Zoek op Treatwell naar IPL bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
IPL (Intense Pulsed Light) is een ongekende methode voor definitieve ontharing die gebruik maakt van verschillende golflengtes licht. Met IPL zijn zowel kleine als grote oppervlaktes haarvrij te maken. Afhankelijk van je huid, je haar en het te ontharen gebied zijn 6 tot 12 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Afhankelijk van de haargroei kunnen de IPL-behandelingen om de 4 à 6 weken plaatsvinden.

Met IPL kun je namelijk binnen enkele sessies zowel kleine als grote oppervlaktes op het lichaam haarvrij maken.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN IPL?

Voorafgaand aan de eerste behandeling, zul je eerst een testsessie krijgen om te zien of IPL geschikt is voor jou. Wanneer dit het geval is, kun je in een aparte kamer plaatsnemen en krijg je een beschermende bril opgezet. In welke houding je plaatsneemt is volledig afhankelijk van het te ontharen gebied, maar de specialist zal ervoor zorgen dat het hoe dan ook comfortabel voor je is. Vervolgens zal het kleine apparaat lichtflitsen uitstralen die de haarzakjes kapotmaken. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van welk gebied je laat behandelen. Het kan zijn dat je tijdens de treatment wat tintelingen voelt, maar echt pijnlijk zal dit niet zijn. Het gevoel is ongeveer vergelijkbaar met de pijn van een zonverbrande huid. Laat je hier vooral niet door afschrikken, dit kleine beetje ongemak voor een haarvrije huid is de behandeling meer dan waard!

GOED OM TE WETEN

  • IPL werkt het beste wanneer jouw haartjes zich in de groeifase bevinden. Het is daarom aan te raden om gedurende vijf dagen voor de behandeling je haar niet meer te scheren.
  • Voor een optimaal resultaat zul je meerdere behandelingen nodig hebben, aangezien de eerste behandeling slechts enkele haarzakjes zal beschadigen. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig voor een gladde huid.
  • IPL kan bijna overal in het gezicht en op je lichaam worden gebruikt.
  • Hoe donkerder jouw haar is, hoe effectiever de IPL-behandeling zal zijn. Heb je een gebruinde huid omdat je net terug bent van de zon? Dan kun je het beste even wachten met een IPL-behandeling. Experts raden af om de behandeling met een zongebruinde huid te ondergaan.
  • IPL is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Houd er wel rekening mee dat IPL wordt afgeraden bij zwangere vrouwen en mensen jonger dan 18 jaar.

WAT IS HET VERSCHIL MET LASERONTHAREN?

Zonder al te technisch te worden, heeft IPL veel gemeen met laserontharen. Het verschil zit in het feit dat IPL werkt met verschillende golflengtes, terwijl laserontharen werkt met één golflengte. Hierdoor is het bij IPL mogelijk om grotere gebieden te behandelen. De lichtgolf wordt geabsorbeerd door het pigment van je haar, waardoor het haarzakje wordt beschadigd en er geen nieuw haartje meer zal groeien. Dit leidt uiteindelijk tot een heerlijk zachte en haarloze huid!


Deel dit artikel