9 Spa’s / Sauna’s (Floating)
in Heel Nederland gevondenLocatie

Type salon

Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Float Center Heerde vinden:
Top! Dit is floaten!!!!!!!!!!!!!!!Harrie
Er past maar één woord: SUPER!Anja

Wat andere mensen van Float Center Babylon vinden:
Kleine, intieme salon. Een rustplek in het midden van een druk centrum.S.
Een heerlijk ontspannen Hamam-massage gehad, echt een aanrader!Vera

De beste Spa’s / Sauna’s (Floating) in Heel Nederland

Spa’s / Sauna’s in Heel Nederland scoren gemiddeld:
8.2 op basis van 259 stemmen.
82
gemiddeld

Tijdens het floaten drijft je gehele lichaam gewichtloos op heel zout water. Tijdens dit proces raken je lichaam en geest totaal ontspannen. Wil je meer weten over hoe floating precies werkt? Lees dan nu verder of boek nu je behandeling bij een van onze specialisten!

Wat is floating?

Tijdens een float sessie stap je in een stille warme cabine oftewel een float tank en ga je op je rug liggen. Het water in deze cabines is gevuld met een grote hoeveelheid zout, hierdoor drijf (float) je als het ware bovenop het water en support het water je gehele lichaam. je hoeft helemaal geen fysieke energie of moeite te doen om je positie in het water te behouden.

Het water blijft op een constante temperatuur en kan wat warm aanvoelen bij de eerste aanraking, maar dit wordt al snel anders doordat het verschil tussen de lucht en het water onmerkbaar wordt omdat ze dezelfde temperatuur zijn.

Je kunt er voor kiezen om het licht in de cabine uit te doen zodat je kunt rusten met gesloten of open ogen. Als de floating sessie afgelopen is zal een zacht muziekje dit aangeven.

Einde van de floatsessie

Nadat de floating sessie is afgelopen zijn je zintuigen scherper, is je geest vernieuwd en komt de wereld levendiger over. Het gevoel dat je krijgt na een float sessie is het beste te omschrijven als een vredig, ontspannen en blij gevoel.

Voordelen van Floating

  • Relaxatie:
  • Een van de grootste voordelen van floating is een diepe, langdurige ontspanning. We krijgen soms te vaak en te veel informatie binnen via onze zintuigen, floating is een manier om even pauze te nemen van alles om je heen en je lichaam en geest ruimte te geven voor reflectie en rust. Het komt vaak voor dat mensen na hun eerste float sessie zeggen dat ze zich nog nooit zo ontspannen hebben gevoeld.

  • Psychologische voordelen
  • Tijdens een floating sessie kan je geest alles los laten en kun je je focussen op wat je maar wilt. Het komt ook vaak voor dat floaters in een ‘’theta state’’ terecht komen, dit gebeurt voornamelijk voor het slapen gaan. De theta state is een mooie plek waar je al je creatieve inspiratie los kunt laten, sommige mensen hebben zelfs liedjes of boeken geschreven in deze fase. Waar je geest ook naartoe gaat tijdens het floaten, bijna iedereen stapt de cabine optimistisch en in balans uit.

  • Fysieke voordelen
  • Tijdens het floaten krijgt je lichaam de kans om zichzelf even te resetten en het kan gebeuren dat je een knak geluidje hoort bij je gewrichten, floating zorgt ook voor een verlaagde bloeddruk.

Onderzoek heeft aangetoond dat floating pijn kan verminderen, dit kan pijn zijn door een chronische conditie of door een ongeluk. Floating heeft vooral positieve effecten op de spieren omdat het floaten de spieren erg veel rust geeft. Vaak ervaren mensen ook een hele goede nachtrust na het floaten, dit maakt het een zeer geschikte behandeling voor mensen die lijden aan insomnia.

Boek nu je floating sessie bij een van de specialisten die zijn aangesloten bij Treatwell

Kom heerlijk tot rust tijdens een floatsessie. Boek nu je sessie bij Treatwell. Wij bieden je keuzevrijheid: je kunt online of in de salon betalen. Ook kun je in de agenda van de salon gelijk zien wanneer je behandeld kunt worden. Treatwell heeft het grootste aanbod van salons bij jou in de buurt!

In de categorie Spa’s / Sauna’s in Heel Nederland varieert de prijs van € 17,5 tot € 345.