persoonsgegevens van BOL Widget Klanten zullen alle persoonsgegevens door Treatwell worden verwerkt in overeenstemming met artikel 28 AVG, met inachtneming van artikel 8.9 en onder de voorwaarde dat Treatwell kosten in rekening kan brengen bij Partner voor het verlenen van mogelijke vormen van assistentie die niet als verplichting van Treatwell in deze Overeenkomst zijn opgenomen. Het voorgaande geldt niet ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens van BOL Widget Klanten voor zover deze verwerking ziet op e-mailmarketing, omdat daarvoor geldt dat zowel Partner als Treatwell onafhankelijke ververwerkingsverantwoordelijken zijn.
  5. Treatwell behoudt zich het recht voor om persoonsgegevens van Klanten te verwerken zoals uiteengezet in haar privacy- en cookiebeleid (dat van tijd tot tijd kan worden bijgewerkt) en Partner gaat hierbij onherroepelijk en onvoorwaardelijk akkoord de verwerking van dergelijke persoonsgegevens door Treatwell. Partner garandeert daarnaast dat elke Partner Klant op de hoogte is gebracht van de manier waarop Treatwell zijn persoonsgegevens verwerkt. Partner is gehouden om alle informatie die door Treatwell redelijkerwijs wordt gevraagd op te nemen in het privacy beleid van Partner (met betrekking tot de website van partner of enige andere uitingen van Partner) teneinde voor Partijen het mogelijk te maken in lijn met de Wetgeving inzake gegevensbescherming te handelen.
  6. Partner erkent dat alle mogelijke Intellectuele Eigendomsrechten ten aanzien van persoonsgegevens van de Klanten van Treatwell, Widget Klanten en/of Partner Klanten opgeslagen in Connect, toekomen aan Treatwell of aan haar Gelieerde ondernemingen, en Partner draagt hierbij onherroepelijk deze Intellectuele Eigendomsrechten aan Treatwell over. Treatwell verleent Partner hierbij een niet-exclusieve licentie om dergelijke persoonsgegevens te gebruiken om zijn activiteiten uit te voeren, onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat Partner voortdurend blijft voldoen aan de verplichtingen opgenomen in deze Overeenkomst.
  7. Wanneer de Partner de eCRM Dienst ontvangt, kan de Partner marketing- of promotiecommunicatie naar Klanten van Treatwell en Widget Klanten sturen van wie de gegevens zijn opgeslagen in Connect en als zij toestemming hebben gegeven om marketing- of promotiecommunicatie te ontvangen van elke Partner van wie zij Partnerdiensten bestellen en/of van de specifieke Partner waarbij is geboekt, door middel van een keuzevakje bij aanmelding voor de Treatwell Diensten of bij het boeken van Partner Diensten via de Widget.
  8. De Partner vertegenwoordigt, garandeert en verbindt zich ertoe dat zij alle persoonsgegevens van Partner Klanten verzamelt, opslaat en verwerkt in overeenstemming met de Wetgeving inzake gegevensbescherming en specifiek dat de medewerkers, contractspartijen, de partners en de leveranciers van Partner uitsluitend marketing- of promotiecommunicatie zullen sturen naar Partner Klanten die toestemming hebben gegeven voor ontvangst van deze communicatie. Het gebruik door Partner van de persoonsgegevens van Partner Klanten is op eigen risico van Partner, waarbij Partner volledig verantwoordelijk en aansprakelijk is om ervoor te zorgen dat haar medewerkers, contractspartijen, partners en leveranciers slechts persoonsgegevens verwerking in lijn met de Wetgeving inzake gegevensbescherming.
  9. In het geval dat een Klant de Partner, een van zijn werknemers of contractspartijen op de hoogte brengt dat hij geen verdere marketingmaterialen van Treatwell en/of Gelieerde ondernemingen meer wenst te ontvangen, zal de Partner dit onmiddellijk (en in elk geval niet later dan 48 (achtenveertig) uur na daarvan op de hoogte te zijn gebracht) schriftelijk aan Treatwell melden inclusief alle details van het verzoek, zodat Treatwell een dergelijk verzoek kan inwilligen.
  10. In het geval dat een betrokkene een verzoek doet aan een van de partijen om een of meer van de aan de betrokkenen uit hoofde van de Wetgeving inzake gegevensbescherming verleende rechten uit te oefenen, zal de andere partij alle informatie or assistentie verlenen binnen een redelijke termijn om aan een dergelijk verzoek te voldoen, waarbij iedere partij haar eigen kosten in dat kader zal dragen.
  11. In het geval dat een van de partijen een verzoek ontvangt van de bevoegde autoriteit persoonsgegevens om informatie te verstrekken met betrekking tot deze Overeenkomst of de relatie tussen de partijen, stelt die partij de andere partij onmiddellijk op de hoogte, tenzij dit wettelijke niet is toegestaan.
  12. Elke schending van dit artikel 8 door Partner, zijn werknemers, contractspartijen en/of vertegenwoordigers, is een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
  13. De Partner zal Treatwell en aan haar Gelieerde ondernemingen volledig schadeloos stellen en vrijwaren tegen alle mogelijke schade (kosten daaronder begrepen) die Treatwell en/of aan haar Gelieerde ondernemingen zullen lijden als gevolg van vorderingen die voortvloeien uit of in verband staan met de schending door Partner van dit artikel 10.
