De ultieme guide voor het inrichten van je salon (mét inspiratiefoto’s)

Je bent je eigen salon begonnen en het is tijd om deze in te richten. Spannend! Of misschien heb je al een salon, maar is het simpelweg tijd voor een nieuwe inrichting. Het is geweldig om je eigen draai aan de ruimte te kunnen geven, maar ook zeker geen makkie. Want naast de nodige spullen om je salon te kunnen runnen (zoals producten, apparatuur en – natuurlijk – Treatwell Pro 😉) krijg je natuurlijk ook te maken met het daadwerkelijk stylen van de salon. En waar begin je?

Hoe richt je een schoonheidssalon in?

In dit artikel nemen we je graag mee in het proces van saloninrichting. Waar moet je rekening mee houden? Hoe zorg je ervoor dat jouw salon eruit springt ten opzichte van je concurrentie? Hoe zit het met kleurgebruik? Het komt allemaal aan bod.

Hieronder vind je 5 tips voor het (opnieuw) inrichten van jouw salon.

1. Kies een thema en stijl

Kies een thema en stijl die passen bij wat jij met jouw salon wilt uitstralen en wat bij je doelgroep past. Overweeg om een thema te kiezen dat een bepaalde sfeer creëert, zoals natuurlijk, modern of vintage. Kies kleuren die passen bij het gekozen thema en stijl, en die ontspanning en rust uitstralen.

Een moderne sfeer kan juist strak en minimalistisch zijn, met gebruik van stijlvolle materialen zoals glas en metaal. Bij een vintage sfeer kan bijvoorbeeld gekozen worden voor meubels en decoratie uit een bepaalde periode, zoals de jaren ’50 of ’60.

Het is belangrijk om ook de kleuren zorgvuldig te kiezen. Kleuren kunnen bijdragen aan de ontspanning en rust in de salon. Zachte kleuren zoals pasteltinten of natuurlijke kleuren zoals groen en bruin kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een ontspannen sfeer. Bij een modernere uitstraling kunnen juist felle kleuren of juist zwart-wit combinaties worden gebruikt.

Weet je even niet waar je moet beginnen? Geen paniek. Neem eens een kijkje op Pinterest bijvoorbeeld, daar staat het bomvol met foto’s van de meest prachtige en uiteenlopende salons om inspiratie uit op te doen.

Treatwell – JustMe
Treatwell – Yumi Beauty

2. Zorg voor de juiste en kwalitatief hoogwaardige apparatuur

Natuurlijk kan een salon niet bestaan zonder gebruik te maken van apparatuur. Goede en duurzame apparatuur zoals behandelstoelen, spiegels en verlichting zorgen voor het comfort en gemak van de klanten, terwijl hoogwaardige skincare-producten, nagellakken en tools de kwaliteit van de behandelingen kunnen verhogen. Het is belangrijk dat alle apparatuur en benodigdheden goed onderhouden en hygiënisch zijn.

Zorg er bij het kiezen van producten en materialen voor de behandelingen voor dat deze van hoge kwaliteit zijn. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de behandelingen en de ervaring van de klant. Het is daarom verstandig om producten en materialen bij betrouwbare en kwalitatieve leveranciers te kopen. Het opstellen van een inventarislijst van de benodigde apparatuur en benodigdheden kan helpen bij het organiseren en beheren van de benodigdheden in de salon.

Treatwell – Parfumerie Becker
Treatwell – Beauty Island Roma

3. Creëer een wachtruimte

Creëer een comfortabele en ontspannende wachtruimte voor klanten met comfortabele stoelen of banken, leestafels, tijdschriften en drankjes. Deze ruimte hoeft niet groot te zijn – als je een wat kleinere salon hebt is een comfy stoel of zitbankje al voldoende. Zolang het maar duidelijk is dat de klant daar even plaats kan nemen om te wachten.

Planten, geurkaarsen of rustgevende muziek kunnen worden toegevoegd om de ontspanning te bevorderen en de sfeer te verbeteren. Het is belangrijk om voldoende verlichting en ventilatie in de wachtruimte te hebben om een ​​comfortabele sfeer te creëren.

Treatwell – Babassu
Treatwell – Nails 2 Go

4. Zorg voor voldoende opslagruimte

Het is belangrijk om opslagruimte te creëren die netjes en georganiseerd is. Investeer in kasten, planken en lades om alles op te bergen en zorg ervoor dat je een logische indeling hebt zodat je gemakkelijk alles kunt vinden. Het bijhouden van de voorraad is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd genoeg producten en benodigdheden hebt.

