The Treatment Files NL Beauty. Hair. Life.

Bijna dertiger en nog steeds een vette huid, wat nu?

mei 1, 2017 / Onze insider tips

Bij een vette huid denken we van nature vaak aan pubers. Wie herinnert zich zijn pubertijd, met bijbehorende pukkels, nou niet? Een date? Puistje. Een gala? Puistje. Uitgaansavond met je vrienden? Puistje. Puistje. Puistje. Maar wat moet je nou doen als je huid vet blijft naarmate je ouder wordt? Veel mensen die de pubertijd al lang gepasseerd zijn hebben nog steeds last van een vette huid. Weliswaar zonder puistjes, maar wel met onzuiverheden. En dat is net zo vervelend.

Een vette huid verdwijnt niet altijd na de pubertijd. Vrouwen die zwanger worden of richting de menopauze gaan, kunnen last krijgen van hormoonveranderingen. Deze hormonen kunnen ervoor zorgen dat je huid droger óf juist vetter wordt.

Ook mannen krijgen in de loop der jaren te kampen met hormoonveranderingen, zeker tijdens de “mannen overgang”, ofwel de penopauze. Tijdens deze periode neemt de hoeveelheid mannelijke hormonen af, waardoor de huid vaak droger wordt en er ouder uit gaat zien. Omdat mannen echter van nature een vettere huid hebben (omdat ze meer van het mannelijke hormoon testosteron produceren), verloopt het verouderingsproces bij mannen langzamer. Testosteron verhoogt namelijk de talgproductie en zorgt daarmee voor een vettere huid, met minder rimpels. Een mannenhuid is in het algemeen ongeveer 20% vetter, dikker en ook zuurder dan een vrouwenhuid.

Door: Ivona Parsic

spinner