  14. Dit artikel zal (in zijn geheel) de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 10. Partnergaranties, licentie aan Treatwell en vrijwaring
  1. De Partner zal Treatwell alle Partner Content leveren die Treatwell redelijkerwijs nodig heeft om de Treatwell Diensten te leveren.
  2. Partner verleent Treatwell hierbij een niet-exclusief, royaltyvrij, onherroepelijke en wereldwijde licentie (of in voorkomend geval sublicentie) om de Partner Content op de Website, de App, het Treatwell Lookbook, Treatwell sociale media pagina’s en ieder ander Distributiekanaal, en voor ieder ander doel dat noodzakelijk is voor Treatwell of door Treatwell wordt vereist onder de voorwaarden van deze Overeenkomst te gebruiken, te reproduceren, te verspreiden, in sublicentie te geven, te communiceren en beschikbaar te stellen, voor zover noodzakelijk voor Treatwell om haar rechten en verplichtingen onder deze Overeenkomst uit te oefenen en om enige andere reden, inclusief, maar niet beperkt tot marketing, advertising, commerciële en editoriale doeleinden
  3. Treatwell heeft het recht de Partner Content in sub licentie te geven, beschikbaar te stellen, openbaar te maken en/of aan te bieden aan Gelieerde ondernemingen en derde partijen (“Third Party Platforms”), inclusief maar niet beperkt tot Google via onder meer services als Reserve With Google en Google My Business. In geen enkel geval is Treatwell aansprakelijk jegens de Partner voor handelingen of nalatigheden van Third Party Platforms. De enige remedie die de Partner met betrekking tot dergelijke derden Third Party Platforms ter beschikking staat, is om (a) Treatwell (die het recht en niet de plicht heeft) te verzoeken de verbinding met dergelijke Third Party Platforms uit te schakelen en/of te verbreken; of (b) deze Overeenkomst te beëindigen, in overeenstemming met artikel 11. Partner geeft Treatwell de volledige bevoegdheid om de Partner Content in te stellen en te beheren op Partner's Google My Business-account als zijn gemachtigde vertegenwoordiger. Als de Partner Treatwell informeert zal Treatwell de noodzakelijke stappen nemen om het account te ontkoppelen en afstand te doen van de machtigingen voor het beheren en wijzigen van een dergelijk account.
  4. De Partner verleent Treatwell hierbij het recht om:
   1. de Partner Content 0waar dan ook gepubliceerd op de Website, App, Widget, Distributiekanalen, partnersite en/of het Treatwell Lookbook om ongeacht welke reden te verwijderen, te bewerken, te beperken of anderszins te wijzigen, inclusief maar niet beperkt tot het geval dat dergelijke Partner Content, naar de mening van Treatwell, niet voldoet aan de garanties in artikel 11.5 of anderszins in strijd is met de voorwaarden van deze Overeenkomst; en
   2. gebruik te maken van zoekmachineoptimalisatiediensten, pay-per-click-reclame en andere mechanismen, daarbij gebruikmakend van de handelsnaam en/of merkrechten (al dan niet geheel of gedeeltelijk) van de Partner in combinatie met de Partnerdiensten.
  5. De Partner garandeert en verbindt zich ertoe dat:
   1. alle Partner Content die zij in verband met deze Overeenkomst levert aan Treatwell en/of publiceert (of aan Treatwell levert voor publicatie) op de Website, de App, de Widget, de Distributiekanalen en/of het Treatwell Lookbook in alle materiële opzichten juist zal zijn en geen rechten van een ander persoon (inclusief Intellectuele Eigendomsrechten) zal schenden en niet lasterlijk, onwettig, beledigend, bedreigend of pornografisch zal zijn en anderszins niet beneden de algemene normen van smaak en fatsoen zal zijn; en
   2. zij zal voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van reclamerecht, marketing, verkoop en het aanbieden van de Partnerdiensten en in dat kader alle benodigde vergunningen, toestemmingen, goedkeuringen en verzekeringen zal verkrijgen die redelijkerwijs nodig zijn voor de Partner in relatie tot haar activiteiten en haar personeel, meer in het bijzonder ten aanzien van de Partnerdiensten. Dit omvat de verplichting om prijzen die worden getoond als kortingsprijzen of actieprijzen (“van-voor”) daadwerkelijke kortingen betreffen en de betreffende diensten of producten in het verleden daadwerkelijk hoger geprijsd waren dan de kortingsprijs.
  6. Elke schending van de garanties in artikel 11.5 zal een Materiële Schending van deze Overeenkomst zijn.
  7. De Partner komt hierbij overeen om Treatwell en haar functionarissen, directieleden en medewerkers te vrijwaren en gevrijwaard te houden tegen alle vorderingen, eisen, verplichtingen, daadwerkelijke of vermeende gronden voor acties en rechtszaken en alle schade, aansprakelijkheden, boetes, vonnissen, kosten (inclusief afwikkelingskosten), daarmee verbonden kosten (inclusief de betaling van redelijke juridische kosten en uitbetalingen) en verliezen (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, directe of indirecte schade of gevolgschade, winstderving, verlies van reputatie en alle rentes, boetes en juridische kosten (berekend op basis van volledige vrijwaring)) en alle overige redelijke beroepskosten en -uitgaven die voortvloeien uit of in verband met een schending door de Partner van een bepaalde voorwaarde van deze Overeenkomst of voortvloeiende uit een door een derde ingestelde vordering met betrekking tot de verstrekte (of niet verstrekte) Partnerdiensten, of het handelen (of niet-handelen) van de Partner of een ander persoon (behalve Treatwell), die namens hem optreedt, met inbegrip van, zonder beperking, alle ingestelde vorderingen in verband met wetgeving inzake gegevensbescherming, Partner Content of een bezoek van een Klant aan de locatie van de Partner.