Door de voorraad bij te houden, voorkom je dat je plotseling zonder essentiële producten komt te zitten. Daarnaast helpt een goed georganiseerde en schone opslagruimte niet alleen bij het efficiënt uitvoeren van de behandelingen, maar ook bij het verbeteren van de algehele uitstraling van de salon.

Efficiënt voorraadbeheer met Treatewell Pro

Binnen de software van Treatwell Pro vind je functies die helpen bij het beheer van de voorraad van je salon. Zo is er de mogelijkheid om producten toe te voegen en bij te houden in een online voorraadlijst. Hiermee kun je je voorraadbeheer eenvoudig bijhouden en zien wanneer bepaalde producten opnieuw moeten worden aangevuld.

Daarnaast kan Treatwell Pro worden gekoppeld aan de voorraadsystemen van leveranciers, waardoor automatisch bestellingen worden geplaatst wanneer de voorraad van bepaalde producten te laag wordt.

5. Creëer een aantrekkelijke etalage

Een aantrekkelijke etalage kan een goede manier zijn om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen te verleiden om je salon binnen te komen. Om een aantrekkelijke etalage te creëren, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de lay-out en presentatie van producten en diensten die je aanbiedt.

Een interessante en creatieve etalage kan helpen om jouw salon te onderscheiden van de concurrentie en kan bijdragen aan een positieve eerste indruk bij potentiële klanten. Vergeet niet om aanbiedingen en promoties te communiceren via de etalage om potentiële klanten te stimuleren om binnen te komen en gebruik te maken van jouw diensten.

Treatwell – &BROWS
Treatwell – Maras Beauty

Schoonheidssalon inrichting-inspiratiefoto’s

Omdat we begrijpen dat het oog natuurlijk ook wat wil, vind je hieronder een aantal inspiratiefoto’s van saloninrichting.

Luxe schoonheidssalon inrichting

luxe schoonheidssalon inrichting
Treatwell
luxe schoonheidssalon inrichting
Treatwell – Ama Beauty
luxe schoonheidssalon inrichting
Treatwell – Rituals Urban Spa
luxe schoonheidssalon inrichting
Treatwell – Coco Nails Club
luxe schoonheidssalon inrichting
Treatwell – Freezelab
luxe schoonheidssalon inrichting
Treatwell – L’Hotel de Beaute Spa

Inrichting kleine schoonheidssalon

Inrichting kleine schoonheidssalon
Treatwell – Beauty Place Spa im Holmes
Inrichting kleine schoonheidssalon
Treatwell – Hidden Oasis
Inrichting kleine schoonheidssalon
Treatwell – Hair Journey
Inrichting kleine schoonheidssalon
Treatwell – Severin Hairstylist
Inrichting kleine schoonheidssalon
Treatwell – Grozio Salonas Estetika
Inrichting kleine schoonheidssalon
Treatwell – Nayla Beauty Lounge

Botanische schoonheidssalon inrichting

Botanische salon inrichting
Treatwell – Schoonheidssalon Marianne
Botanische salon inrichting
Treatwell – Blush Nail Bar
Botanische salon inrichting
Treatwell – L’Energie De Marie
Botanische salon inrichting
Treatwell – Aux Anges
Botanische salon inrichting
Treatwell – Hidden Oasis
Botanische salon inrichting
Treatwell – Best Nails

Minimalistische en moderne schoonheidssalon inrichting

Minimalistische en moderne salon inrichting
Treatwell – Belle & Blush
Minimalistische en moderne salon inrichting
Treatwell – Haarwerkstatt Black Label
Minimalistische en moderne salon inrichting
Treatwell – Hely’s Lab
Minimalistische en moderne salon inrichting
Treatwell – HD Performance
Minimalistische en moderne salon inrichting
Treatwell – Wax Avenue
Minimalistische en moderne salon inrichting
Treatwell – Atelier de Palper Rouler

Het inrichten van een schoonheidssalon kan een leuke en uitdagende ervaring zijn. Met de juiste voorbereiding en hopelijk met bovenstaande tips en inspiratiefoto’s, weet jij jouw salon om te toveren in een waar paradijs.