36 Spa’s / Sauna’s (Sauna)
in Heel Nederland gevondenLocatie

Type salon

Beschikbaarheid

Maximale prijs


Wat andere mensen van Skin & Spa + Store vinden:
Heerlijke ervaring, ik kom zeker terug!Nikki
Prettige sfeer en er werd leuk gekletstStefanie

Wat andere mensen van Boetiek Giselle vinden:
goede voorziening(en) met hartelijke ontvangst in fijne en praktische ambiance.Mariel
Ik werd snel geholpen, goede service, ik was heel tevreden!Sarah

Wat andere mensen van Thaise Wellness Studio Marnda vinden:
Professionele massage met aandacht en zorg uitgevoerd.Marcia
Lekkere massage. Nette salon met aardige masseuse.Lianne

Wat andere mensen van Wellness en Meer vinden:
Onverwacht uitstekend alles was meer dan naar wensZuzana
Echt geweldig, een aanrader Ik ga zeker terug :-)Janine

De beste Spa’s / Sauna’s (Sauna) in Heel Nederland

Spa’s / Sauna’s in Heel Nederland scoren gemiddeld:
8.6 op basis van 1.443 stemmen.
86
gemiddeld

Wil je even heerlijk ontspannen en tegelijkertijd goed detoxen? Dan is een bezoek aan de sauna een heel goed idee. Een bezoek aan de sauna verbeterd namelijk je bloedcirculatie en versterkt je immuunsysteem. Naast dat het dus heerlijk ontspannen is in de sauna is het ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Lees nu verder of boek nu je sauna bezoek bij Treatwell

De werking van een sauna

Zodra je een sauna binnen stapt verwijdden je aderen zich en krijg je een grotere bloedcirculatie, net als wanneer je sport. Doordat je bloed zich beter kan verspreiden begint je lichaam met het reinigen van gedeeltes van je lichaam waar de bloedsomloop normaal gesproken minder actief is. Ook zorgt de grotere bloedsomloop ervoor dat er meer zuurstof naar de huid gaat.

In de sauna probeert je lichaam zichzelf de hele tijd af te koelen waardoor je eigenlijk een kunstmatige koorts creëert, hierdoor gaan je afweerstoffen beter werken en verbeterd je immuunsysteem. Ook word de huid rond 10 graden warmer en raak je dode huidcellen kwijt.

Verschillende soorten sauna’s

Je kunt in plaats van geen gewone sauna ook kiezen voor een stoombad. Stoombaden combineren vocht met warmte en worden minder warm dan traditionele sauna’s. Verder heb je geur, infrarood en kleuren sauna’s, al deze sauna’s hebben hetzelfde basisprincipe.

Zeezout

Vaak staan er bij de Sauna’s en douches zeezout, dit is zeker een aanrader! Goed scrubben met zeezout verwijdert dode huidcellen en verbeterd je huid waardoor de sauna beter zijn werking kan doen.

Goed voor de gezondheid

Een bezoek aan de sauna is heel goed voor het lichaam en de geest:

  • De sauna kan je helpen bij afvallen
  • Doordat je hart sneller gaat kloppen in de sauna gaat je metabolisme sneller werken, dit zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrandt. Het is een goed idee om de sauna te combineren met je fitness schema. Zorg er wel voor dat je jezelf rehydrateerd na een bezoek aan de sauna.

  • Detoxen
  • Je lichaam kan afvalstoffen op verschillende manieren verwijderen, een daarvan is door middel van zweten. Zo gaan er bijvoorbeeld sporen van lood, koper, nikkel en zink uit je lichaam als je zweet (deze afvalstoffen heb je waarschijnlijk buiten opgelopen) Je raakt deze kwijt door het zweet dat je lichaam verlaat vanuit je poriën.

  • Een verbeterd immuun systeem
  • De sauna helpt je lichaam niet alleen met het verwijderen van afvalstoffen, het helpt je lichaam ook met het maken van goede stoffen. Zodra je lichaamstemperatuur stijgt denkt je lichaam dat je een koorts hebt waardoor je lichaam meer witte bloedcellen gaat produceren. Regelmatig naar de sauna gaan vermindert de kansen op een griep of verkoudheid.

Extra treatments

Vaak zijn er in sauna’s extra faciliteiten en treatments te vinden. Meestal kun je naast het sauna bezoek ook genieten van ontspannende massages, beauty treatments, etc. Sommige grotere sauna’s hebben ook zwembaden in hun complexen en vaak kun je er ook eten.

Boek nu je bezoek aan een sauna bij Treatwell

Een regelmatig bezoek aan de sauna is goed voor je lichaam en je geest. Boek nu je sauna bezoek bij Treatwell. Treatwell heeft het grootste aanbod van salons bij jou in de buurt. Ook bieden we je keuzevrijheid, je kunt online of in de salon betalen.

In de categorie Spa’s / Sauna’s in Heel Nederland varieert de prijs van € 10 tot € 540.