Oranje boven! Zo stoom je jouw salon klaar voor Koningsdag

Nog maar een paar weken en het is weer zover: het hele land kleurt oranje, mensen stallen hun kraampjes uit op straat en de straten stromen vol met feestgangers. Koningsdag is een van de vrolijkste dagen van het jaar en daar kun je met jouw salon handig op inspelen door gebruik te maken van koningsdagacties – of je nu open blijft voor behandelingen of dichtgaat.

Benieuwd naar hoe je je salon kunt klaarstomen en hoe je kunt profiteren van deze feestelijke gelegenheid? Lees dan snel verder.

Ook interessant: Zo blijf je de lentedrukte voor in jouw salon

Pexels – Miguel Á. Padriñán

Een koninklijk interieur

Koningsdag is de perfecte gelegenheid om je salon om te toveren tot een feestelijk en uitnodigend Koningsdag-paradijs. Hier zijn enkele interieurtips om je salon op te fleuren en klanten in de feeststemming te brengen:

  • Oranje decoraties: voeg wat oranje decoraties toe aan je salon, zoals oranje ballonnen, slingers en bloemen. Ook kun je leuke rood-wit-blauwdecoraties toevoegen. Houd het wel subtiel, je wilt ook niet dat de unieke stijl en sfeer van je salon verloren gaat in de oranjegekte.
  • Thematische displays: maak een display met Koningsdag gerelateerde producten, zoals oranje nagellak of haarsieraden om klanten aan te moedigen om deze speciale items te kopen.
  • Koninklijke accessoires: voeg wat koninklijke accessoires toe, zoals gouden kroontjes of scepters, om je salon een Koninklijk tintje te geven en klanten in de sfeer van de feestdag te brengen.
  • Speciale aanbiedingen en prijzen: maak gebruik van oranje prijskaartjes of posters met speciale aanbiedingen om klanten aan te moedigen om op Koningsdag naar je salon te komen. Daarover hieronder meer.

Koningsdagacties en promoties

Natuurlijk draait Koningsdag niet (alleen maar) om de decoraties. Als er één ding is waar de dag bekend om staat, is het om de leuke koopjes en aanbiedingen. Koningsdag is een mooie kans om creatief te zijn en je te onderscheiden van de rest. Hier zijn enkele ideeën voor koningsdagacties die je salon kan inzetten:

Acties op de dagen voor Koningsdag

Het bieden van speciale aanbiedingen en acties voorafgaand aan Koningsdag is de perfecte manier om je klanten te laten weten dat je klaar bent voor deze feestelijke dag en om ze aan te moedigen om je salon te bezoeken in aanloop naar de dag.

  • Een “oranje makeover”: bied een speciale deal aan voor een nieuwe haarkleur, nagellak, make-up of – doe eens gek – wenkbrauwbehandeling in de kleur oranje. Dit is perfect voor klanten die graag opvallen tijdens Koningsdag en die hun look willen vernieuwen.
  • Koninklijke behandeling: bied je klanten een speciale deal aan voor een combinatiebehandeling, zoals een gezichtsbehandeling met een voetmassage. Maak het extra feestelijk door hierbij bijvoorbeeld oranje vruchtenthee te serveren.
  • Gratis kleinigheidje: geef je klanten een gratis oranje haarband, make-up spons of nagellak bij elke behandeling die ze boeken vóór Koningsdag. Dit is een leuke manier om je klanten te bedanken en om ze te stimuleren om tijdig een afspraak te maken.

Met deze koningsdagacties kun je jouw klanten verleiden om een afspraak bij je te maken en hen een extra speciale Koningsdag-ervaring te bieden.