  8. De Partner erkent dat Treatwell deze Overeenkomst ten behoeve van zichzelf sluit, maar tevens als agent ten behoeve van en namens al haar functionarissen, directieleden en medewerkers (elk een "Gevrijwaarde Derde" en collectief de "Gevrijwaarde Derden") en dat de in artikel 9.7 vermelde rechten met betrekking tot vrijwaring rechten en voordelen zullen zijn van elke zodanig Gevrijwaarde Derde (alsof zij elk een op zichzelf staande partij bij deze Overeenkomst zijn). Dergelijke rechten zullen uit hoofde van deze Overeenkomst afdwingbaar zijn door Treatwell als agent voor elke zodanige Gevrijwaarde Derde. Partner en Treatwell kunnen niettegenstaande het voorgaande schriftelijk overeenkomen om een bepaling van deze Overeenkomst te wijzigen zonder de toestemming van een van de Gevrijwaarde Derden, ook al tast die wijziging de rechten aan van een Gevrijwaarde Derde of zal zij deze aantasten.
  9. Dit artikel zal de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 11. Betalingsvoorwaarden

  Voor alle duidelijkheid, dit is geen Treatwell P2B dienst en valt derhalve niet onder de P2B Regelgeving
  1. Betalingsverwerkingsdiensten voor Partners worden geleverd door Stripe en vallen onder de Stripe Dienstverleningsovereenkomst. Door akkoord te gaan met deze Partnervoorwaarden en de Treatwell Diensten te blijven gebruiken, stemt de Partner ermee in gebonden te zijn aan de Stripe Dienstverleningsovereenkomst, die van tijd tot tijd door Stripe kan worden gewijzigd. Onder geen enkele voorwaarden kunnen de Stripe Diensten worden gebruikt in strijd met de Stripe Dienstverleningsovereenkomst, en het niet naleven hiervan door een Partner is een Materiële schending van deze Overeenkomst. Behoudens akkoord gaan met de Stripe Dienstverleningsovereenkomst en de ontvangst van goedkeuring van Stripe om een Stripe Connected Account te worden, moeten de volgende bepalingen worden nageleefd door de Partner zodat Treatwell de Stripe Diensten kan inschakelen. Een Partner kan geen Stripe Connected Account zijn zonder te voldoen aan deze bepalingen:
   1. De Partner stemt ermee in om Treatwell accurate en volledige KYC (‘Know Your Customer’ / ‘Ken uw klant’) informatie over diens onderneming en de eigendom van diens onderneming te verstrekken en deze informatie te actualiseren wanneer dit noodzakelijk is, en te verzekeren dat deze altijd accuraat is;
   2. De Partner machtigt Treatwell hierbij om namens Partner te handelen bij het opzetten, creëren en managen van diens Stripe Connected Account en enige andere activiteit die noodzakelijk is voor de uitvoering van het Stripe Connected Account, en om berichten van Stripe te ontvangen namens Partner, met inbegrip van, maar niet beperkt tot BTW-facturen;
   3. De Partner machtigt Treatwell hierbij om zich toegang te verschaffen tot de het Stripe Connected Account van Partner, en om de Stripe Connected Account Gegevens met Stripe te delen. Stripe en Treatwell zijn er zelfstandig verantwoordelijk voor dat Stripe Connected Account Gegevens die in hun bezit is beveiligd is tegen ongeoorloofde openbaarmaking; en
   4. de Partner begrijpt en erkent dat wanneer Treatwell vermoedt dat Partner frauduleus, onrechtmatig, misleidend handelt of misbruik maakt, zij contractueel verplicht is om Stripe hiervan op de hoogte te stellen, direct nadat zij hiervan op de hoogte is geraakt.
  2. Treatwell verstrekt een factuur aan de Partner twee keer per kalendermaand (de "Factuur") waarop in het rekeningoverzicht bovenaan op de Factuur (het “Rekeningoverzicht”) het volgende wordt vermeld:
   1. het saldo dat van de vorige Factuur is overgenomen, indien van toepassing;
   2. wat Treatwell verschuldigd is aan de Partner met betrekking tot Uitgevoerde Boekingen in de periode sinds de laatste Factuur;
   3. wat de Partner verschuldigd is aan Treatwell met betrekking tot Kosten sinds de laatste Factuur (bv. Opstartkosten, Administratiekosten, Commissie, etc.) (Dergelijke bedragen worden afgetrokken van enig verschuldigd bedrag in 10.2 (b) hierboven); en
   4. het daaruit voortvloeiende rekeningsaldo (het "Eindsaldo"), dat door Treatwell aan de Partner verschuldigd is of door de Partner aan Treatwell.
  3. De Factuur zal ook alle categorieën Boekingen en Kosten aangeven, waaronder:
   1. Uitgevoerde Boekingen waarbij de Klant het totale verschuldigde bedrag vooruitbetaalt;
   2. Uitgevoerde Boekingen die gedaan zijn met gebruikmaking van de optie “Betalen op Locatie”;
   3. Widget Boekingen met Vooruitbetaling;
   4. Kosten die Partner dient te betalen aan Treatwell en die niet rechtstreeks verbonden zijn aan de inning door Treatwell van betaling voor een specifieke Boeking van een Klant (dat wil zeggen wanneer het Opstartkosten verschuldigd is of wanneer dergelijke andere Kosten of bedragen van tijd tot tijd zijn verschuldigd door Partner aan Treatwell); en
   5. Annuleringen.
  4. Indien het Eindsaldo negatief is, zal Treatwell binnen 3 tot 5 Werkdagen na de datum van de Factuur het Eindsaldo overmaken aan de Partner (mits de Partner haar bankgegevens heeft verstrekt aan Treatwell) en is er geen verdere actie nodig van de Partner met betrekking tot die Factuur.
