Salons blijven open: een update over de richtlijnen in de haar- en beautybranche

NL_Mobile

Salons blijven open. Vanaf dinsdag 14 oktober gelden in heel Nederland weer strengere maatregelen om het coronavirus te bestrijden, maar salons mogen open blijven.

Wat kun je verwachten tijdens je bezoek? Het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimten is nu verplicht. Ook in salons. Neem dus zelf een mondkapje mee.

Verder blijven alle oorspronkelijke maatregelen van het RIVM van kracht. Denk hierbij aan aangepaste openingstijden, aanvullende maatregelen vanuit hygiënisch oogpunt, 1,5 meter afstand houden en een limiet op het aantal personen dat tegelijk in de salon aanwezig mag zijn. Deze aanpassingen maken de salon een veilige omgeving voor jou en onze partners.

Heb je klachten? Verzet je afspraak. Dit kun je heel eenvoudig via Treatwell doen. Houd rekening met de verplichte quarantaine-tijd, ook als je in aanraking geweest bent met een persoon die besmet is met het coronavirus.

Wij blijven nauw met onze salonpartners samenwerken om advies en begeleiding te bieden op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn:

  • Het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimten - dus ook in salons - is nu verplicht. Neem deze zelf mee naar je afspraak.

 

  • Vanwege de maatregel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, kan er een limiet zijn voor het aantal klanten dat in de salon aanwezig mag zijn. Ook vinden er voorlopig geen behandelingen zonder afspraken (walk-ins) plaats. Boek vooruit om verzekerd te zijn van een afspraak.

 

  • Was je handen om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden. Was ze bij binnenkomst (indien mogelijk) gedurende 20 seconden - zo lang duurt het om je handen volledig schoon te krijgen. Of gebruik de desinfectiegel bij de ingang van de salon.

 

  • Voel je je niet goed, ben je recentelijk ziek geweest of ben je in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Verplaats dan je afspraak naar een later moment - houd hierbij rekening met de voorgeschreven quarantaine-tijd. Maak je geen zorgen: ook als je vooruitbetaald hebt, kun je jouw afspraak heel makkelijk verzetten. Je vindt een link naar 'afspraak verplaatsen' in de bevestigingmail of bij 'Mijn boekingen' in de app.

 

  • Betaal je behandeling vooruit, zodat niemand contant geld hoeft aan te raken. De andere optie is contactloos betalen in de salon.

 

  • Neem zelf iets te drinken mee. Zo hoef je geen bekers of glazen van de salon te gebruiken.

Op onze haar- en beautycommunity vind je informatie en updates over hoe wij voldoen aan de maatregelen van de overheid en onze branche (blijven) ondersteunen.

Laatste update: 14/10/2020