Kunstnagels opvullen

Zoek op Treatwell naar Kunstnagels opvullen bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Wanneer je gelnagels of acrylnagels neemt, moet je er na 3 à 4 weken toch echt aan geloven: je kunstnagels groeien mee met je natuurlijke nagels en er ontstaat uitgroei. Een regelrechte doorn in het oog! Laat je kunstnagels dus op tijd opvullen om de ruimte tussen de nagelriem en je kunstnagel bij te werken en om je nagels weer mooi te krijgen.

Hoe snel je een opvulbehandeling nodig hebt, hangt af van hoe hard je nagels groeien. Je natuurlijke nagels groeien 0,1 mm per dag dus na 3 of 4 weken is de ruimte tussen je nagelriemen en de rand van de kunstnagel dusdanig groot, dat je ze kunt (en vast ook wilt) laten bijwerken. Door je kunstnagels te laten bijvullen, zorg je ervoor dat je nagels er weer mooi uitzien, but there's more! Wanneer je je kunstnagels te lang laat doorgroeien, loop je de kans dat de nagel breekt. De bolling van de kunstnagel groeit te ver door en komt op de verkeerde plaats op je nagel te liggen, waardoor deze te dik en zwaar wordt. Je kunstnagel kan nu gaan scheuren of zelfs afbreken en daar wordt natuurlijk niemand blij van. Wees er dus op tijd bij.

Je natuurlijke nagels groeien 0,1 mm per dag

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN HET OPVULLEN VAN JE KUNSTNAGELS?

Afhankelijk van of je gelnagels of acrylnagels hebt, zal de nagelstyliste je nagels eerst desinfecteren of schoonmaken. Met een grove vijl of een mechanische frees wordt de toplaag van de kunstnagels verwijderd voor een betere aanhechting. Hierbij wordt niet de gehele kunstnagel weggehaald, maar wel het grootste gedeelte ervan. Met een metalen bokkenpootje worden je nagelriemen vervolgens naar achteren geduwd. Je nagelplaat wordt een beetje opgeruwd of bewerkt met een primer waarna de nagels weer kunnen worden opgevuld met acryl of gel. De overloop is zo natuurlijk, dat niemand zal zien dat je nagels zijn opgevuld. Zijn de nagels droog en hard, dan is het tijd voor de finishing touch. Je nagels worden gepolijst of bewerkt met een nagelbuffer voor de perfecte afwerking. Wanneer je nagels er weer uitzien om door een ringetje te halen, zal de nagelstyliste nog wat nagelriemolie aanbrengen om je nagelriemen te hydrateren en voeden.

GOED OM TE WETEN

  • Een refill of opvulbehandeling voor de kunstnagel duurt korter dan het zetten van een nieuwe set kunstnagels. Reken gemiddeld 60 minuten voor het bijwerken van de nagels.
  • Pulk of trek nooit aan de gel of acryl. Je kunt de toplaag van de nagelplaat hierbij meenemen! Laat je kunstnagels altijd bij een nagelsalon verwijderen om nagelschade te voorkomen.
  • Acrylnagels en aceton zijn geen best buddies. Aceton is funest voor acryl en zal de acryl doen oplossen.

Wanneer je je gel- of acrylnagels wilt laten opvullen, ben je aangewezen op een nail professional die verstand heeft van van een goede nagelverzorging. Je wilt natuurlijk niet alleen mooie kunstnagels, maar vooral ook gezonde nagels waar je nog lang plezier van hebt.


Deel dit artikel