  5. Als het Eindsaldo positief is, machtigt de Partner Treatwell om namens Partner instructies aan de financiële instelling te sturen die is geassocieerd aan de betalingsgegevens (zoals opgegeven in Connect) om eventuele betalingen van Partner aan Treatwell op basis van de Factuur te ontvangen uit het account van Partner. Wanneer een door Treatwell geïnitieerde betaling niet succesvol is, is de Partner verplicht binnen 14 dagen na de datum van de Factuur het Eindsaldo over te maken aan Treatwell op de rekening waarvan de gegevens in de Factuur worden vermeld op de wijze naar keuze van de Partner uit de door Treatwell geboden mogelijkheden, zoals bankoverschrijving, betaling per creditcard, domiciliëringsmandaat en/of periodieke betaling. Indien de Partner bedenkingen heeft over de Factuur of haar vermogen om het Eindsaldo binnen de vereiste termijn over te maken, dient de Partner Treatwell zo spoedig mogelijk te contacteren.
  6. Indien het Eindsaldo nul is, zal in de Factuur worden aangegeven dat het Eindsaldo is verrekend en dat Treatwell noch partner nog iets hoeven te doen met betrekking tot de Factuur.
  7. Op de Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
   1. Treatwell ontvangt als handelsagent van de Partner vooruitbetalingen van Klanten, en de schuld van de Klant aan de Partner met betrekking tot die Boeking is voldaan wanneer de vooruitbetaling door Treatwell is ontvangen;
   2. tenzij schriftelijk anders is overeengekomen tussen Treatwell en de Partner, zullen alle verdere betalingen van bedragen die door Treatwell worden geïnd en verschuldigd zijn aan de Partner strikt onderworpen zijn aan het feit of de Partner de Partnerdiensten heeft verstrekt op grond van een Boeking in overeenstemming met deze Overeenkomst; en
   3. onder het voorbehoud dat Partner heeft voldaan aan artikel 12.7(b) hierboven zijn verdere betalingen van Eindsaldi verschuldigd door Treatwell of de Partner, zoals van toepassing, in overeenstemming met artikel 12.4 of 12.5 hierboven.
  8. De Partner dient alle aan Treatwell verschuldigde bedragen te voldoen volgens artikel 10.5 zonder aftrek door verrekening, inhouding, tegenvordering, korting of anderszins. Indien enig door de Partner aan Treatwell krachtens deze overeenkomst verschuldigd bedrag niet betaald wordt op of vóór de vervaldatum van de betaling, worden alle bedragen die de Partner aan Treatwell verschuldigd is onmiddellijk opeisbaar en betaalbaar en onverminderd enig ander recht of rechtsmiddel ten gunste van Treatwell, waarbij Treatwell het recht heeft om:
   1. haar verstrekking van de Treatwell diensten en deze Overeenkomst op te schorten of te beëindigen, inclusief de verwijdering van de Partner van de Website en de App, tot naar tevredenheid van Treatwell een regeling getroffen wordt ter betaling of voldoening;
   2. de Partner de kosten in rekening te brengen ter verkrijging van de betaling of een gerechtelijke beslissing, waaronder alle redelijke beroepskosten (inclusief gerechtskosten) en overige kosten voor de afgifte van dagvaardingen of andere incassoprocedures; en
   3. ingeval de Partner meerdere locaties heeft met Treatwell, de door de Partner aan Treatwell verschuldigde bedragen te compenseren met de door Treatwell aan de Partner verschuldigde bedragen op grond van deze andere locaties.
  9. De Partner is verantwoordelijk voor alle restituties, terugboekingen, bankkosten en overige administratiekosten (“Bankkosten”) die voor rekening komen van Treatwell als gevolg van het verzuim door de Partner om Treatwell van tevoren in kennis te stellen van wijzigingen in de betalingsgegevens en/of -regelingen, inclusief maar niet beperkt tot:
   1. bankgegevens;
   2. annulering van een domiciliëringsmandaat;
   3. ontoereikende middelen;
   4. verval van een creditcard
  10. Treatwell behoudt zich het recht voor om alle door de Partner aan Treatwell verschuldigde bedragen en dergelijke Bankkosten in mindering te brengen op elk saldo dat door Treatwell namens de Partner is geïnd, voorafgaand aan de verdere betaling van enig Eindsaldo aan de Partner.
  11. Alle betalingen die Treatwell aan de Partner verschuldigd is, geschieden door bankoverschrijving, waarbij de bankgegevens worden gebruikt die door de Partner aan Treatwell in Connect zijn verstrekt (en zoals vermeld op de Factuur) en het is de verantwoordelijkheid van de Partner om ervoor te zorgen dat deze gegevens correct zijn. Treatwell verricht betalingen die verschuldigd zijn aan de Partner uitsluitend rechtstreeks aan de Partner en kan geen betalingen aan derden doen. De Partner dient Treatwell volledig schadeloos te stellen en te vrijwaren tegen alle verliezen, schade of vorderingen die mochten voortvloeien uit het verzuim van de Partner om Treatwell in kennis te stellen van wijzigingen van de bankgegevens, inclusief maar niet beperkt tot alle Bankkosten die hierdoor voor rekening komen van Treatwell.
