Welk kapsel voor welke gezichtsvorm?

Door: Anna van Niel

0
9045

Wist je dat er voor iedere gezichtsvorm een kapsel bestaat dat jouw gezicht het meest flatteert en wat dus perfect bij jou past? Lees snel om erachter te komen welk kapsel voor jouw gezichtsvorm het mooiste is!

Rond gezicht

Als je een bolle toet hebt is de lengte en de breedte van je gezicht ongeveer gelijk. Wat je dus met een kapsel moet proberen is het gezicht langer te laten lijken dan het in werkelijkheid is.

Doen

Om je gezicht langer te laten lijken moet je volume op je hoofd creëren, ongeacht of je een lang of kort kapsel hebt. Een midden- of zijscheiding en een halflang kapsel staat vaak het beste! Als je een makkelijk kapsel wilt kun je een hoge paardenstaart op je hoofd maken. Dit kan je gezicht ook optisch langer laten lijken!

Niet doen

Een absolute don’t is de pony. Dit maakt je gezicht kleiner en dat wil je niet! Daarnaast is volume bovenop het hoofd perfect, maar volume aan de zijkanten van je hoofd laat je gezicht weer boller lijken. Vermijd daarom ook korte lagen, omdat deze voor volume aan de zijkant zorgen. Wat je ook moet vermijden zijn kapsels die tot boven je kaaklijn geknipt zijn, ga liever voor een iets langere coupe!

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Vierkant gezicht

Ben jij in het bezit van een breed voorhoofd en een hoekige kaaklijn? Om je gezichtsvorm dan te complimenteren is het belangrijk dat je je harde lijnen wat verzacht.

Doen

Laat je haar zo lang mogelijk groeien en draag het mooi los met een zachte wave erin. Dit kan je bereiken met subtiele lagen in het haar om je gezicht juist wat ronder te laten lijken. Ook bij deze gezichtsvorm geldt: creëer volume bovenop het hoofd, zo lijkt je gezicht langer en smaller. Om jouw sterke punten in je gezicht te benadrukken kun je een hoge staart of stoere knot in doen.

Niet doen

Wat je je haar absoluut niet aan moet doen is een ultra-kort kapsel of een kapsel met hoekige vormen. Dit maakt je gezicht hoekiger en hierdoor zal je kaaklijn breder en opvallender lijken. Hoe mooi pony’s ook zijn, sla dit kapsel liever over. Je kunt wel een pony nemen, maar neem dan een heel lichte speelse pony en vermijd de zware, dikke en volle pony’s.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Langwerpig gezicht

Heb jij een smal gezicht dat ook wat langer is? Dan kun je de volgende do’s en dont’s volgen om jouw gezichtsvorm mooi uit te laten komen.

Doen

Een kapsel op schouderlengte, of wat over je schouders heen valt is perfect voor jouw gezichtsvorm, maar een lange bob staat je ook fantastisch! Volg dan gelijk de trend van de loose waves, want zo laat je je gezicht iets breder lijken. Ook de pony staat jou prachtig en maakt je voorhoofd minder lang waardoor je hele gezicht wat minder langwerpig lijkt. Door je haar aan één kant achter je oor te dragen lijkt je gezicht wat breder en als je graag een staart in wilt doen, vermijd de middenscheiding dan en maak er één aan de zijkant!

Niet doen

Een absolute no-go is volume bovenop je haar creëren, zo lijkt je gezicht namelijk nog langer. Vermijd dus korte laagjes in het haar. Ook sluik haar en een middenscheiding laten je hoofd langer lijken, als je dit niet wilt, moet je deze stijlen vermijden.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan ben jij een geluksvogel! Met jouw gezichtsvorm kun je ontzettend veel kanten op qua kapsels. Experimenteer en vind jouw favoriete kapsel!

Doen

Zowel korte, halflange, opgestoken of lange kapsels staan jou allemaal. Belangrijk is wel om jouw mooie gezichtsvorm een beetje vrij te laten van losse plukjes, vermijd dus haar dat in je gezicht valt. Door je haar uit je gezicht te laten zorg je ook voor een meer open blik en houding naar anderen toe.

