Terug naar de salon: een update over heropening tijdens de uitbraak van het coronavirus

NL_Mobile

De meeste salons zijn (bijna) weer geopend. Sinds maandag 11 mei zijn de maatregelen van de overheid voor salons in Nederland gedeeltelijk opgeheven, waardoor zij de deuren weer mogen openen.

Wat kun je verwachten? Je zult waarschijnlijk een paar veranderingen in de salon opmerken, omdat we ons samen aanpassen aan het 'nieuwe normaal'. Denk hierbij aan aangepaste openingstijden, aanvullende maatregelen vanuit hygiënisch oogpunt, 1,5 meter afstand houden en een limiet op het aantal personen dat tegelijk in de salon aanwezig mag zijn. Deze aanpassingen maken de salon een veilige omgeving voor jou en onze partners. Wij volgen het overheidsadvies op de voet en handelen zoals de richtlijnen voorschrijven.

Een bezoek aan de salon staat bij veel van ons bovenaan op het verlanglijstje. Gezien de veranderingen is het online boeken van behandelingen de beste manier om een afspraak in te plannen. Wij nemen tot wel drie maanden van te voren boekingen aan, dus plan gerust vooruit.

Aangezien het goede nieuws zich snel verspreidt, raken de agenda’s van salons snel vol. Wij raden je aan een boeking te maken indien je binnenkort aan de beurt wilt zijn.

Mocht je een afspraak moeten verzetten (bijvoorbeeld omdat de door jou geboekte salon nog niet open is), dan kun je dit ook heel eenvoudig via Treatwell doen.

Wij blijven nauw met onze salon partners samenwerken om advies en begeleiding te bieden op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn. Je kunt als volgt helpen:

  • Vanwege de maatregel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, kan er een limiet zijn voor het aantal klanten dat in de salon aanwezig mag zijn. Ook vinden er voorlopig geen behandelingen zonder afspraken (walk-ins) plaats. Boek vooruit om verzekerd te zijn van een afspraak.

 

  • Was je handen om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden. Was ze bij binnenkomst (indien mogelijk) gedurende 20 seconden - zo lang duurt het om je handen volledig schoon te krijgen.

 

  • Voel je je niet goed, ben je recentelijk ziek geweest of ben je in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Verplaats dan je afspraak naar een later moment. Maak je geen zorgen: ook als je vooruitbetaald hebt, kun je jouw afspraak heel makkelijk verzetten. Je vindt een link naar 'afspraak verplaatsen' in de bevestigingmail of bij 'Mijn boekingen' in de app.

 

  • Zelfs als je jouw stylist ontzettend gemist hebt, is het belangrijk om fysiek contact te vermijden. De reünie wordt een feest - ook zonder knuffel of high five.

 

  • Betaal je behandeling vooruit, zodat niemand contant geld hoeft aan te raken. De andere optie is contactloos betalen in de salon.

 

  • Salons kunnen ervoor kiezen om de deur open te laten, zodat je de deurklink niet aan hoeft te raken (en het virus zich minder snel via oppervlakken verspreidt). Is de deur open als je arriveert? Laat dit dan zo. Laat - om dezelfde reden - je telefoon indien mogelijk in je tas.

 

  • Neem zelf iets te drinken mee. Denk aan een flesje water of een koffietje van de zaak om de hoek. Zo hoef je geen bekers of glazen van de salon te gebruiken.

 

  • Sommige salons zullen het waarderen als je een mondkapje draagt. De meeste salons die deze maatregel hanteren, geven dit aan op hun website of social-mediakanalen.

Op onze haar- en beautycommunity vind je informatie en updates over hoe wij voldoen aan de maatregelen van de overheid en onze branche (blijven) ondersteunen.

Laatste update: 14/05/2020