  12. Treatwell behoudt zich het recht voor om rente te berekenen op alle bedragen die Partner verschuldigd is aan Treatwell en niet op de relevante vervaldatum zijn betaald tegen de wettelijke handelsrente. Deze rente groeit dagelijks aan vanaf de datum waarop de betaling betaalbaar werd tot de datum waarop Treatwell het volledige uitstaande bedrag ontvangt, samen met alle opgebouwde rente.
  13. In het geval van een geschil tussen Treatwell en de Partner, zal het onbetwiste bedrag aan Commissie terstond worden betaald aan Treatwell in overeenstemming met dit artikel 10. De Partner dient Treatwell met opgave van redenen in kennis te stellen van zijn betwisting binnen 14 dagen vanaf de ontvangst van de Factuur. Indien de Partner dit nalaat, wordt de Factuur als aanvaard geacht door de Partner. Voor alle duidelijkheid, dit is een aparte procedure die onderscheiden moet worden van de Partner klachtenprocedure zoals vermeld in Artikel 9 en deze voorwaarden voor Commissiebetaling zijn van toepassing ongeacht of de Partner een Klacht indient en ongeacht de uitkomst van de Klacht.
  14. De Partner is zelfstandig verantwoordelijk voor het inhouden en rapporteren van eventuele belastingen die van toepassing zijn op de Commissie in overeenstemming met alle toepasselijke wetgeving en de verzoeken van de relevante belastingautoriteiten, inclusief voor rente en boetes die worden opgelegd voor te late betaling of niet-inhouding. Uitsluitend de Partner is verantwoordelijk voor eventuele overeenkomsten met de relevante belastingautoriteiten over de fiscale aspecten van de Commissie. De Partner verstrekt op verzoek van Treatwell kopieën van belastingbetalingscertificaten en/of certificaten van belastingvrijstelling. De Partner verklaart en garandeert dat zij naar behoren is geregistreerd bij alle relevante belastingautoriteiten, voor zover dat is vereist.
  15. De Partner begrijpt en erkent dat Treatwell uitsluitend een commerciële boekingsagent is en de Partner Diensten niet zelf aanbiedt bij de Klant. De overeenkomst voor de Partnerdiensten wordt uitsluitend gesloten tussen de Partner en de Treatwell Klant. Als gevolg hiervan is het de verantwoordelijkheid van de Partner om eventueel BTW te berekenen over de totale waarde van de Boeking en om een BTW-bon aan de Klant te verstrekken, indien daarom wordt gevraagd. Treatwell brengt alleen BTW in rekening aan de Partner over de Commissie, in ruil voor de levering van de Treatwell Diensten.
  16. In het geval van frauduleuze of vermeende frauduleuze activiteiten door de Partner of indien Treatwell wettelijk, door middel van een gerechtelijk bevel, overheidsinstructie, arbitraire beslissing of op basis van haar annuleringsbeleid gehouden is om een ​​terugbetaling te doen van het geheel of een deel van een Boeking, behoudt Treatwell zich het recht voor om terugbetaling te vorderen van de Partner van het volledige bedrag dat door Treatwell aan de Klant moet worden terugbetaald en van alle daarbij behorende Bankkosten.
  17. Elke schending door Partner van dit artikel 12 wordt beschouwd als een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
 12. Looptijd van de Overeenkomst
  1. Deze Overeenkomst wordt kracht vanaf de Ingangsdatum en blijft van kracht totdat deze wordt opgezegd volgens de onderstaande bepalingen:

   Beëindiging zonder reden door een van beide partijen.

   Dit artikel is van toepassing op Treatwell diensten en Treatwell P2B Diensten.

  2. Deze Overeenkomst kan op elke moment schriftelijk worden opgezegd met betrekking tot de Treatwell Diensten, de Treatwell P2B Diensten of beide met inachtneming van een opzegtermijn van minstens 30 dagen door de ene aan de andere partij op grond van de bepalingen van dit artikel 13 of zoals anderszins wettelijk toegestaan.
  3. Als de Partner besluit deze Overeenkomst op te zeggen, moet dit kenbaar worden gemaakt (a) per bericht naar dit webformulier of de accountmanager van de Partner (c) door in Connect te selecteren dat hij de Overeenkomst op wil zeggen en niet langer Partner diensten wil ontvangen.
  4. Als Treatwell deze Overeenkomst op wil zeggen, nemen we telefonisch of per e-mail contact met u op via de gegevens die in Connect zijn verstrekt.

   Beëindiging met reden door Treatwell

   Dit artikel is van toepassing op Treatwell Diensten en Treatwell P2B diensten

  5. Treatwell kan deze Overeenkomst onmiddellijk opzeggen als zij daartoe een dringende reden heeft, met name in geval (a) de Partner deze Overeenkomst of wet- of regelgeving schendt (inclusief gegevensbeschermingswetgeving) of iets doet dat inbreuk maakt op de rechten van derden, inclusief handelingen die van invloed zijn op de veiligheid van de dienst, die frauduleus zijn of inbreuk maken op gegevens, (b) de Partner zich illegaal of ongepast gedraagt jegens een klant (inclusief gevallen waarin een Klant dit bij de politie meldt), Treatwell werknemers en/of werknemers van de Partner, of (c) er meer dan een klacht van een Klant over de Partner wordt ingediend (“Dwingende reden”).

