Zo schrijf je een goede vacature

Met een goede vacature wek je de interesse van toekomstige stylisten, therapeuten of stoel huurders. Daarom is het belangrijk om zo goed mogelijk weer te geven waar jij naar op zoek bent. Hieronder wat tips & tricks!

De titel van je bericht

Het begint natuurlijk bij de titel van jouw bericht. Waar ben je naar opzoek? Wees hierin zo duidelijk en specifiek mogelijk zodat jouw toekomstige teamlid precies weet waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld: Kapper / Kapster, Wimperstylist(e), Ruimte van 15m2 te huur of Stoel in kapsalon te huur.

Introductietekst

In de introductietekst geef je een korte omschrijving van je salon en vertel je waar je naar op zoek bent. Dit zijn namelijk de eerste zinnen die de lezer ziet. Probeer hiermee de interesse te wekken. Het is belangrijk om de volgende informatie in ieder geval toe te voegen: naam van de salon, locatie, functieomschrijving, parttime / fulltime.

Hair & Beauty op de Overtoom in Amsterdam is een recent geopende salon gespecialiseerd in verschillende haar & beautybehandelingen. Wegens grote vraag zijn wij op zoek naar een fulltime Kapper / Kapster. 

De omschrijving

Hopelijk heb je door middel van een duidelijke titel en enthousiaste introductie de interesse van lezers gewekt. In het bericht zelf is ruimte om meer te vertellen over jouw salon, de functie of over de ruimte/stoel die je wilt verhuren.

Omschrijving van de salon

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of ruimte/stoel om te huren, willen natuurlijk meer weten over de salon voordat zij interesse tonen. Vertel daarom wat voor salon je runt, wat je salon uniek maakt en hoe de sfeer is.

Hair & Beauty is een salon waar we veel verschillende behandelingen aanbieden. Je kunt bij ons terecht voor haar-, nagel- & gezichtsbehandelingen. In onze salon hebben we een koffiebar, wat zorgt voor een knusse, huiselijke sfeer. 

De rol & eigenschappen

Nu is het tijd om te vertellen wat de functie inhoudt of meer details te geven over de ruimte of stoel die je verhuurt. Daarnaast laat je in dit gedeelte ook weten naar wat voor persoon jij op zoek bent. Wanneer je een bericht plaatst voor de verhuur van een stoel of ruimte, is het belangrijk om bijvoorbeeld te vermelden of wifi wel of niet is inbegrepen.  

Tip: Gebruik bullet points, zodat het eenvoudig te lezen is.

Wegens drukte zijn wij op zoek naar een nieuwe haarstylist die past binnen ons team van vier van kappers & schoonheidsspecialisten. 

Wie ben jij?

  • Vriendelijk
  • Klantgericht
  • Collegiaal

Profiel

  • In het bezit van een kappersdiploma
  • Beschikt over minimaal X jaar relevante werkervaring
  • Beschikbaar van dinsdag t/m zaterdag

En het belangrijkste: wat heb jij te bieden?

Het moet natuurlijk voor beide partijen klikken, daarom is het goed om meer te vertellen over wat jij kunt bieden.

In dit jonge team zijn veel mogelijkheden om trainingen te doen en jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een marktconform salaris en hebben we elk kwartaal een gezellig teamuitje. Wil jij werken in een hippe salon in het centrum van Amsterdam? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet.

Salaris: wel of niet benoemen in je bericht?

JA! Dit is belangrijk om op Google vindbaar te zijn met jouw vacature. Daarnaast is dit voor zowel werkzoekenden als mensen die een ruimte willen huren (in dat geval benoem je de kosten van de ruimte/stoel per maand/week), belangrijk om te weten. Vind je het lastig om een specifiek bedrag te noemen? Geef dan een range aan waar binnen het salaris valt. Bijvoorbeeld: €1.600 – €1.800, afhankelijk van ervaring en opleiding.

Hopelijk zijn deze tips bruikbaar en vind jij de juiste kandidaat! Ga naar https://connectmettalent.treatwell.nl/ en deel de vacature met alle haar- en beauty professionals!