Zo zet je een call to action-button op je Facebookpagina

Het gebruik van de call to action-button bespaart je niet alleen kostbare tijd en telefoontjes met klanten, maar verhoogt ook de kans op meer boekingen en dus op meer klanten. Hoe dat zit? Online boeken maakt het voor jou én je klanten veel makkelijker om afspraken in te plannen, ook buiten de openingstijden om wanneer jij niet in de gelegenheid bent de telefoon aan te nemen, of mailtjes te beantwoorden.

Je hebt een Facebookpagina voor je salon, en je realiseert je welke voordelen de call to action-button kunnen opleveren. Om het je klanten zo makkelijk mogelijk te maken om afspraken te maken en meer boekingen te krijgen, is het belangrijk dat je de online boekingslink op je verschillende social media platformen zet. En dit is waar onze all-in-one software handig bij kan helpen.

call to action-button op Facebook

Call to action-button op Treatwell PRO

Treatwell PRO is Europa’s toonaangevende software voor salonmanagement, op maat gemaakt voor jouw behoeften en al met succes gebruikt door meer dan 40.000 salons in heel Europa.

Meer online zichtbaarheid, meer klanten voor jouw salon

Met je eigen Treatwell salonpagina bereik je duizenden potentiële klanten. Je pagina is geoptimaliseerd voor Google en je krijgt ook een gratis Boek Nu-widget om te gebruiken op je social media kanalen zoals Facebook en Instagram om beter gevonden te worden door nieuwe klanten.

Call to action-button voor Treatwell PRO Partners

Ben je al Treatwell PRO partner en wil je weten hoe je de call to action-button kunt toevoegen aan je social media kanalen? Op je Facebookpagina kun je de call to action-knop gebruiken zodat je klanten direct vanaf daar kunnen boeken.

Op deze manier kunnen klanten die de salon via Facebook hebben gevonden of die al met je verbonden zijn via Facebook, zoals bijvoorbeeld in Messenger, met een paar klikken direct via Facebook een afspraak inplannen. Handig voor jouw klanten die op social media zitten en zo eenvoudig zelf een afspraak kunnen inplannen in jouw agenda, en handig voor jou omdat het je een hoop belletjes bespaart. Zo houd je tijd over om te doen waar je goed in bent: klanten helpen!

Om online boekingen via Facebook mogelijk te maken, moet je je pagina configureren en een “Neem contact met ons op”-knop of een “Lees meer”-knop toevoegen. We hebben een korte handleiding voor je gemaakt over hoe je deze knoppen kunt toevoegen. Volg onderstaande stappen om de call to action-knop toe te voegen aan de Facebookpagina van jouw salon!

Call to action-button op de Facebook pagina van je salon plaatsen

  • Ga naar je Facebookpagina en klik rechtsboven op “Knop toevoegen
  • Een venster opent en toont verschillende soorten knoppen. Ga naar “Neem contact met ons op” of “Meer informatie“.
  • Nu zal een nieuw venster openen. Ga naar je Treatwell salonpagina en kopieer de link.
  • Plak de link in het vak en klik op opslaan. Klaar is Kees!

Social media widget op Treatwell PRO

Er is een nog een andere makkelijke manier om de button te activeren, gewoon binnen je Treatwell PRO app. Daar kun je inloggen met je gegevens en de social media widget direct installeren. Wij raden deze methode aan omdat je de mogelijkheid hebt om al je social media accounts te koppelen in je Treatwell PRO profiel.

  • Log in bij je Treatwell PRO profiel
  • Klik op de drie streepjes rechtsboven in beeld. Ga naar “Profiel” en klik daar op het tabblad “Online“. Hier vind je de optie om je social media accounts te koppelen door op de “Login” knop te klikken en je gegevens in te voeren.
Inloggen bij de social media-kanalen van de salon
  • Eenmaal ingelogd bij de juiste accounts, kunnen je klanten je vervolgens boeken via de knop op je social media-pagina’s. Deze verbindt hen rechtstreeks met je Treatwell-salonpagina.

    Wanneer je het account hebt verbonden, zie je staan dat de verbinding is voltooid en zal er een optie zijn om ook weer uit te loggen. Als je de widget van je social media wilt verwijderen, hoef je alleen maar op deze knop te klikken om uit te loggen om de verbinding te verbreken.
Er is ook weer een optie om je uit te loggen bij je social media-kanalen. Dan wordt de widget verwijderd.

Commissievrije boekingslink voor meer boekingen in je salon

Met commissievrije* boekingslinks kun je boekingen ontvangen zonder commissie te betalen. Of het nu van een nieuwe of terugkerende klant is.

Als je de gratis boekingslink op je website en in je marketingcommunicatie plaatst, worden klanten rechtstreeks naar je salonpagina op de Treatwell-website of -app geleid (afhankelijk van de link die je deelt).

*Als de klant ter plaatse betaalt, betaal je geen commissie en als ze hun boeking vooraf betalen, betaal je slechts een kleine 2% administratiekosten.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je klanten informeren over deze nieuwe functie en ze uitnodigen om online te boeken. Heel veel succes! Meer weten over Treatwell PRO? Hier vind je alle informatie.