   Beëindiging met reden door een van de partijen

   Dit artikel is van toepassing op Treatwell diensten die geen Treatwell P2B diensten zijn
  6. Iedere partij is gerechtigd een Treatwell Dienst die geen Treatwell P2B dienst is met onmiddellijke ingang te beëindigen middels een schriftelijke kennisgeving aan de andere indien:
   1. de wederpartij een Materiële Schending pleegt van een van de bepalingen van deze Overeenkomst voor zover de schending verband houdt met de Treatwell Diensten, behalve Treatwell P2B Diensten (met inbegrip van, maar niet beperkt tot artikel 6.1 (betalen van kosten en accepteren van Boekingen), 6.1, 6.2 (alleen afwijzen van Boekingen in uitzonderlijke gevallen), 6.5 (verzekeren van nauwkeurigheid van Partner inhoud), 6.6 (toestemming voor Portfoliofoto’s), 6.10, (Prijspariteit) 6.15 (niet-uitnodigen van Klanten), 6.16 (vermijden van Kosten), 6.17 (betalingsgegevens na gratis proefperiode), 6.18 (vermijden van Kosten aan het eind van de gratis proefperiode), 8.5 (correct gebruik van review platforms), 10 (Klantgegevens), 11.5 (toestemming Partnerinhoud) en 12 (Betalingsvoorwaarden)en die schending niet kan worden hersteld, of in het geval van een schending die kan worden hersteld, de wederpartij verzuimt de schending te herstellen binnen 7 dagen na ontvangst van een schriftelijke kennisgeving met alle gegevens van de schending en de eis tot herstel;
   2. de wederpartij pleegt een aanhoudende of herhaalde, (al dan niet materiële, en al dan niet herstelbare schending van een van de bepalingen van deze Overeenkomst;
   3. eigendommen of activa van de andere partij worden uitgewonnen, er wordt beslag op gelegd of er wordt een curator over eigendommen of activa van die andere partij benoemd;
   4. die andere partij maakt vrijwillige afspraken met haar schuldeisers of wordt onderworpen aan een onderbewindstelling;
   5. die andere partij treedt in liquidatie (behoudens voor het doel van fusie of reorganisatie en op een zodanige wijze dat de daaruit voortvloeiende vennootschap daadwerkelijk overeenkomt gebonden te zijn door, of akkoord gaat met, de verplichtingen die aan die andere partij worden opgelegd krachtens deze Overeenkomst);
   6. iets dat analoog is aan een van de voorgaande gebeurtenissen naar het recht van een jurisdictie plaatsvindt met betrekking tot die andere partij; of
   7. die andere partij haar bedrijf staakt of dreigt het te staken.

    Opschorten van de Treatwell Diensten

    Dit artikel is van toepassing op Treatwell diensten en Treatwell P2B Diensten
  7. Treatwell heeft het recht het account van de Partner tijdelijk op te schorten zodat de Partner niet langer Boekingen via Treatwell ontvangt en niet langer zichtbaar is op de Website, App, Widget of Distributiekanalen, inclusief via zoekopdrachten, als de Partner zich (vermoedelijk) schuldig maakt aan een Materiële schending van de bepalingen van deze Overeenkomst (inclusief, maar niet beperkt tot schending van 6.1 (betalen van kosten en accepteren van Boekingen), 6.1, 6.2 (alleen afwijzen van Boekingen in uitzonderlijke gevallen), 6.5 (verzekeren van nauwkeurigheid van Partner inhoud), 6.6 (toestemming voor Portfoliofoto’s), 6.10, (Prijspariteit) 6.15 (niet-uitnodigen van Klanten), 6.16 (vermijden van Kosten), 6.17 (betalingsgegevens na gratis proefperiode), 6.18 (vermijden van Kosten aan het eind van de gratis proefperiode), 8.5 (correct gebruik van review platforms), 10 (Klantgegevens), 11.5 (toestemming Partnerinhoud) en 12 (Betalingsvoorwaarden)) of als Treatwell onderzoek doet naar een mogelijke Dringende reden voor beëindiging.
  8. Indien Treatwell naar aanleiding van het onderzoek redelijkerwijs van mening is dat er sprake is van Materiële schending of als zij een Dringende reden heeft voor beëindiging, heeft Treatwell het recht deze Overeenkomst op te zeggen conform artikel hierboven.
  9. Naast het voorgaande en voor alle duidelijkheid, artikelen 11.3 en 12.8(a) zetten tevens gevallen uiteen waarin de Partner of Treatwell deze Overeenkomt op kunnen zeggen.
  10. Beëindiging van deze Overeenkomst, ongeacht de oorzaak ervan, laat de rechten en rechtsmiddelen van de partijen die bij de beëindiging zijn ontstaan onverlet.
  11. Bij beëindiging van deze Overeenkomst heeft de Partner niet langer toegang tot Connect. De Partner moet daarom alle gegevens en informatie die is opgeslagen in Connect voorafgaand aan beëindiging downloaden. Als de Partner dit niet kon doen en toch toegang wil tot zijn gegevens van Connect, kan hij contact opnemen met zijn accountmanager die ervoor zal zorgen dat deze gegevens worden versleuteld en per e-mail naar de Partner worden gestuurd voor zover dit wettelijk is toegestaan en praktisch mogelijk is.
