Kapsalon inrichting ideeën voor alle soorten ruimtes

Ben je op zoek naar inspiratie voor de inrichting van je kapsalon? Zoek niet verder, want we hebben precies waarnaar je op zoek bent. In dit artikel vind je verschillende salonstijlen en daarbij voorbeelden van hoe je de perfecte inrichting erbij vindt. Lees snel verder.

20 ideeën voor kapsalon inrichting

Het kiezen van de ideale decoratie in kapsalons is een fundamenteel onderdeel van het opzetten van je eigen salon, aangezien het deel uitmaakt van je persoonlijke merk. Het is essentieel dat de inrichting van je kapsalon een boodschap afgeeft aan je klanten over wie je bent en wat je waarden zijn, dus houd daar rekening mee. Omdat we weten hoe moeilijk het kan zijn om bij een stijl te blijven (tussen de honderden ontwerpen die op Pinterest rondgaan), helpen we graag een handje met wat inspiratie.

Laten we bij het begin beginnen: wat voor ’thema’ wil je je salon geven? Hieronder vijf populaire thema’s die we veel terugzien in kapsalons.

  • Minimalistisch (heel geschikt voor de kapsalon inrichting van een kleine ruimte)
  • Rustiek en landelijk
  • Vintage of retro
  • Modern en industrieel
  • Luxueus en glamoureus

1. Inrichting voor een kleine ruimte: minimalistisch

Of je nu een passie hebt voor minimalistische decoratie, of dat dit je beste optie is omdat je salon klein is, ga voor een eenvoudige en professionele inrichting. Dat wil zeggen zonder al te veel meubilair en met “strakke” muren om het ruime saloneffect te bereiken dat je zoekt. Hieronder een aantal voorbeelden van minimalistische inrichtingen voor kleine salons.

Treatwell – Guap@s peluquería
Treatwell – Garden 17
Salón Rafael Dueñas Hair & Make Up
Treatwell – Cheveux d’Or Estilistas

2. Rustiek en landelijk

De “boho” stijl is wat ons betreft nu al de duidelijke winnaar van 2023. Dit is waar het bij rustieke en landelijke inrichting om gaat, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke houtsoorten en materialen, planten, milieuvriendelijke stoffen en zelfs tweedehands meubilair. Als dit jouw stijl is, wil je een “eco-salon”. Dit zijn enkele van de toppers op Treatwell:

Treatwell – Gonzalo Caruz Studio
Treatwell – Pelo Verde Salón Botánico
Treatwell – Zhervo Lavapiés
Treatwell – ICUS espai sostenible

3. Vintage en retro

Een salon die nostalgie uitstraalt? Dan zit je goed met een retro & vintage inrichting. Probeer een super retro vibe te creëren door te spelen met seventies vormen en stukken – zowel in spiegels als op de vloer – en kies je kleuren of behang aansluitend.

Tip: ga op zoek naar vintage stoelen en fauteuils – je klanten zullen er dol op zijn!

Treatwell – Tris Tras by Emily Kalenberg
Treatwell – Betty Up Peluquerias
Treatwell – Alone Ecofriendly Nou de la Rambla
Treatwell – Flama by Mayte Esteban

4. Modern en industrieel

Als je van strakke, moderne kapsalons houdt, is dit het decor voor jou: een perfecte mix van luxe en minimalisme. Richt je op hoge plafonds, veel licht, grote spiegels, houten details en beperk je tot een paar kleuren (maximaal drie). Hier een aantal van de moderne kapsalonontwerpen op Treatwell:

Treatwell – Backstage BCN – Valencia
Treatwell – Menta beauty Place
Treatwell – Maison de Beauté Madrid
Treatwell – Opera Lounge

5. Luxueus en glamoureus

Als ’the bigger the better’ jouw levensmotto is, past een luxueuze en glamoureuze saloninrichting bij jou. De sleutel ligt ‘m hier in de contrasten die je gebruikt. We raden aan te kiezen voor voor muren in lichte tinten zodat de verschillende meubels en textiel extra opvallen. Hier een aantal voorbeelden van onze marktplaats:

Treatwell – Studio 85
Treatwell – Valino Hair
Treatwell – Deja Vu Hair & Make Up
Treatwell – Alex Guillem Estilista

Dingen om in gedachten te houden bij de inriching

Bij het inrichten van een salon zijn er een paar algemene zaken om rekening mee te houden.

De indeling van de ruimte: kies de indeling die je salon de meeste ruimte* biedt zodat je klanten comfortabel kunnen genieten van hun behandelingen. Hoe meer ruimte, hoe meer licht je hebt (en dat waarderen we allemaal).

*Pro tip: ga all in met verborgen opbergmeubels.

Gebruik spiegels: als je salon weinig (natuurlijk) licht heeft door bijvoorbeeld weinig ramen, kan het al snel donker worden, waardoor een ruimte automatisch kleiner oogt. Gebruik dan spiegels om de ruimte van je salon groter te laten lijken.

Onderscheiding van diensten: bied je verschillende diensten aan? Speel dan met kleuren en planten zodat je klanten alle ruimtes en diensten (manicure, kapper of massage) goed kunnen onderscheiden. Als je verschillende sferen op zintuiglijk niveau wilt creëren, zijn licht en muziek natuurlijk je beste hulpmiddelen.

De muren: zelfs als je je salon minimalistisch en sober inricht, probeer de muren dan toch een extra tintje te geven. Je klanten (en jijzelf en je team) zullen er veel tijd aan besteden, dus maak er het beste van! Foto’s? Posters met al je aanbiedingen en promoties? Het mag allemaal.

Selfie-ruimte: Maak een selfie ruimte of selfie muur in je salon (als hier ruimte voor is). Je zult veel meer vermeldingen krijgen van je klantenkring (en niet te vergeten dat je daardoor weer meer klanten zult aantrekken).

Personeel en beperkingen: het spreekt voor zich, maar je moet natuurlijk ook rekening houden met wat het budget van je salon is, wat je personeel nodig heeft en wat de beperkingen van je salon zijn.

Bereik meer met Treatwell Pro

Als je aan de schoonheid van je salon denkt, denk je waarschijnlijk niet als eerste aan het managmentgedeelte. Begrijpelijk, maar natuurlijk is dit ook een heel belangrijk onderdeel van het runnen van een salon én een van de voornaamste redenen waarom je je salon kunt runnen zoals je doet.

Met Treatwell Pro nemen we een gedeelte van die administratieve rompslomp van je over, zodat jij je kunt focussen op waar je blij van wordt: het helpen van je klanten. Digitale agenda, meer online zichtbaarheid, voorraadbeheer… het zijn een aantal van de zaken die wij voor je (min of meer) uit handen nemen. Benieuwd geworden?