Niet doen

Je wil je mooie gezichtsvorm behouden en dus liever niet een langer of veel breder gezicht optisch creëren. Neem dus geen korte laagjes bovenop je hoofd en vermijd een kapsel waarbij je haren te veel over je gezicht vallen.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Driehoekig gezicht

Met een driehoekig gezicht heb je een smaller voorhoofd en een brede, sterke kaaklijn.

Doen

Een kort kapsel met veel lagen en volume bovenop je hoofd zorgt ervoor dat je gezicht langer lijkt. Heb je krullen? Zorg er ook dan voor dat je haar lekker volumineus is bovenop je hoofd. The bigger the better! Een zijscheiding flatteert jouw gezichtsvorm en als je volume bovenop je haar gecreëerd hebt, kun je vragen of de kapper de lengtes van de lagen van het haar platter langs je kaken kan laten lopen. Zo zullen je kaken minder breed lijken.

Niet doen

No No No, laat je haar niet op kinlengte knippen, dit laat je kaaklijn alleen maar breder lijken. Niet iedereen is gezegend met een gezichtsvorm waar een pony perfect bij past. Helaas ben jij dit ook niet, vermijd de pony, want ook zo leg je een accent op je kaaklijn.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Omgekeerde driehoekige gezichtsvorm

Deze gezichtsvorm kenmerkt zich door het brede voorhoofd en de smalle kaaklijn en kin. Heb jij deze gezichtsvorm? Let’s take a look!

Doen

Yes! Jij bent één van de weinigen die een pony écht mooi staat! Als je kiest voor een rondere pony laat dit je voorhoofd optisch minder breed lijken. Laat je haar tot op je kin knippen of net ietsjes langer. Als je je haar styled met loose waves lijkt je kaaklijn iets breder.

Niet doen

Een strakke rechte pony kun je beter niet nemen en ook je haar strak naar achter past niet heel goed bij jouw gezicht. Als je je haar op wilt steken kun je er voor zorgen dat je losse plukjes in je gezicht laat vallen.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Rechthoekig gezicht

Als je een rechthoekig gezicht hebt is je gezicht langer dan dat het breed is. Jouw gezicht heeft een breed voorhoofd en een brede kin en kaaklijn. Jouw gezicht kenmerkt zich door zijn hoekige vormen.

Doen

Een kapsel met veel lagen, volume aan de zijkant van je hoofd en een zijscheiding staat je prachtig. De zijscheiding zorgt ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. De bob is ook een prachtig kapsel dat jou goed staat, want de bob geeft je gezicht net wat meer curve en volume aan de zijkanten. Ook een schuine lok of een ronde pony staat je mooi.

Niet doen

Niet aan te raden is veel volume bovenop je haar, strak opgestoken kapsels, een middenscheiding of te lang haar. Hier lijkt je gezicht namelijk langer door.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Hartvormig gezicht

Jouw gezicht heeft een breed voorhoofd die naar beneden toe steeds spitser wordt. Ook heeft je gezicht vaak hoge jukbeenderen.

Doen

Halflang of lang haar staat je heel goed, zeker als je het lekker losjes en nonchalant wild langs je gezicht laat vallen. Draag je haar in een zijscheiding en overweeg een pony of schuine lok, want dit staat jou fabulous!

Niet doen

Haar dat boven je kaaklijn geknipt is, is een no-go voor jou, maar zoals je hieronder ziet heb je uitzonderingen! Een middenscheiding, sluik haar en een heel korte, strakke pony doet je gezicht vaak niet veel goeds.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Diamantvormig gezicht

Met een diamantvormig gezicht heb je hoge, brede jukbeenderen, een smaller voorhoofd en een smallere, soms puntige, kin.

Doen

Woohoo! Ook jij kan de pony rocken! Deze laat je gezicht namelijk minder lang lijken. Jou staat lang haar met veel volume onderaan of juist een lange bob met zijscheiding ontzettend goed!

Niet doen

Een opgeschoren nek is not-done met jouw gezichtsvorm.

welk kapsel voor welke gezichtsvorm

Comments

comments