 13. Vertrouwelijkheid
  1. Iedere partij bevestigt dat zij, hetzij uit hoofde van en in de loop van deze Overeenkomst of anderszins, informatie kan ontvangen of op een andere manier bekend kan worden met informatie over de wederpartij, haar marketingplannen, haar klanten of cliënten, bedrijven, bedrijfsplannen, financiën, technologie of zaken, welke eigendom is van en vertrouwelijk is voor de andere partij ("Vertrouwelijke Informatie").
  2. Elk der partijen verbindt zich ertoe om de vertrouwelijkheid van Vertrouwelijke Informatie te allen tijde te behouden en te beheren en om alle Vertrouwelijke Informatie beveiligd en beschermd te houden tegen diefstal, schade, verlies of onbevoegde toegang, en niet op enig tijdstip, hetzij gedurende de looptijd van deze Overeenkomst of in enige periode daarna, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar van de Vertrouwelijke Informatie, direct of indirect gebruik te maken van Vertrouwelijke Informatie of deze bekend te maken, te exploiteren, kopiëren of wijzigen, of toestemming daarvoor geven aan een derde of toestaan dat een derde dit doet, behoudens voor het enige doel van de uitoefening van haar rechten en verplichtingen uit hoofde hiervan.
  3. De bepalingen van en verplichtingen opgelegd door dit artikel 14 zijn niet van toepassing op enige vertrouwelijke informatie die:
   1. op het moment van ontvangst door de ontvanger in het publieke domein is;
   2. vervolgens in het publieke domein komt door geen fout van de ontvanger, haar functionarissen, medewerkers of agenten;
   3. rechtmatig van een derde is ontvangen door de ontvanger zonder dat er sprake was van beperkingen; of
   4. al voor de ontvangst ingevolge dezes bekend is bij de ontvanger.
  4. De ontvanger kan Vertrouwelijke Informatie in vertrouwen onthullen aan een professionele adviseur van de ontvanger of indien dit verplicht is volgens de wet, regelgeving of een bevel van een bevoegde instantie.
  5. Dit artikel 12 zal de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 14. Aansprakelijkheid
  1. Behoudens artikel 14.2 is de maximale totale contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid (inclusief nalatigheid) of anderszins van Treatwell uit hoofde van of in verband met deze Overeenkomst of een gelieerde overeenkomst, in geen geval hoger dan de Kosten die verschuldigd en betaald zijn aan Treatwell uit hoofde hiervan op de datum van de gebeurtenis die aanleiding geeft tot de betreffende vordering. Treatwell is voorts niet aansprakelijk voor inkomsten- of winstderving, verlies van contracten, goodwill, of andere immateriële verliezen of voor enige indirecte schade of gevolgschade, ongeacht de wijze waarop deze is ontstaan en al dan niet veroorzaakt door een onrechtmatige daad (inclusief nalatigheid), contractbreuk of anderszins (ook al is Treatwell door de Partner op de hoogte gesteld van de mogelijkheid van een dergelijke schade).
  2. Niets in deze Overeenkomst zal de aansprakelijkheid van Treatwell voor bedrog of voor overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door haar nalatigheid of voor haar opzettelijke wanbetaling of enige andere aansprakelijkheid ervan uitsluiten of in enig opzicht beperken, voor zover deze niet wettelijk mag worden uitgesloten of beperkt.
  3. Dit artikel 14 zal de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 15. Ranking
  1. Er zijn parameters die de ranking bepalen van de lijsten die ter beschikking worden gesteld aan Klanten via de App en/of Website. De volgorde waarin de Partnerlijsten weergegeven worden in de zoekresultaten als een klant zoekt op Partner Diensten op de App en/of de Website hangt af van een aantal parameters, waarvan de belangrijkste zijn:
   1. hoe nieuw de lijst is (nieuwere lijsten worden hoger weergegeven);
   2. hoeveel reviews de lijst heeft (minder reviews kan lagere ranking betekenen), de recentheid van deze reviews (meer recente reviews betekent een hogere ranking) en hoe hoog de reviews de Partner waarderen (negatieve reviews kunnen leiden tot lagere ranking);
   3. de zoekparameters die de Klant invoert en de beschikbaarheid van de Partner en zijn capaciteit om te voldoen aan de zoekcriteria (bijv. tijd en datum van de afspraak of locatie; als een Partner weinig beschikbaarheid heeft op tijdstippen die de Klant vraagt, zal hij minder hoog worden weergegeven in de volgorde van de zoekresultaten dan in andere zoekopdrachten);
   4. de betrouwbaarheid van de Partner op basis van het aantal annulering of verplaatsingen door de Partner van Boekingen of een gebrek aan reactiviteit betreffende bestellingsbevestigingen aan de Klant (dit kan allemaal leiden tot een lagere ranking); en
   5. de locatie van de Klant als de Klant locatie delen met Treatwell heeft geactiveerd via de App of browser (Partners de dichter bij de locatie van de Klant zijn gevestigd, hebben een hogere ranking in de zoekresultaten).

    Deze parameters worden gebruikt om de Klant een eerlijke indicatie te geven van de ervaring van andere Klanten en de Partner Diensten die beschikbaar zijn en bij hun wensen passen, en ze stellen de Klant in staat nieuwe lijsten, aanbevolen lijsten (op basis van Klanten reviews) en Partners te bekijken die qua beschikbaarheid en betrouwbaarheid het hoogst scoren.
  2. Klanten kunnen ook de zoekresultaten en ranking veranderen door een zoekopdracht te filteren op ‘Aanbevolen’, ‘Hoogst gewaardeerd’, ‘Prijs’ of ‘Korting’.
