Balayage

Zoek op Treatwell naar Balayage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Balayage en ombre vereisen weinig onderhoud en groeien gemakkelijk en mooi uit. Ideaal dus wanneer je niet iedere maand je kleur wilt laten opfrissen. Beide kleurtechnieken zorgen voor een boost van je kapsel en hebben bovendien een stuk minder onderhoud nodig dan traditionele highlights. Balayage geeft een zomers effect aan je kapsel en ombre zorgt voor een wat duidelijker uitgroei-effect.

De kapperswereld staat nooit stil. Continu wordt er gewerkt aan nieuwe technieken en stijlen om vernieuwende trends te kunnen creëren, zoals balayage en ombre. Deze twee technieken hebben een nieuwe, makkelijke manier van kleuren in ons leven gebracht. Zowel bij balayage als bij ombre heb je minder last van uitgroei en onderhoud, waardoor het een perfect alternatief is voor een traditionele kleuring, zonder de kostbare en tijdrovende nazorg.

Zowel bij balayage als bij ombre heb je minder last van uitgroei en onderhoud, waardoor het een perfect alternatief is voor een traditionele kleuring, zonder de kostbare en tijdrovende nazorg.

HOE WERKEN BALAYAGE EN OMBRE?

De term ‘ombre’ komt van het Franse woord schaduw. Aan de bovenkant van het haar wordt de natuurlijke kleur behouden, terwijl verder naar beneden de kleur steeds lichter wordt. Dit effect doet denken aan de natuurlijke uitgroei van een zomerse coupe en is een moderne versie van de dip dye. Ben je bang om je haar te kleuren en lijkt de ombre je nog steeds te heftig? Dan is er een alternatief; de ‘sombre’. De naam van deze kleurtechniek staat voor ‘subtiele ombre’ en heeft een nog lichter kleurverloop voor een supernatuurlijk en niet van echt te onderscheiden kleureffect.

Ook de balayage geeft je haarkleur een natuurlijk, sun-kissed effect. De verf wordt met de losse hand op het haar aangebracht, daar waar normaal gesproken de zon zorgt voor een oplichtend effect. Een bijkomend voordeel van balayage is dat je niet zo vaak terug hoeft naar de kapper als bijvoorbeeld bij highlights of bij een volledige kleuring. Dat scheelt je dus aanzienlijk in tijd en geld. Zowel mensen met bruin als met blond haar kunnen met balayage wel twee keer zo lang van het gewenste effect genieten.

GOED OM TE WETEN

Wanneer je meer tijd binnen dan buiten doorbrengt, zijn babylights een goed alternatief om toch dat zomerse gevoel aan je coupe te geven. Net als bij highlights en lowlights worden er folies gebruikt om de verf aan te brengen, met als verschil dat alleen het haar rondom het gezicht wordt gekleurd. Deze techniek zorgt daardoor voor een jeugdige uitstraling en een zomerse look. Wil je toch iets meer dekking over je hele kapsel, dan kun je de kapper vragen iets meer folies toe te voegen. De meeste kapsalons weten wel raad met balayage en ombre en kunnen een op maat gemaakte mix aanbieden om jouw haar van de perfecte kleuring te voorzien.


Deel dit artikel