The Treatment Files NL Beauty. Hair. Life.

De oorzaak van die witte plekjes op je nagels

oktober 25, 2016 / Treatment talk

Heb jij last van witte plekjes op je nagels en dacht ook jij dat het door een gebrek aan calcium kwam? Wat, als je er nu goed over nadenkt, waarschijnlijk gewoon een truc van je ouders was om je meer melk te laten drinken. Nee, die witte plekjes komen door iets heel anders…

De witte plekjes zouden een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kunnen aangeven, maar over het algemeen is er een andere verklaring. De puncate leokonychia, zoals de witte vlekjes ook wel heten, komen door een ‘trauma’ aan je nagels. Simpelweg betekent dit dus dat je je nagels gewoon ergens tegenaan gestoten of tussen geklemd hebt. Niks spannends dus.

Het zou ook kunnen zijn dat de witte plekjes veroorzaakt zouden kunnen worden doordat je een schimmelinfectie bij je nagels hebt. Je lichaam probeert zo’n schimmelinfectie actief te bestrijden, waardoor het lichaam zich even minder focust op onbelangrijke dingen zoals je nagels. Fair enough. Als het daadwerkelijk het geval is dat je een wit plekje op je nagels hebt, moet je niet gelijk uitgaan van een schimmelinfectie, want het witte plekje is pas zo laat zichtbaar, dat een schimmelinfectie je dan al eerder opgemerkt had.

Snap je het hele verhaal van de puncate leokonychia nog niet helemaal? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Door: Anna van Niel

spinner