Ook interessant: Vijf manieren om flash promo’s in te zetten in jouw salon

Zo maak je er een feestje van op Koningsdag zelf

Op Koningsdag zelf is het belangrijk om je salon aantrekkelijk te maken voor de feestvierders. Dit kan bijvoorbeeld door speciale Koningsdag-behandelingen aan te bieden tegen gereduceerde prijzen. Hieronder volgen enkele ideeën voor koningsdagacties die je kunt inzetten op de dag zelf:

  • Speciale Koningsdag-behandelingen: stel speciale Koningsdag-behandelingen samen en bied deze aan tegen gereduceerde prijzen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Royal oranje’ nagelbehandeling, of een speciale Koningsdag-haarkleuring (Máximablond, bijvoorbeeld).
  • Gratis behandelingen: lanceer een koningsdagactie waarbij klanten bij aankoop van een product een gratis behandeling krijgen. Dit kan een goede manier zijn om klanten aan te trekken en ze te laten kennismaken met de diensten die je salon biedt.
  • Kortingsbonnen: deel kortingsbonnen uit aan voorbijgangers om hen te verleiden om naar je salon te komen. Zorg ervoor dat de kortingsbonnen duidelijk en aantrekkelijk zijn, en dat de voorwaarden helder zijn.

Koningsdagactiviteiten voor de deur van je salon

Om de verkoop op Koningsdag zelf te verhogen, kun je ook overwegen om een spel of activiteit te organiseren voor de deur van je salon. Hieronder vind je enkele ideeën voor spelletjes en activiteiten die je kunt organiseren:

  • Oranje nagellakwedstrijd: organiseer een wedstrijd waarbij voorbijgangers hun nagels binnen een bepaalde tijd kunnen lakken in de kleur oranje. De persoon met de mooiste nagels wint een prijs.
  • Loterij: organiseer een loterij waarbij voorbijgangers een lootje kunnen kopen om kans te maken op leuke prijzen. Zorg ervoor dat de prijzen relevant zijn voor je salon en dat ze aantrekkelijk genoeg zijn om mensen te verleiden om mee te doen.
  • Foto-actie: maak een leuke Koningsdag-fotocorner voor de deur van je salon en moedig voorbijgangers aan om foto’s te maken en deze te delen op social media. Geef mensen een goede reden om mee te doen, zoals een gratis behandeling of korting op een product.

Door deze activiteiten te organiseren kun je niet alleen nieuwe klanten aantrekken, maar ook de feestelijke sfeer van Koningsdag benutten en je salon promoten. Zorg er wel voor dat de activiteit past bij de uitstraling van je salon en bijdraagt aan de feestelijke sfeer van de dag.

Ook interessant: User generated content: wat is het en wat kan het voor jouw salon doen?

Pexels – Osvaldo Castillo

Marketingacties waar je ‘uwe hoogheid’ tegen zegt

Om je salon in de aanloop naar Koningsdag te promoten en meer klanten aan te trekken, is het belangrijk om marketing slim in te zetten. Hieronder vind je enkele tips voor het inzetten van social media, advertenties en e-mailmarketing:

  • Social media: maak gebruik van social media platforms zoals Facebook, Instagram en TikTok om je salon te promoten. Post foto’s van je salon, geef sneak previews van speciale behandelingen die je gaat aanbieden, en deel aanbiedingen of kortingscodes die geldig zijn in de aanloop naar Koningsdag. Zorg er wel voor dat je social media posts opvalt en visueel aantrekkelijk zijn, zodat ze meer kans hebben om gedeeld te worden.
  • Advertenties: overweeg om advertenties te plaatsen op social media platforms of andere online platforms om je salon te promoten. Advertenties kunnen gericht worden op een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld mensen die in de buurt wonen en mogelijk geïnteresseerd zijn in een behandeling. Maak de advertenties visueel aantrekkelijk en zorg ervoor dat ze een duidelijke call-to-action bevatten, zoals “Boek nu jouw Koningsdag behandeling bij ons!”.
  • E-mailmarketing: stuur een e-mail naar je klantenbestand om hen op de hoogte te stellen van je aanbiedingen en acties in de aanloop naar Koningsdag. Gebruik een pakkende onderwerpregel om de aandacht van je klanten te trekken en zorg ervoor dat de inhoud van de e-mail kort en bondig is. Voeg ook een duidelijke call-to-action toe, zoals “Boek nu jouw Koningsdag behandeling en ontvang 10% korting!”.

Zo, nu heb je (hopelijk) een idee gekregen van hoe je op jouw salon op een unieke manier klaarmaakt voor Koningsdag. Heb jij er al oranjekoorts van gekregen? Wij wel, in ieder geval. Wat je ook besluit te doen op de verjaardag van koning WimLex, we willen je in ieder geval een hoop plezier (en omzet) wensen. 🦁🧡