   1. Als een Klant zoekt op ‘Aanbevolen, wordt de volgorde van de Partners weergegeven op basis van een combinatie van beschikbaarheid van de Partner op de gewenste tijden, de locatie en de reviews.
   2. Als een Klant zoek op ‘Hoogst gewaardeerd’, wordt de volgorde van de Partners weergegeven op basis van het aantal reviews dat ze hebben ontvangen, de recentheid daarvan en hoe hoog de reviews waren.
  3. Partners hebben toegang tot waarderingen en reviews van Klanten betreffende hun Partner Diensten via de Website of App of via Connect, maar Partners hebben geen rechten op deze reviews en mogen geen kopieën maken van deze reviews bij beëindiging van de Partner account en/of de Treatwell Diensten.
  4. Treatwell ontvangt geen directe of indirecte vergoeding of equivalent van Partners om de ranking in zoekresultaten te boosten.
 16. Diversen
  1. Alle rechten op de Website, App, Partnersite en de content ervan, inclusief maar niet beperkt tot reviews van Klanten (behoudens rechten op Partner Content) en alle andere Intellectuele Eigendomsrechten die toebehoren of in licentie zijn gegeven aan Treatwell, blijven te allen tijde bij Treatwell berusten. Niets in deze Overeenkomst geeft de Partner enige rechten met betrekking tot zulke Intellectuele Eigendomsrechten of de daaraan verbonden goodwill. Om de website en de content ervan te stroomlijnen (inclusief de Partner Content), kan Treatwell naar eigen goeddunken van tijd tot tijd het formaat, de content en de stijl van beschrijvingen, foto's en menu's van de locatiepagina's wijzigen.
  2. In het geval van een wijziging van zeggenschap of het senior management van de Partner, dient de Partner het bestaan en de voorwaarden van deze Overeenkomst onder de aandacht te brengen van de nieuwe eigenaar of manager en Treatwell te informeren over de contactgegevens van het relevante nieuwe personeel.
  3. Iedere kennisgeving, factuur of andere mededeling die een partij aan de andere partij moet verstrekken of doen, is naar behoren verstrekt indien verzonden aan de wederpartij naar het in deze Overeenkomst opgegeven adres (of een ander adres dat schriftelijk of per e-mail aan de wederpartij is meegedeeld). Kennisgevingen die per aangetekende post of post met ontvangstbevestiging zijn verzonden, worden geacht drie werkdagen na de dag van verzending te zijn verstrekt. In alle andere gevallen worden de kennisgevingen geacht te zijn verstrekt op de dag waarop ze daadwerkelijk worden ontvangen.
  4. We hebben het recht om deze voorwaarden van tijd tot tijd te herzien en te wijzigen in overeenstemming met wijzigingen in marktomstandigheden die invloed hebben op ons bedrijf, wijzigingen in technologie, wijzigingen in betaalmethoden, wijzigingen in relevante wetten en wettelijke vereisten en wijzigingen in de mogelijkheden van ons systeem, en we verzoeken u derhalve vriendelijk onze voorwaarden regelmatig te herlezen. Deze zijn altijd beschikbaar op onze Website.
  5. De relatie van de partijen is die van onafhankelijke contractanten die op een objectieve, zakelijke manier handelen. Behoudens andersluidende bepalingen in deze Overeenkomst zal niets in deze Overeenkomst de partijen tot partners, joint ventures of mede-eigenaren maken.
  6. Geen van beide partijen mag, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de wederpartij (die niet op onredelijke gronden zal worden geweigerd, voorwaardelijk worden gesteld of worden vertraagd) deze Overeenkomst of een deel ervan cederen, overdragen, belasten, uitbesteden of anderszins ermee handelen.
  7. Een persoon die geen partij bij deze Overeenkomst is, heeft, onder voorbehoud van uitsluitend de bepalingen van artikel 11.7 en 11.8, niet het recht om enige voorwaarde van deze Overeenkomst af te dwingen.
  8. Het verzuim van een van beide partijen om op enig tijdstip of gedurende een bepaalde tijd enige bepaling van, of enig recht uit hoofde van, deze Overeenkomst af te dwingen of uit te oefenen, vormt geen, en mag niet worden uitgelegd als, afstand van deze voorwaarde of recht en heeft geen enkele invloed op het recht van die partij om deze later af te dwingen of uit te oefenen.
  9. Indien een bepaling van deze Overeenkomst onwettig, ongeldig of niet-afdwingbaar blijkt te zijn naar enig toepasselijk recht, zal deze bepaling, voor zover deze gescheiden kan worden van de overige bepalingen, geacht worden weggelaten te zijn uit deze Overeenkomst en dit zal op geen enkele wijze invloed hebben op de wettigheid, geldigheid of afdwingbaarheid van de resterende bepalingen.
  10. Deze Overeenkomst bevat alle voorwaarden die de partijen zijn overeengekomen met betrekking tot het onderwerp ervan en vervangt alle voorafgaande overeenkomsten, afspraken of regelingen tussen de partijen, hetzij mondeling of schriftelijk.
  11. Deze Overeenkomst wordt beheerst door en geïnterpreteerd overeenkomstig Nederlands Recht. Voor de beslechting van geschillen die voortvloeien uit of in verband met deze Overeenkomst onderwerpen de partijen zich aan de exclusieve bevoegdheid van de Nederlandse rechter.

   Treatwell BNL B.V. p/a Treatwell
   Nieuwezijds Voorburgwal 120 – 1012 SH Amsterdam