5 spookachtig handige Halloween marketingtips voor in de salon

We willen het stiekem nog niet helemaal toegeven, maar de zomer is écht voorbij. De blaadjes vallen van de bomen en op straat zien we de eerste sjaals alweer verschijnen. Het is herfst: het seizoen van ‘doe maar lekker een theetje’, bordeauxrode nagels en auburn kapsels. Maar ook het seizoen van de populaire feestdag Halloween.

Naast kou, brengt dit seizoen een hoop mogelijkheden met zich mee. Het is officieel spooky season en dat betekent dat er weer een aantal mooie kansen klaarliggen voor bang makend goede marketingacties voor in de salon. We delen een paar Halloween marketingtips om te gebruiken.

1. Decoreer de salon in Halloween-stijl

Om vast goed in de halloweensferen te komen, kun je de salon aankleden met halloweendecoratie. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van kleine pompoentjes met waxinelichtjes erin, of spinnenwebben in de hoeken van spiegels. Ook leuk: hang vleermuisjes en spinnetjes aan doorzichtige draadjes aan het plafond. Alles om het maar zo griezelig mogelijk te maken.

Vergeet daarbij trouwens de ramen niet. Trek aandacht van voorbijgangers door halloweendecoratie in het raamkozijn te plaatsen. Ook hierbij kun je leuk gebruikmaken van pompoenen, vleermuizen en spinnenwebben, maar denk bijvoorbeeld ook aan een skelet of een bordje met ‘Happy Halloween’ erop.

halloween marketingtips
Unsplash – Hello I’m Nik

2. Vergeet social media niet

Vergeet je speciale aanbiedingen en foto’s van de salon natuurlijk ook niet te delen op je socials. Halloween is de ultieme kans om je kunsten te promoten op social media zoals Facebook, Instagram en TikTok. Ben je nail artist? Creëer een aantal spooky sets en plaats foto’s op Instagram. Ook leuk: neem een tutorial op met hoe klanten zelf aan de slag kunnen met een Halloween look.

3. Organiseer een win-actie

Zoals je misschien al eens is opgevallen, doen win-acties het altijd goed. Je kunt op social media een wedstrijd houden voor het engste of leukste kostuum, de creatiefste make-up of de griezeligste nail art. Je volgers kunnen jou taggen in hun creaties, wat meer zichtbaarheid voor jouw salon oplevert. De prijs zou een gratis extraatje bij een normale behandeling kunnen zijn.

Als je het iets simpeler wilt aanpakken, kun je ook een Halloween-post plaatsen die je volgers kunnen delen of eronder kunnen reageren. Zo hoeven ze niet zelf aan de slag, en levert het toch zichtbaarheid op voor jouw salon.

4. Bied halloweenpromoties en -diensten aan

Halloween is een kans om meer bezoekers te trekken en klanten te binden. Aanbiedingen moeten daarom aantrekkelijk zijn en op het juiste moment komen. Creëer bijvoorbeeld speciale arrangementen waarmee je klanten geld kunnen besparen, en overweeg kortingen op producten of diensten.

Ook goed om te weten is dat Halloween dit jaar op een maandag valt. Je raadt het al: veel halloweenfeestjes zullen plaatsvinden in het weekend ervoor. Dit is de uitgelezen kans om hier in de salon handig op in te springen. Indien mogelijk kun je bijvoorbeeld je openingstijden in de dagen voor én tijdens het halloweenweekend iets verruimen en speciale halloweendiensten aanbieden.

Met een paar kleine aanpassingen kun je een groot verschil maken en ervoor zorgen dat klanten zich speciaal voelen. Met Treatwell PRO houd je ze eenvoudig op de hoogte van van alles wat je doet in de salon en hoe ze kunnen profiteren van alles wat je aanbiedt. Zo kun je bijvoorbeeld handige marketingacties opzetten om precies de juiste doelgroep te bereiken.

5. Werk samen met andere winkels en salons

Is er een winkel of andere bij jou in de buurt waarmee je een samenwerking kan opzetten rond Halloween? Bijvoorbeeld een make-up artist, kapsalon of nail artist die mee kan helpen een Halloween look te creëren. Zo kun je een leuk pakket aanbieden, of je kunt met elkaar afspreken klanten naar elkaar door te sturen die op zoek zijn naar een Halloween creatie.

Niet vergeten: heb plezier

Vergeet niet om tijdens deze periode vooral lol te hebben. Halloween is een van origine Amerikaanse feestdag, die tegenwoordig ook in Nederland steeds populairder wordt, zeker gezien de creativiteit die de dag met zich meebrengt. Het biedt eindeloos veel mogelijkheden om lekker aan de slag te gaan met make-up, kapsels, nagels, outfits en decoratie. Alles mag en niets is te gek tijdens Halloween!